marți, 1 iunie 2010

Saraca fată frumoasă

Ea, extrem de frumoasa se uita cu ochii ei mari si intreaba nedumerita: "dar de ce ma vrei?", "sunt naspa, nu vezi ce naspa sunt?"
Te uiti la ea cat e de frumoasa si te gandesti: "nu se uita asta la mine, in jurul ei roiesc multi barbati,  poate e fitoasa si se uita numai la aia cu bani" etc. Asa zic multi. Si uite cum de nu se apropie nici unul de ea si nu stie nimeni cum e ea, ce simte ea.
Adevarul e ca ea nu se vede asa frumoasa cum o vezi tu, se simte "naspa" si singura.


Cum asa?
Pai ea are un prieten, un om simplu, nu cu Mercedes, nu cu bani multi, un om pe care l-a placut pur si simplu. Dar el, dupa ani, s-a plictisit si nu o mai apreciaza asa cum merita ea(si nu doar pentru ca e frumoasa ci si pentru ca este un om extraordinar), are siguranta relatiei si nu mai face lucruri frumoase pentru ea si nu ii mai ofera atentia de care ea are nevoie pentru a se simti dorita.

Incet incet ea a inceput sa se simta neapreciata, nedorita si automat urata(ca na...daca nu se simtea dorita atunci ea a conluzionat ca e urata).
Isi dorea lucruri simple, nu bani pentru ca bani avea ea. Ai fi zis ca mananca numai prin restaurante selecte, dar nu, ea statea singura in casa si facea 3 feluri de mancare. Prietene nu prea avea, muncea destul de mult, iar timpul liber vroia sa il petreaca cu el. De fapt, era mai tot timpul singura, ingropata in virtual. Asta o durea. Asta o facea sa se simta "naspa". Plangea in multe nopti. De ce? Pentru ca era singura, ea a vrut sa ii ofere totul: ii dadea bani, gatea pentru el, iar el nu era acolo cum ar fi avut ea nevoie, nici macar pentru un dans in sufragerie.


Si uite asa au trecut niste ani, ani in care ea a suferit, in care a vazut ca altele primesc mai multa "atentie" din partea iubitilor lor si atunci s-a intrebat: "de ce?", "oare eu nu merit sa se poarte asa cu mine?".
Tot intrebandu-se asa pai normal ca i-a scazut increderea in ea si se mira cand cineva o place. Considera ca nu merita sa fie placuta si apreciata pentru ca nu a fost pana acum.
Asa ajunge fata noastra frumoasa sa nu se mai simta frumoasa.


Dar de ce sta asa?
Chiar.......... de ce stai asa Dana? Ti-e teama sa o iei de la inceput?
Nu vrei sa incepi sa traiesti? Singurii oameni cu care stai de vorba sunt acei oameni cu care ai de-a face in meseria ta, aia pe care ii desconsideri tu pentru ce fac si despre care zici ca vor doar "sa vada plastic in gura".
Cred ca ti-ai dori sa interactionezi mai mult cu oameni de la care ai ce invata, cu care ai ce discuta. 
Ti s-au ingustat orizonturile si ti s-a marit suferinta iar tu alegi tot acelasi lucru in continuare?
2 intrebari la care ar fi bine sa iti gasesti raspunsuri draga Dana:
Cum ar arata lumea ta daca nu te-ai mai simti singura?
Ce poti face tu sa nu te mai simti........... singura?

16 comentarii:

  1. Poate o sa faca ceva in sensul asta.
    Dar ea il iubeste pe baiatul asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. poate va face...
    la intrebare raspunsul ei a fost: cateodata.
    restu iti imaginezi tu

    RăspundețiȘtergere
  3. Totul sta in mainile noastre. Daca ne complacem, ne asumam asta. Daca nu ne mai dorim sa ne simtim singuri atunci trebuie sa facem ceva. Cel mai simplu este sa te redescoperi, sa faci ceea ce-ti place, sa te ocupi doar de tine o perioada, sa-ti recladesti practic increderea de sine. Atunci cand increderea de sine va fi la locul ei, atitudinea va fi si ea cu totul alta, cand ai atitudine, ai atentie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si cred ca exact asta e cel mai greu, sa iti recladesti increderea in sine. Dar nu e imposibil! Depinde doar de Dana si de propria dorinta sa faca, din nou, cunostinta cu ea insasi. O sa fie greu si frumos. Curaj, Dana!

    RăspundețiȘtergere
  5. titlul este putin stramb sa zic asa, pentru ca nu este o alaturare de antonime, asa cum se procedeaza de obicei, cum ar fi "sacara fata bogata", pentru textul tau potrivit ar fi fost "urata fata frumoasa" sau frumoasa fata urata" si ar fi fost perfect. Vorbesti foarte mult de frumusetea ei fizica, dar in interior cum este ea? de cand o cunosti? probabil de mult prea putina vreme, adica esti in perioada de evaluare pozitiva a ei.parerea mea este ca are un caracter slab, o inteligenta mediocra, de regula asta da nesiguranta de sine. un om caruia-i functioneaza mintea nu se lasa intimidat de absolut nimic. mai fac o remarca si cu asta inchei, persoane ca Dana contureaza celor din jur inteligente si moralitati subrede tocmai pentru a iesi in evidenta. asa ca... ar trebui sa reconsideri si sa gandesti serios la " frumoasa fata urata".

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut,
    titlul de Saraca fata frumoasa este dat asa in sensul de biata fata frumoasa nu saraca cu sensul de saracie materiala.
    Pe Dana nu o cunosc de putin timp, si nu cred ca i-am pus neaparat calitatile fizice pe primul plan. La un moment dat am subliniat subtil ca banul nu a schimbat-o, nu a uitat de unele placeri simple si nu s-a umplut e fite prin restaurante(stiu eu niste cazuri din astea care nu se vad decat in nu stiu ce restaurante dar nu prea isi permit treaba asta).
    Faptul ca ajungi intr-un asemenea impas sa stii ca nu se intampla numai persoanelor cu inteligenta mediocra asa cum spui tu.
    Am tinut sa specific faptul ca este frumoasa fizic pentru ca asta era ideea acestui post: ca ajungi sa nu iti mai vezi frumusetea daca nu ai parte si de valorizare in viata.

    RăspundețiȘtergere
  7. si cum ramane cu dansul din sufragerie???aici zic pas si eu....si micile atentzii care veneau odata....o floricica-n par....un te iubesc de noapte buna...un biletzel cu doua randuri faine...un sms poate....unde se duc astea??? si nu-mi spune ca-i rutina....nu cred in rutina! o dragoste adevarata sta aprinsa mereu!sau iar ajung la ce-ai postat mai sus si-o pun pe seama partzii mele isterice?cer mult? in fine....

    RăspundețiȘtergere
  8. asta este ca povestea cu copacul plin de mere. merele din varf ramana neculese pentru ca cei care culeg le e frica sa nu cada si sa-si rupa gatul....

    RăspundețiȘtergere
  9. imi place comentariul anonim 7 iunie 2010, 10:28,
    cu toate astea "un om caruia-i functioneaza mintea nu se lasa intimidat de absolut nimic." este mai mult o confirmare a convingerilor despre sine decat ceva cat de cat real. sa nu uitam ca mecanismele emotionale, atasamentele, traumele si sentimentele parazite nu sunt rationale.
    datoria psihologului este sa ajute persoana aia sa fie mai buna si postul asta poate are acelasi scop, plus unul suplimentar - sa invite la dialog si reflectie cititorii. nu cred ca 'faza de evaluare pozitiva' sau un diagnostic precis, detaliat, ar face-o pe tipa aceea sa caute partea buna din ea. poate doar ar potoli foamea de 'sange' a unora.

    numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. inteligenta este un cuvant abstract, exista multe inteligente, rationale, emotionale, artistice...

    oamenii care raman blocati si persista intr-o situatie de viata de care sunt nemultumiti , care ii face nefericiti... si totusi ei nu fac nimic sa schimbe asta... ei bine, nu cred ca ceea ce lipseste este inteligenta fie ea IQ, EQ sau orice altceva...

    Cred ca ceea ce le lipseste este stima de sine, iubirea de sine, increderea in sine, respectul de sine... si ca nu se iubesc suficient, ca nu tin cu ei insisi.

    Dar e asa greu sa iei o decizie si sa perseverezi in directia ei.
    E fantastic de greu pt cei ce nu au facut-o niciodata pana la 30 ani sa se schimbe. Multi oameni nici nu inteleg schimbarea, ca pot lua decizii in viata... ca isi pot modela viata si ca doar de ei depinde... sa actioneze...

    Actiunea costa multa energie psihica. si Vointa ? si Motivatie ? Da, de toate.

    RăspundețiȘtergere
  11. True, my man. Nu ma asteptam sa gasesc studiu de caz pe Dana. Analizata in detaliu, este ciudata, nici eu nu o inteleg, in nici un caz proasta, cum insinua Anonim. Putem chiar asocia cazul Dana si cu articolul “Iubirea depresivului”, sa fie dosarul cat mai complet.
    Ce-i de facut, dr. B? Serios…e grav

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, postarea aceasta are legatura si cu Iubirea Depresivului. Solutii se gasesc daca cineva are dorinta de a depasi o stare, fiecare are resursele necesare pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Confirm faptul ca avem resurse...nelimitate. Trebuie doar sa le accesam. Am depasit aceasta stare de "saraca fata frumoasa" prin mine insami si m-am descoperit mai puternica si mai increzatoare ca niciodata. E ca o re-nastere, dar o renastere autentica in care poti sa fii cine esti tu cu adevarat. Merita tot drumul, fiindca rezultatul este o implinire a ta ca om. Succes :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Bună ziua, sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am primit soțul meu înapoi. Eram nebun când soțul meu mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca,
    (1) Dacă doriți ex-spate.
    (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta.
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei să vindeci bolile mortale
    (5) Dacă vreți un copil.
    (6) Vrei să fii bogat.
    (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) vrei o soție / soț

    RăspundețiȘtergere
  15. Hello friends my name is Camila Rodela and i am from Michigan, United State.I am out here to testify of the good works of DR.OGAGA KUNTA in My life.My husband and I have been married for 27 years with two children.Just two years ago everything came to end.I wanted my husband back and I begged him but he never listened, so, I came across several testimonies about this particular spell caster. Some people testified that he brought their Ex lover back, some testified that he restores womb and cure cancer,and other sickness, some testified that he can cast a spell to stop divorce and also spell to get a good paid job so on. He is amazing, i also came across one particular testimony, it was about a woman called Vera, she testified about how he brought back her Ex lover, and at the end of her testimony she dropped his email.After reading all these, I decided to give him a try. I contacted him via email and explained my problem to him.and he told me what i need to do, I did it and my husband came back to me. We resolved our issues, and we were even happier than ever before DR.OGAGA KUNTA you are a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have any problem and you are looking for a real and genuine spell caster, Try him anytime, he is the answer to your problems. You can contact him via email: ogagakunta@gmail.com and get your problems solve like me.He can solve the following problems and lot more.
    (1) IF YOU WANT YOUR EX-BACK
    (2) YOU WANT TO CONVINCE YOUR HUSBAND TO STOP THE DIVORCE
    (3) YOU WANT TO BE PROMOTED IN YOUR OFFICE
    (4) YOU WANT MEN AND WOMEN TO RUN FIND YOU ATTRACTIVE
    (5) IF YOU WANT TO CONCEIVE OF A CHILD
    (6) YOU WANT TO BE RICH
    (7) YOU WANT YOUR HUSBAND TO LOVE ONLY YOU FOR THE REST OF HIS LIFE
    (8) YOU NEED GOOD LUCK SPELL
    (9) YOU NEED A LOTTERY SPELL
    (10) YOU NEED A JOB
    ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere