marți, 21 septembrie 2010

Tulburarea de personalitate Borderline

   Persoanele care suferă de această tulburare de personalitate au relații interpersonale foarte intense și schimbătoare. Așa cum imaginea lor despre sine este foarte labilă, așa este și imaginea lor despre alte persoane. Aceste schimbări se caracterizează prin trecerea de la o extremă la cealaltă. De exemplu pot spune într-un anumit moment despre cineva că este o ființă minunată, apoi peste o perioadă foarte scurtă de timp să aibă o părere diametral opusă. Această schimbare bruscă și radicală vine tocmai din așteptările lui eronate că va fi respins.
Nevoia lui de a fi tutelat de cineva în permanență îl face pe individul cu tulburare de personalitate borderline să fie de multe ori draguț, atent și săritor cu alții, tocmai pentru că se așteaptă că în felul acesta îi va determina pe alții să îi fie alături pentru a-i satisface necesitățile.
Așa cum spuneam mai sus, schimbările acestea radicale se resimt și la nivelul imaginii de sine pe care o are. De aceea, vor exista frecvente schimbări ale valorilor personale, ale locului de muncă, ale partenerului/partenerei, va renunța brusc la studii sau se va orienta către alt domeniu.

   Dacă persoana iubită este văzută ca fiind neglijentă cu nevoile borderline-ului, acesta poate manifesta iritabilitate. Atunci el va percepe aceasta ca fiind o dorință de separare din partea celuilalt și va recurgede multe ori la automutilare(tăieturi, arsuri sau alte răni). Amenințările cu suicidul sunt frecvente la persoanele cu tulburarea de personalitate borderline.
În absența unei relații în viață(lipsa partenerului/partenerei sau lipsa părinților), borderline-ul se simte fără suport și va dezvolta un sentiment de vid interior.
   Își manifestă impulsivitatea în planuri care pot fi autoprejudiciante: pot face abuzuri de substanțe, jocuri de noroc, conduce periculos, mânca compulsiv etc).
De regulă, această tulburare apare "la pachet" cu alte tulburări. Statisticile arată că această tulburare de personalitate este prezentă predominant la persoanele de sex feminin, în aproximativ 75% din cazuri. S-a constatat că există și o predispoziție genetică în apariția tulburării de personalitate borderline dar aceasta nefiind singura cauză a apariției.

   Unele din elementele tulburării de personalitate borderline sunt întâlnite și la alte tulburări de personalitate, diferența constând în scopul cu care sunt investite și modul de a reacționa.
De exemplu căutarea atenției și modificarea rapidă a emoțiilor cât și comportamentele manipulative fac parte atât din tulburarea de personalitate borderline cât și din tulburarea de personalitate histrionică, însă, tulburarea borderline se diferențiază prin comportamente autodistructive, ruperea bruscă a relațiilor interpersonale și sentimentul de singurătate, de gol interior.
Frica de abandon este prezentă în tulburarea de personalitate borderline cât și în tulburarea de personalitate dependentă, aici diferența va fi în reacția la abandon. Borederline-ul va reacționa la abandon cu furie și va simți golul interior, vidul emoțional pe când personalitatea dependentă va reacționa prin creșterea supunerii față de celălalt pentru a nu fi abandonat, iar în cazul în care abandonul s-a produs, își va căuta imediat o altă relație în care să se ancoreze.
Un alt element comun cu o altă tulburare de personalitate este comportamentul manipulativ, ce este prezent la borderline cât și la tulburarea antisocială, acesta fiind manipulativ pentru a obține profit material, în schimb la borderline acest comportament este pentru a obține atenția persoanei de la care el dorește suport.

Principalele elemente caracteristice acestei tulburări ar fi:
- eforturi intense de a evita abandonul chiar dacă acest abandon este doar imaginar
- relații interpesonale instabile, întrerupte brusc
- imaginea de sine este instabilă, sentiment de vid interior
- comportament automutilant și frecvente amenințări cu suicid
- manifestări frecvente de furie, dificultate în a stăpâni această furie
- instabilitate afectivă.

350 de comentarii:

  1. Mda, interesant articolul.Am mai citit despre persoane care sufera de aceasta tulburare.Foarte interesant blogul tau si abordat profesionist .Excelent

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pare foarte interesant sa citesti, interesul creste brusc cand ai de a face cu o astfel de persoana si esti pur si simplu consternat de ce se intampla, aparent fara o explicatie. as adauga ca suplimentar fata de teama de a evita abandonul, il cauzeaza direct sau indirect in dorinta de a-si confirma un lucru adanc impregnat in fiinta lor, ideea de abandon. practic daca nu ma vei abandona, o voi face eu pentru a-ti demonstra ca oricum ai fi facut-o. stiu suna ciudat si efortul intelctual pe care il depui e enorm tocmai pentru a intelege si a face fata provocarilor. cred ca modalitatea ceea mai simpla de a detecta un BPd langa tine fara a fi specialist sunt starile pe care persoana ti le transmite, anxietate, teama, senzatia de pierdere a echilibrului. senzatia de gol dau vid interior nu se manifesta doar in caz de abandon se manifesta constant in viata unui BPD, chiar si intr-o relatie, probabil nu cu aceiasi intensitate. sunt vesnic in cautarea unui sens, scop al vietii, ceva care sa dea sens golului pe care-l resimt. Din aceasta cauza isi cauta solutii fie in diverse cauze, religii, practici samanice, orice tip de practici care sa contureze un sens in jurul senzatiei de gol interior. cred ca mai corect spus este ca un BPD simte ca ceva e anormal ceva lipseste si isi cauta sensul prin diverse activitati. astfel de persoane pot fi prietenii ideali care te coplesesc cu atentie, iubitii perfecti, angajatii care isi idolatrizeaza seful jobul, colegii de munca, ca maine premisa sa se schimbe brusc, din motive care altora li s-ar parea puerile.
      nu sunt specialist in domeniu, am trait insa langa o persoana BPD si nicio carte nu te pregateste pentru experienta.

      Ștergere
    2. Foarte buna observatia ta, ca ei insisi cauta sa cauzeze(inconstient) abandonul pentru a le confirma lor ideea de abandon. E valabil in general pentru orice pattern.

      Ștergere
    3. Traiesc de doi ani langa o persoana care cred cu tarie ca sufera de aceasta tulburare de personalitate si pot aprecia,fara sa ma lamentez,ca sunt sleit.Tot timul vrea atentie,imi neglijez toate celelalte activitati pentru a o multumi pe ea.Viata langa un asemenea om te duce in pragul nebuniei,ti se raspoarna sistemul de valori,iti pierzi increderea de sine,devii o 'epava ',o urma a ceea ce ai fost.Ei tot timpul sunt in cautare de ceva,care incep,dar nu sfarsesc niciodata.Desi alunga partenerul,tot ei il cheama cu disperare,stapanind tehnica manipularii.Ar fi multe de spus.Paca ca la noi inca nu exista o comunitate a celor care traiesc sau u trait langa un borderline.Scopul ei ar fi sa-i ajute pe parteneri sa inteleaga si la un moment dat...sa scape.

      Ștergere
    4. Buna ziua...va inteleg foarte bine...si eu traiesc langa o asemenea persoana...am devenit asa cum spuneti...o epava...m-am lasat pe mine la urma,si tot ea e pe primul plan...capricioasa...nu e sigura de nimic,frica de abandon,se cearta din nimic,impulsiva...are toane,se schimba de la o zi la alta...deci traiesc un iad...

      Ștergere
    5. Am revenit dupa mai mult de 2 ani si sunt exact in situatia in care ma aflam in decembrie 2013
      De atunci am studiat mult pe tema aceasta, m-am documentat si...am inteles cat de toxic si distructiv e sa traiesti langa un asemenea om, oricat de mult l-ai iubi.
      Am putea comunica direct si poate ne-am putea da suport?

      Ștergere
    6. Buna ziua...da asa este...e toxic si distructiv...oricat l-ai iubi...si eu o iubesc,si tot trag cu ea de atatia ani.Vreau sa spun,ca are si momente cand e autentica si originala...asta m-a atras la ea...nu stiu ce sa mai zic,am vrut sa ma apuc de alcool...ramane si la latitudinea noastra cat mai putem sa o ducem asa...

      Ștergere
    7. Buna ziua. Eu sunt de 6 anisori pe cel mai abrupt tobogan posibil :) Am citit mult, am experimentat diverse strategii, am vorbit cu persoane din toata lumea care sufera de BPD si sunt in tratament in diferite stadii. Ne-am separat de cel putin 30 de ori, jurand amandoi ca nu vom mai fi impreuna. De cativa ani buni nici macar copiii nostrii nu ne mai cred. Posibil ca acest circ sa dureze 20 de ani daca nu impui limite! Prefer un circ si o despartire decat sa o mai las sa treaca niste limite bine trasate. Ganditi-va ca sunt copii in corpuri de adulti: relational sunt blocti pe la varste de 3-10 ani depinde de cand s-a confruntat cu abandonul sau alte forme de abuz. Nu au apucat sa-si dezvolte empatia si alte componente ale mintii umane adulte! Copiii sunt extrem de sadici, rautaciosi si manipulatori in marea lor majoritate.

      Ștergere
    8. Bună ziua! De 15 ani cunosc o persoana care efectiv m a năucit și bulversat mult mai mult decât credeam ca este posibil. De 15 ani o cunosc dar efectiv am fost împreună în doua episoade a cate un an. Și încă un episod scurt de 2 luni recent. Nu am am crezut ca poate avea probleme patologice, credeam ca sunt toane dar pt mine erau din ce în ce mai de neînțeles. Într un final cu ajutorul unui prieten și cu ajutorul internetului am aflat de tulburarea borderline. Habar nu aveam ca exista asa ceva...dar tot ce scrie despre aceasta comportament deviant l am întâlnit da aceasta fata sau femeie (nici nu o pot cataloga).acest lucru din păcate l am descoperit intamplator în urma cu doua săptămâni după ce am pus din nou capăt relației. Problema reala este acum a mea deoarece îmi este foarte greu sa trec peste. Chiar te tamponează un marfar sau un Boeing după despărțirea de o borderlina. Urat, sper sa fac față.o curiozitate am încă dacă poate sa mi răspundă cineva: dacă știam de problema aceasta înainte te atunci când eram cu ea oare era altfel? Sau chiar dacă cunoști despre problema tot nu poți rezolva treaba sa meargă cat de cat normal. Mulțumesc

      Ștergere
  2. Sever comportament si greu de acceptat de catre cei din jur.:( Sustinerea trebuie venita intai din partea familiei, apoi din partea prietenilor, numai el(ea) sa fie cooperant(a).

    Interesant subiect ai atins si de aceasta data. Ma gandesc ca nu degeaba ti-ai ales o asa profesie delicata, Bogdan. Se observa clar ca iti si place ceea ce faci.

    Astept urmatorul articol! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, familia are un rol, dar parintii sunt principalii declansatori ai acestei tulburari. Iti trebuie o dedicatie absoluta catre aceasta persoana, iar una dintre probleme este dezinteresul BPD pentru ceea ce ii iubesc si le sunt aproape. Ei sunt deja "cetati cucerite" si la cheremul lor, deci neinteresante :)

      Ștergere
    2. Buna, am avut si eu o relatie de 2 ani cu un partener borderline. A fost devastator, insa acum simt o mare eliberare si nu imi doresc sa ma intorc inapoi catre ceea ce am trait. Nici nu o voi face. Mi-ar placea sa existe un grup de discutii/suport si sa ne putem intalni fata in fata sa discutam despre aceste experiente, dar in special despre cum gestionam situatia dupa despartire si cum evitam sa mai intram in relatii cu astfel de parteneri, pe viitor. Ati fi interesati de o intalnire pe acest subiect?

      Ștergere
    3. Se poate intampla ca un astfel de pacient cu tulburare de personalitate borderline sa se afle la un moment dat intr-o criza de manie*adica sa vorbeasca f.mult ,sa aiba foarte putina nevoie de somn,sa fie mereu agitat si hiperactiv,sa fie euforic?!

      Ștergere
  3. Ai vreo propunere pentru următorul articol? Aștept și propuneri de teme din partea cititorilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa interactiune ai cu cititorii tai, Bogdan! Multumim!
    Uite, imi veni acum in minte o propunere pentru un articol. Ar fi interesant sa descrii relatia dintre un introvertit si o extrovertita. Prin ce metode poti scoate din "carapace" un introvertit si cum il poti face sa inteleaga ca prin deschiderea ta incerci sa-l strecori intr-un dialog constructiv, in care doresti sa atingi o latura mai sensibila: nevoia de el/ea, nevoile tale afective.
    Stim ca in general sunt oameni care spun ceea ce simt dar sunt si persoane care au sentimente adanci dar nu le arata partenerului sau celui de langa el. Cred totusi ca exista o cale de mijloc pentru ca interactiunea dintre cei doi poli opusi sa duca totusi la o convietuire sanatoasa, la o forma de dialog in care sa se gaseasca parti comune.
    Nu stiu daca am fost atat de clara pe cat am dorit sa fiu insa sunt sigura ca expertul, adica tu, vei atinge intr-un fel acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulțumesc pentru sugestie Luisa. O să încerc să ating și acest subiect pe viitor.
    O zi bună îți doresc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua,

    Am si eu o intrebare.Pe scurt sa imi exprim nelamurirea : este un om care are o tulburare de personalitate (diagnosticata) -caci am inteles ca sunt si tulburarile astea de mai multe tipuri, un psihopat?
    Din cate am dedus din cautari pe internet, si tulburarile de personalitate sunt parte din psihopatie.
    Dar este tot una, cu diagnosticul de psihopat?

    Multumesc mult!
    Imi place blogul, mi se pare fff interresant, mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună Alina,
    tulburările de personalitate sunt de mai multe feluri dar psihopatia se referă la acte antisociale(mai este denumită și sociopatie). În cadrul tulburărilor de personalitate există personalitatea antisocială, deci dacă tulburarea despre care vorbești tu este cea antisocială se poate numi psihopat. În cazul în care vorbim de tulburare de personalitate evitantă sau dependentă de exemplu, nu putem spune psihopat.
    La ce tulburare de personalitate te refereai tu?
    Sper că ți-a fost de ajutor răspunsul, iar dacă mai ai întrebări îți răspund cu mare placere.

    O seară bună și mulțumesc pentru vizita pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bogdan,

    Apreciez raspunsul asa prompt :D multumesc mult.
    As mai avea ceva nelamuriri dar este vb despre o chestiune mult prea personala sa o postez public.Adevarul este ca nu stiu despre ce tip de tulburare este vb la acea persoana extrem de charmanta (genul persoanei din filmele cu vampiri:tanarul vampir dracula :))): ca sa iti dau un exemplu foarte clar pe care sunt sigura ca o sa-l compilezi imediat, un exemplu mai bun nu pot da: vezi ca ceva nu e in regula din prima totusi te atrage charmul, manierele, inteligenta si ...desi...toate astea totusi pe undeva ramai cert cu impresia ca ceva nu se potriveste desi nu stii exact sa spui ce.
    Aceasta persoana minte foarte mult si are o foarte mare nevoie de a fii ridicat in slavi, admirat.Nu mi s-a parut vreodata sa dea dovada de agresivitate , nici macar verbala...doar impresia puternica ca desi vrea sa para interesat , empatic, este de un egoism care intrece normalul, deci da...sare evident in ochi anormalul, faptul ca tu (desi iti da senzatia ca din contra) nu contezi deloc ca si om...desi repet, genul asta de om te atrage in mreje initial dand impresia ca din contra...esti important, interesant,contezi.

    Mult succes,
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  10. Recitindu-mi postul hahaha vad si eu ce exemplu ti-am dat pana si eu rad...da senzatia de BIZAR ar fii fost mai potrivit.
    Acea persoana face ce face sa te atraga in mreje ca atunci cand i-ai facut jocul sa te evite brusc, acum cerseste atentie daca intrebi : ok, ce simti tu? poate spune foarte rece ca o total alta persoana: nimic.
    Minte cu seninatate si in acelasi timp daca intrebi ceva chestie socanta iti da la fel de socant raspunsul adevarat ! de parca ...ok, ar fii asa normal, desi minciunile lui sunt monumentale, nu asa...minciunele.
    Dar altfel este o persoana cu : inteligenta, maniere, culta, umblata, educatie, meserie.
    Are (ca noi toti de altfel intr-o mai mica sau mai mare masura , atat doar ca la el mai accentuat) calitati si comportamente care se bat cap in cap.
    Acum te da emotional peste cap ca peste o ora sa fie cu totul alta persoana.
    Cuvantul cel mai potrivit este da...bizar, si senzatia este ca "te joaca pe degete".
    Faptul ca este vb despre o tulburare de personalitate o stiu chiar de la persoana respectiva, nu am pus eu haha normal, diagnostice de la mine putere.
    Ceea ce as vrea sa stiu, aceste persoane interactioneaza emotional normal cu alte persoane? nu stiu unde trebuie sa inceapa prietenia, emotia , sentimentul, empatia si unde e cazul sa se sfarseasca totusi , avand in vedere situatia.
    Nimanui nu-i place sa fie jucat pe degete si nici jucaria nimanui, la fel, nici mie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ca si propunere de subiect as propune si eu un subiect , poate mai invatam si noi cate ceva de la tine care chiar stii despre ce vorbesti:

    Cum gestionam atractia negativa (caci pana la urma e si asta o atractie) care e cea mai buna atitudine pentru a ne putea desprinde emotional de genul acesta de situatii si persoane.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna, Bogdan. As dori sa stiu ce poti face in cazul in care esti o persoana care sufera de aceasta tulburare de personalitate (borderline)..sau ce pot face cei care tin la tine!?
    Multumesc anticipat!
    P.S. : Exclus terapie din cauze materiale.

    RăspundețiȘtergere
  13. raekasworld, suna-ma maine pe telefonul afisat pe pagina principala.

    RăspundețiȘtergere
  14. fostul meu sot este borderline. l-am ubit foarte mult, dar nu pot rai langa el simt cum viata mi se scurge din mine traind alaturi de el. am crezut ca dupa varsta de 50 ani se va ameliora boala, dar m-am inselat. singurul lucru pe care-l mai pot face este sa ma rog pentru el. Dumnezeu poate vindeca orice boala, cu conditia ca si bolnavul sa-si doreasca sa fie vindecat

    RăspundețiȘtergere
  15. Isabel, acesta a fost motivul despartirii?

    RăspundețiȘtergere
  16. Cum gasesc persoane care mai sufera de aceasta tulburare, poate ne ajutam unii pe altii?

    RăspundețiȘtergere
  17. eu nu stiu de existenta unor comunitati la noi dar poti face tu una si poate reusesti sa strangi persoane

    RăspundețiȘtergere
  18. Acum cateva luni am avut o tentativa de sinucidere, am ajuns la psihiatrie, am fost diagnosticata cu borderline. Macar acum reusesc sa-mi inteleg cauzele reactiilor, dar din pacate nu stiu sa le combat, iar altii ma privesc tot asa, imposibila intr-un cuvant, si nu e chiar placut sa strigi in stanga si-n dreapta ca esti bolnav. Amelia,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sufar de aceasta tulburare si doresc sa comunica si sa relationez cu persoane diagnosticate cu bordenline. Poate reusim sa ne ajutam reciproc. Aceasta tulburare mi a fost intai diagnosticata de un medic psihiatru in urma cu 2 ani, insa eu am negat vehement diagnosticul si tratamentul, incat am ajuns ca pe parcursul a 2 ani de zile sa incep sa consum alcool, sa am o tulburare de alimentatie / anorexie, dusa uneori in extreme, aveam o greutate de nici 40 de Kg la cei 30 de ani si 1,67 cm, am ajuns sa imi pierd serviciul,sa nu am nici un prieten sau prietena, si cel mai rau este ca viata de familie imi este foarte afectata. Am pierdut toate rudele, increderea lor si cateodata ma gandesc ca mi am pierdut si parintii, cu toate ca stiu ca ei ma sustin. De circa 1 luna si jumatate merg la psihoterapeut si am inceput incet incet sa recunosc faptul ca am aceasta tulburare, sa o constientizez si am incredere in faptul ca, ajutsta de psihoterapeut o sa reusesc sa imi cladesc o noua viata, sa ma regasesc,sa ma angajez, sa am o viata sociala, sa am un iubit, o familie, sa nu mai fiu dependenta psihic si material de parinti, sa nu mai am o continua temere ca voi ramane singura, ca o sa mor, ca sufar de fel si fel de afectiuni. Imi doresc sa am o VIATA NORMALA!!! chiar doresc sa lupt cu mine, si cu unele porniri din mine, sa reusesc sa le contolez, sa le temperez, sa ma accept asa cum sunt, data de Dumnezeu, sa nu ma mai infometez si sa nu ma mai simt atat de nesimnificativa si de neutila! Cred ca toti cei care au tulburare de personalitate bordenline, intr un fel nu numai din cauza reactiiilor necontolate si al starilor depresive specifice afectiunii ci si prin prin prisma faptului ca, la fel ca si mine intai este negarea faptului ca sufera de respectiva tulburare si apoi acceptarea acestui fapt, dar totodata un sentiment de vinovatie!!! E greu sa intelegi ca ai aceasta tulburare, si mai greu sa o accepti chiar si atunci cand iti doresti cu adevarat acest lucru. Asa vad eu lucrurile. pentru mine, cateodata este o lupta cu mine insami. Astept pareri si doresc sa intru in contact cu persoane asemeni mie! Va multumesc

      Ștergere
    2. As vrea sa fac un grup de suport pentru persoane cu borderline. Daca exista persoane interesate astept sa ma contacteze.

      Ștergere
    3. Daca s-a concluzionat realizarea grupului, astept un post. :)

      Ștergere
    4. Si eu cred ca am probleme de personalitate.Eu relationez bine cu cei din jurul,dar imi schimb f des starile...etc.Am citit despre aceasta,,boala,, si mi se potrivesc simptomele 95%.Mi-a zis un prieten ca el crede ca am aceasta problema.Nu am fost la medic.Si mie mi-e f frica de abandon,mi-e frica de singuratate.....

      Ștergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna,
    din pacate nu poti aduce pe cineva la tratament daca nu isi doreste acest lucru. In cazul tulburarilor de personalitate nu exista tratament medicamentos, de aceea medicii nu pot interveni cu tratament decat in situatii de criza si doar pentru moment. Personalitatea nu se modifica cu nici un medicament. Daca acesti pacienti ajung la psihoterapie fortati de familie sansele ca ceva sa se schimbe la ei sunt foarte mici. Trebuie sa existe dorinta pacientului pentru schimbare.
    Persoana despre care vorbestia fost diagnosticata de cineva ca avand tulburare de personalitate borderline?

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  22. ok, am sa sterg postarile tale asa cum ai spus. Pentru alte discutii particulare ma poti contacta pe email bogdanvladescu@hotmail.com

    RăspundețiȘtergere
  23. Cred ca tocmai mi-am dat seama ca sotul meu de care m-am separat de cateva luni are BPD. Sunt consternata. De o saptamana caut informatii despre asta intr-una. Am dat de aceasta tulburare de personalitate incercand cu disperare sa-mi explic comportamentul lui. Incepusem sa ma indoiesc de sanatatea mea mintala... Vreau sa merg la un psiholog, psihoterapeut... cineva care sa-mi confirme. Din cele 9 caracteristici eu am identificat 7 in personalitatea lui. Si daca-mi confirma diagnosticul cum fac cu el sa-l conving? Ar fi o minune sa accepte ca are BPD. Daca as fi stiut si eu, m-as fi comportat diferit, nu l-as fi privit ca pe un om rau hotarat sa-mi distruga mie viata si de care eu trebuie sa pastrez distanta ca sa nu-mi pierd mintile. Poate din disperarea de a ne impaca va accepta si el... Nu stiu, as avea nevoie de un sfat. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua.
    Daca doriti sa mergeti la un specialist pentru a ii pune lui diagnostic din pacate nu se poate. Pentru ca o persoana sa fie diagnosticata trebuie sa mearga ea la specialist(psiholog clinician, psihoterapeutul nu poate pune un diagnostic oficial-poate face psihoterapie). Daca el nu doreste sa fie diagnosticat e cam greu sa il convingeti. La fel si cu psihoterapia, daca el nu considera ca are o problema pe care sa o rezolve atunci....nu va vedea nici un motiv pentru care ar urma sedinte de psihoterapie.
    Sfatul meu pentru dumneavoastra este ca in cazul in care simtiti ca va afecteaza aceste lucruri sa urmati psihoterapie pentru dumneavoastra. Pentru a trece peste lucrurile care va afecteaza pe dumneavoastra. Nu putem merge la evaluare sau psihoterapie pentru altcineva ci putem rezolva lucruri care ne afecteaza pe noi insine in relatie cu altcineva.
    Va multumesc si va doresc o zi cat mai placuta.

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua,

    Si eu cred ca am tulburare de personalitate borderline. Am varsta de 24 de ani si sunt de sexul feminin. Am fost la un specialist in urma cu cativa ani cand am inceput sa am probleme tot mai mari din cauza instabilitatii emotionale, a starilor depresive si a incapacitatii de a relationa normal (incapacitatea de a lega prietenii si de a le mentine). Atunci mi s-a pus acest diagnostic pe care am refuzat sa-l accept si nu am facut nimic in acest sens, desi mi s-a recomandat consiliere psihologica. Au urmat vreo 4 ani de confuzie, depresie, anxietate, tulburari de alimentatie (mancat compulsiv), ganduri de suicid, abuz de somnifere, furie, relatii instabile, traiam in imaginar o potentiala relatie cu un om fata de care am creat o obsesie si sentimente mult prea profunde, autoizolare si stima de sine extrem de scazuta.
    In prezent am apelat din nou la ajutorul unui psiholog clinician, am inceput de aproximativ o luna psihoterapie, mai exact psihanaliza. Am considerat ca aceasta forma de terapie ma va ajuta cel mai mult, fiind o persoana extrem de marcata de copilarie si de anumite evenimente pe care le-am trait, desi m-am gandit mult ca as avea nevoie de terapie cognitiv - comportamentala. Psihanalistul nu mi-a comunicat inca nici un diagnostic, sunt inca in faza de cunoastere insa am adus in discutie tulburarea borderline, iar cateva din concluziile care le-a tras el pana acum din discutiile cu mine ma fac sa ma identific din ce in ce mai mult cu aceasta tulburare.
    M-am bucurat sa gasesc acest blog si sper din suflet ca prin acest intermediu sa reusesc sa comunic atat cu alte persoane care trec prin situatii similare cat si cu specialisti in domeniu.

    Multumesc,

    R.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna R,
      Te felicit pentru decizia de a incepe psihoterapia, o sa iti fie de folos. Ma bucur ca gasesti folositor acest blog, o sa mai postez despre aceasta tulburare cat de curand posibil.
      Toate cele bune

      Ștergere
    2. Pe mine personal m-ar ajuta foarte mult daca as invata niste tehnici de relaxare, de control, de stapanire a emotiilor mult prea puternice. Stiu ca aplicabilitatea lor difera in functie de caz si persoana, stiu ca este dificil sa discutam la modul general si mai ales intr-un mediu virtual, dar un articol in acest sens cred ca ar fi binevenit. Eu am tendinta de a somatiza foarte mult toate trairile si din aceasta cauza intreaga viata imi este afectata, sufar mult si din punct de vedere fizic. Deocamdata caut multe informatii pe internet ca sa inteleg mai bine aceasta tulburare de personalitate.

      Numai bine,

      R.

      Ștergere
    3. Din pacate , dupa cum ai spus si tu e foarte dificil sa prezinti niste tehnici terapeutice intr-un mediu virtual. Spuneai ca ai inceput terapia, simti ceva schimbari sau ai avut parte de constientizari importante?

      Ștergere
    4. Singurul lucru pe care l-am constientizat pana acum cu ajutorul terapiei este nevoia mea uriasa de a detine controlul pentru a evita provocarea unor emotii puternice, pentru ca nu stiu sa le gestionez. Dar psihanaliza... dureaza mult ... era de asteptat :-) eu simt ca se bazeaza mai mult pe catharsis.

      R.

      Ștergere
  26. buna ziua sau seara
    eu sunt diacnosticata cu tulburari mixte de personalitate , cea principala fiind borderline
    am tratament antidepresiv si stabilizator de dispozitie
    o intrbare: va ocupati de de asemenea persoane?
    o precizare: sunt o nuca tare,inteligenta,subtila,manipulatoare si alunecoasa ( tipic borderline )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,
      De catre cine a fost pus diagnosticul?
      In psihoterapie nu exista "asemenea persoane" ci exista persoane care doresc si care nu. Depinde de motivatia fiecaruia pentru a schimba ceva. Tu unde consideri ca te incadrezi?

      Ștergere
  27. 1 diacnosticul mi-a fost pus de catre seful unei sectii de la spitalul obregia dupa un ts si cam 3 internari
    2 da, am obiceiul de a vorbi la pers a 3a despre mine
    3 sper sa pot dormi mai bine, poate sa ma integrez mai bine si sa imi gestionez mai bine furia

    o zii buna

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna,am 3 intrebari;
    1 De cate sedinte de psihoterapie e nevoie pentru ca medicul sa-si dea seama daca persoana are borderline sau vreo alta tulburare din grupa B (sau deloc)?
    2 Se cunoaste automat dupa raspunsurile la intebarile din chestionare? Se stie ca persoanele cu borderline se pricep sa manipuleze f bine.
    3 E posibil ca medicul sa-ti spuna tie daca o persoana din fam ta sufera de aceasta tulburare sau nu, din explicatiile tale vis-a-vis de comportamentul acestei persoane de-a lungul anilor?
    Ma intereseaza din moment ce persoanei pe care o suspectez nu indraznesc sa-i spun. Si nu stiu cum pot sa aflu daca are aceasta tulburare sau nu. In general mi se spune ca ce ma astept de la ea, ca toti din neamul ei sunt asa, mai apucati, mai nervosi... As vrea sa inteleg si eu cat e mostenire genetica ( neam prost cum se zice la noi)si cat e tulburare dezvoltata in copilarie, cu impact chiar asupra modului in care i s-a dezvoltat creierul, din cate am citit. Sper ca nu am jignit pe nimeni. Spun la modul ce mai sincer prob cu care ma confrunt momentan.
    Apreciez mult implicarea ta Bogdan in acest subiect, destul de necunoscut inca (cel putin pt mine). Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Buna, nu se poate spune un numar fix de sedinte dar de obicei o evaluare poate dura de la 1 sedinta pana la 3 sedinte. Diagnosticul nu se pune numai in urma unui chestionar, este foarte important si interviul clinic din care se culeg foarte multe informatii valoroase. actiunile unei persoane dezvaluie mai multe lucruri decat raspunsurile la chestionare.
      da, e posibil ca un psiholog clinician sa iti spuna din relatarile tale daca o persoana s-ar incadra in aceasta tulburare dar nu iti va da un diagnostic oficial daca persoana in cauza nu a fost evaluata.
      Tulburarile de personalitate se dezvolta datorita unor scenarii de viata, nu sunt mosteniri genetice, cu toate ca , dupa cum ai spus si tu , la cei cu personalitate borderline s-au observat niste parti ale creierului ca fiind diferite de celelalte persoane dar nu este un factor determinant.

      Scuze de intarzierea mare a raspunsului dar eu abia acum am vazut aceste intrebari.

      Anunt pe aceasta cale ca am deschis un site www.bogdanvladescu.com si sper sa mut toata activitatea acestui blog acolo. Doresc ca pe viitor sa tin acest subiect updatat datorita interesului crescut pentru aceasta tulburare.

      Ștergere
  29. Buna,

    Stiu ca intrebarea nu mi-a fost adresata mie si poate nu ar trebui sa-mi dau cu parerea, insa de cand am gasit acest blog urmaresc aceasta pagina si incep sa inteleg si perspectiva celor care au de-a face cu cineva cu tulburare de personalitate si cat de greu le este sa ne inteleaga comportamentul.
    In psihopatologie si in psihiatrie nu poti sa pui un diagnostic bazandu-te exclusiv pe teste si chestionare, se folosesc mai multe metode: observatie, interviul cu persoana in cauza, metoda biografica, a convorbirii. La fel cum s-a mai precizat pe blog, nu poti sa discuti cu un psihoterapeut despre concluziile si diagnosticul altcuiva si cu atat mai mult daca persoana in cauza nici macar nu doreste sa urmeze terapie. Nu se poate discuta cu o terta persoana despre presupuneri si banuieli referitoare la intimitatea si viata altei persoane, se incalca confidentialitatea si dreptul pacientului. In mod normal, daca exista suspiciunea ta ca ar fi vorba de vreo tulburare de personalitate, cel mai corect este sa discuti cu aceasta persoana si poate decide sa apeleze la un specialist. Este intr-adevar un subiect foarte delicat si greu de abordat, cu atat mai mult cu cat nu stii cum va reactiona.
    Sau daca tu recunosti anumite comportamente sau disfunctionalitati la nivel de personalitate la persona respectiva, ai putea sa te informezi si sa inveti cum poti gestiona lucrurile astfel incat sa nu le alimentezi si mai mult. Nimeni nu iti poate confirma ce anume a cauzat anumite tipuri de comportament, daca este vorba de traume din copilarie, daca e componenta genetica. Comunicarea ar trebui sa existe intre persoana direct implicata si psiholog. Doar in cazul anumitor patologii, sau daca persoana examinata semneaza un consimtamant informat cum ca este de acord ca rezultatele sa fie prezentate si altor persoane sau doar daca este un caz care se foloseste in instanta, atunci putem noi afla detalii despre diagnosticul sau tulburarea altei persoane.

    In speranta ca n-am deranjat pe nimeni ca am intervenit cu un raspuns...

    Numai bine,

    R.

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna tuturor,
    Multumesc R, m-ai ajutat sa inteleg multe lucruri. Apreciez implicarea oricui cunoaste detalii despre BPD.
    Cred ca ma-m saturat sa citesc forumuri despre acest subiect in lb. engleza :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna,
    Nu stiu cum sa va explic sa ma credeti pe cuvant dar am descoperit un site care intrece orice v-ati putea imagina in intelegerea chestiunilor legate de borderline.
    Sotul meu are aceasta tulburare. Momentan suntem separati.
    E incredibil, femeia asta parca a vazut un film cu viata mea.
    Sunt tare curioasa daca si voua vi se pare la fel.
    Va dau cu drag un link si insist sa-mi spuneti ce parere aveti.

    http://gettinbetter.com/articles.html

    Astept pareri...
    Ms.

    RăspundețiȘtergere
  32. Anunt pe aceasta cale ca am deschis un site www.bogdanvladescu.com si sper sa mut toata activitatea acestui blog acolo. Doresc ca pe viitor sa tin acest subiect updatat datorita interesului crescut pentru aceasta tulburare.

    RăspundețiȘtergere
  33. Salutare,

    ma bucur tare mult ca am gasit acest site..eu am o fata da nici 15 ani, care se mutileaza prin taieturi (borderline)..povestea a inceput de 2 ani; in momentul in care am observat, am stiut ca ceva nu este in regula, si am incercat sa o ajut eu: imposibil! fata mea a ramas, si ramane in continuare o introvertita; Am inceput sa caut pe internet, sa vorbesc cu lume avizata (doctori, preoti), care nu a reusit totusi sa dea de capat acestei pacoste; am dus-o la un psiholg, unde a avut cateva sedinte, dar asta nu a ajutat. Ea spune ca are probleme, pe care nimeni nu le poate rezolva, dar refuza in continuare sa le povesteasca. Noi ne-am mutat in alta tara de 3 ani, si banuiesc cam care ar fi procesul declansator, punct care, insa nu ma ajuta la rezolvarea problemei. Ca mama sunt tare disperata, vreau sa-mai ajut copilul, chiar si ea imi spune uneori ca are nevoie de un psiholog. Intrebarea mea, ce prognostic are acest sindrom? ce viata normala poate duce pe viitor acest copil? La cine sa ma adresez? La un psiholg sau la un psihiatru? Sa incerc sa caut un specialist roman care ne inteleage mentalitatea sau nu conteaza? Nu as vrea sa o apuc pe calea medicamentelor, caci acestea dau un general dependenta... Va rog, Bogdan sau alte persoane care citesc acest strigat de ajutor, dati-mi un sfat, aratati-mi o cale! O mama disperata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Sfatul pe care ti-l pot da este sa mergi cu ea la psiholog. Iti va spune psihologul daca e si cazul unui tratament medicamentos pentru a merge la psihiatru. Nu poti da o predictie foarte clara despre cum va decurge terapia pentru ca asta depinde si de gradul de implicare al fetei tale in procesul acesta. Cel mai bine e sa mergi cu ea, sa nu ii pui tu un diagnostic din care sa nu o mai scoti. E important daca ea constientizeaza nevoia de ajutor si daca vrea sa ii fie oferit acest ajutor. Cateodata, din pacate, oamenii au beneficii ascunse si nu vor sa schimbe niste comportamente chiar daca acestea le fac rau, obtin altele prin comportamentele autodistructive......ca de ex. Atentia.

      Ștergere
  34. hey . acum cateva luni am fost la obregia pentru un control psihiatric , iar in urma unor discutii cu medicul, am fost diagnosticata ca avand tulburare maniaco-depresiva de gradul al 2-lea. medicamentatia nu mi-a fost deloc de ajutor, starile mele emotionale si psihice ramanand in acelasi stadiu...asa ca am renuntat la a mai lua pastile. m-am informat foarte mult in ultima perioada si am ajuns la concluzia ca am fost diagnosticata gresit, ca defapt starile mele fluctuante intre fericire si depresie nu sunt tocmai contrastul dintre hipomanie si depresie, ci in ambele cazuri se reduc la acelasi sentiment ... vidul emotional. toate simptomele tulburarii borderline mi se potrivesc. din pacate nu imi pot permite sa merg la un psiholog sau terapeut...sau sa cer ajutorul cuiva, pentru ca nimeni nu ma crede!! . domnule vladescu, mi-ati recomanda sa merg la psihiatru pentru o reevaluare?

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna, eu nu inteleg de ce tii mortis sa faci aceasta evaluare, la ce te ajuta un diagnostic? nu exista pastile decat pentru ameliorarea unor stari dar din aceste pastile nu prea vei invata nimic, nu se rezolva cauza problemei sau nu vei invata sa dezvolti niste comportamente mai adaptative. mai util cred ca ar fi sa investesti in psihoterapie decat in pastile.

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna seara!As vrea sa vin la dumneavoastra impreuna cu fiul meu, diagnosticat acum 3 ani cu tulb Borderline.Vreau sa va cunosc parerea si sa va cer ajutorul in cazul lui.Cum sa procedez?

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna seara, ma puteti contacta la tel 0722.144.142.

    RăspundețiȘtergere
  38. http://viatacuborderline.wordpress.com/ - Bună! Am fost diagnosticată cu borderline și, Doamne, ce greu îmi era, atât înainte de a afla ce este, cât și după. Azi m-am hotărât să fac un blog despre viața cu boala asta, fiindcă nu e deloc ușoară. Îmi doresc din suflet să fac schimbări în viața mea, întrucât risc să-mi pierd soțul și slujba. Îmi dau seama ce greu le este oamenilor să fie lângă mine, iar eu să fiu așa. Mă urăsc de multe ori. Și da, fac terapie, dar sunt rezistentă la ea, nu se schimbă mare lucru.:(

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna, de ceva vreme tot ma documentez despre tulburarea de personalitate borderline, ma bucur ca am gasit acest blog, imi este de mare ajutor.am un prieten cu aceasta tulburare.indeplineste 80% din criterii sau doar atat cunosc eu...cum se abordeaza o astefel de persoana? nu doreste sa -si recunoasca tulburarea...

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna,

    Si pentru mine e o descoperire tulburatoare acest subiect si regret ca nu m-am informat cu mult timp in urma. As fi inteles mai bine ce probleme sunt cand te indragostesti de un astfel de om si cat de dificil este sa iesi din relatie cand realizezi ce se intampla. Din pacate nu stiu cum sa cer ajutorul parintilor sai (innebuneste pur si simplu daca ii spun ca vreau sa discut cu ei, eu nu ii conosc si doar tatal stie de relatia noastra, asa cum o prezinta el, trunchiata), am parte de amenintari si "santaj" emotional (lucram in acelasi loc de munca, sunt separata de familie, dar nedivortata; ma ameninta ca va da pe fata totul, ca sa ma faca de ras - ar fi multe de spus, cazul e f complicat, inclusiv cu violente fizice). Incerc sa imi fac o strategie, alaturi de parintii mei carora tocmai le-am expus situatia, dar e foarte greu. Aveti vreo recomandare/sugestie in acest sens?

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna, nu imi este foarte clar in ce sens doresti o recomandare. Nu am inteles exact ce doresti sa obtii prin strategia pe care o pui la cale cu parintii tai. De schimbat nu il poti schimba, nu poti fi terapeutul lui si nu il poti schimba daca el nu soreste asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru raspuns. Imi dau seama ca nu am fost explicita, intr-adevar. Imi doresc sa termin aceasta relatie, sunt constienta ca nu se va schimba. Dificultatea vine din faptul ca de cate ori am spus clar ca vreau sa ne despartim, au urmat crize de neimaginat, pe care le-am depasit mereu cedand eu, de teama sa nu imi faca rau sau sa nu isi faca lui. Incerc sa aflu cum as putea sa ma despart, ce tactica as putea adopta ca sa nu il ranesc si sa nu ii declansez aceste crize. Cred ca eu insami am ajuns la limita si am nevoie de suport.

      Ștergere
  42. Buna, scuze de raspunsul intarziat. Daca aceasta este tactica adoptata de el cand te desparti nu prea ai cum sa te desparti de el fara ca el sa procedeze asa, mai ales ca aceasta tactica a functionat asa ca o va aplica in continuare. Poate ca si pe tine ceva in aceasta relatie daca alegi sa cedezi la aceste santaje emotionale. Reactia lui tine de el si nu esti tu responsabila pentru asta, este 100% responsabilitatea lui

    RăspundețiȘtergere
  43. Am mancat un cuvant, am vrut sa scriu ca poate si pe tine te tine ceva in aceasta relatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Realizez ca problema este la mine, tind sa cred ca ma tine frica de reactii si consecinte si tot aman luarea unei decizii definitive, pe motiv ca nu sunt pregatita sa suport sau ca nu e momentul potrivit. Plus un sentiment de vinovatie indus. Sunt foarte confuza si cred ca inceputul ar fi sa ma evaluez si sa ma inteleg pe mine cu ajutorul unui psiholog in care sa am incredere sa ating subiecte foarte personale. Nu sunt din Bucuresti, dar prefer sa vin acolo. M-ar ajuta o recomandare din partea dvs in alegerea psihologului. Nu doresc sa continui discutia pe site, daca este posibil si sunteti de acord, confirmati-mi un mail de contact. Multumesc!

      Ștergere
  44. Mailul meu este bogdanvladescu@hotmail.com

    RăspundețiȘtergere
  45. O problema am si eu si as vrea daca se poate sa primesc un raspuns. Nu-mi pot explica comportamentul iubitului meu. Suntem impreuna de un an si jumatate, mereu am avut certuri pe orice chestie nesemnificativa ( de ce nu m-am trezit la 2 si m-am trezit la 2 jumate,trebuia sa raspunzi la telefon cand te-am sunat , nu mai are niciun rost ca m-ai sunat dupa 10 minute, etc).Treaba este ca aceste certuri care aparent par niste copilarii duc la discutii si certuri pe care putin ti le poti imagina, nu vrea sa asculte nimic,are impresia ca mereu are dreptate si ca toata lumea ii este inferioara. Dramatizeaza orice motiv de la care incep certurile incat se ajunge la alte lucruri serioase si vorbe care raman intipartite in mintea mea. A doua zi isi cere iertare si zice ca a reactionat urat la motivul in cauza si ca tot ce a zis , a zis la nervi(probabil isi aminteste doar ca a avut loc o cearta,nu stiu daca stie exact cum a decurs si gravitatea faptelor). Un exemplu: Joia de la 12.00-14.00 am un curs , in rest toata saptamana stam impreuna, i-am zis ca il sun dupa curs sa ne intalnim dar el m-a sunat la 13.40 , eu nu am putut sa raspund si l`am sunat dupaia dar nu mi-a mai raspuns, dupa o serie de telefoane si mesaje din partea mea am reusit sa il fac sa iese din casa sa vorbim, a iesit a stat 1 ora in care nu mi-a facut decat observatii ca lui trebuie sa ii raspund la telefon cand ma suna , nu conteaza ce treaba am si bineinteles au urmat critici, strigaturi si crize care nu au nicio legatura cu subiectul,doar asa ca sa aibe pe ce sa se certe). Ajunsesem sa cred ca isi bate joc de mine dar a doua zi isi cere iertare si nici lui nu ii vine sa creada tot ce a zis cu o zi in urma. atunci cand e nervos se citeste o rautate si o ura in ochii lui,este indiferent si parca ar fi alta persoana si se poarta cu mine ca si cum nu m`ar cunoaste, pot sa simt cum ma uraste si ca vrea sa scape de mine imediat insa e doar o treaba de moment. Daca intradevar seamana cu o afectiune psihica as sa aflu , poate il pot ajuta, tin foarte mult la el.

    RăspundețiȘtergere
  46. Se "desparte" de mine foarte frecvent..adica imi zice ca vrea sa ne despartim si e foarte serios , nimic din ce ii zic eu nu il face sa se razgandeasca in seara aia insa a doua zi isi da seama ca a gresit si zice ca nu ar face asta. Incepusem sa imi pun intrebari( poate ma inseala, poate isi bate joc de mine ,etc) insa mi-am dat seama ca nu e vorba de asa ceva, l`am controlat destul sa imi dau seama ca face lucrurile astea total inconstient

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna ziua, din ce ati povestit nu se poate spune daca este vorba de o afectiune psihica sau nu. Nu orice comportament negativ este o afectiune psihica. Probabil ca aceste comportamente despre care povestiti au beneficii in spate, sau au avut candva. Poate in prezent prin aceste comportamente el obtine ce vrea. Fiti atenta la ce faceti dvs atunci cand el se comporta asa, poate observati beneficiile lui din asta. Poate fi si o teama de abandon si prin aceste comportamente el se asigura ca nu va fi abandonat. cauzele comportamentelor pot fi multiple, trebuie investigat.

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna seara,am intrat aici pt ca am nevoie de ajutor.Sunt mama unei fete de 14 ani cu aceasta tulburare(nu-mi spuneti ca copiii sub 18 ani nu se diagnosticheaza cu BPD pt ca ea o are si eu,la randul meu am aceasta tulburare).Istoria e lunga,problema ei nu vine din cauza abuzurilor ci din cauza labilitatii,a mostenirii genetice si a altor factori probabil...ideea e ca eu caut un grup de suport,tehnici cu care sa o ajut sa depaseasca varsta critica(pt ca problema asta devine mai putin acuta dupa 30 de ani),are tendinte de suicid si se automutileaza si am reala nevoie de suport psihologic pentru ea(este pe tratament dar nu ajuta 100%).Din cauza dificultatilor financiare nu avem inca un psiholog care sa fie pe aceiasi"frecventa" cu ea,astept sa fim programati la Salvati Copiii dar s epare ca mai dureaza,lista de asteptare e lunga...Intr-un cuvant am nevoie disperata de ajutor si de sfaturi.Multumiri anticipate.

    RăspundețiȘtergere
  49. Buna seara Alina,
    As intreba in primul rand cum ai tu siguranta ca ea are aceasta tulburare? E adevarat ca nu se diagnosticheaza pana la varsta de 18 ani deoarece pana atunci personalitatea este in formare. Nu putem vorbi de tulburare de personalitate atunci cand personalitatea nu este definitivata. E foarte probabil sa aiba trasaturi ce se regasesc in borderline dar e riscant sa o arunci in aceasta etichetare de acum.
    Tratamentul medicamentos nu ajuta 100%, trebuie sustinut si cu psihoterapie de lunga durata. Din pacate nu stiu un grup de suport pentru ea, cel mai la indemana ar fi sa urmeze o psihoterapie individuala. Eu am incercat sa constitui un asemenea grup dar unele persoane renunta pe parcurs si e greu sa se mentina un grup.
    Daca va mai pot ajuta si cu alte informatii ma puteti contacta pe mail sau telefonic.
    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna seara,
    In general se spune ca dupa 40 de ani simptomele in bpd se atenueaza. Eu am trecut de 40 si pot sa spun ca sunt la fel de puternice chiar daca urmez un tratament medicamentos (seroquel xr, care mi-a creat probleme majore la ficat si inima) si fac vizite la psiholog petru ca uni cred ca ajuta.Problemele cele mai mari raman cele de ordin relational. Nu reusesc sa inteleg jocul de amabilitati si minciuni. Mie mi se par inutile si modul meu direct si simplu de a pune problemele in discutie imi creaza mari probleme. Recumosc ca atunci cand trebuie sa imi apar pielea pot da dovada de reale calitati machiavelice dar ma simt rau cand le folosesc si mai ales ma simt o mare ticaloasa cand ma folosesc de slabiciunile celorlalti. De aceea m-am izolat de cei pe care ii iubesc ca sa-i protejez de haosul meu emotional. Imi doresc doar sa se potoleasca starea de neliniste si spaima, dar in sinea mea recunosc ca doar moartea imi va aduce asta. Daca vreodata se va reusii sa se realizeze un tratament real pentru bpd asi dorii sa fiu in viata ca sa simt si eu cum este sa te simti in siguranta si in acord cu propria persoana.
    Pana atunci va spun un singur lucru : doar un bpd intelege un alt bpd.
    Si stiti de ce renuntam la psihoterapie : pentru ca nu are rezultate - mereu ne intoarcem de unde am plecat pentru ca nu se ataca cauza problemelor noastre ci doar manifestarile care deranjeaza pe cei din jur
    Si in fond cine stabileste normalitatea?

    RăspundețiȘtergere
  51. Acest diagnostic,tulburari de personalitate, este compatibil cu profesia de dascal?Va rog sa argumenteze cineva raspunsul pozitivsau negativ.Am la clasa baiatului meu un astfel de profesor iar elevii au de suferit.Ce se poate face?

    RăspundețiȘtergere
  52. Sunt mama disperată a unui adolescent (16 ani) care a fost diagnosticat cu tulburare borderline. Au trecut de atunci câteva luni bune şi, deşi se află sub tratament medicamentos, nu se întrevede vreo speranţă de eliminare a manifestărilor de isterie, furie, lipsă de control, lipsă de voinţă şi ţel în viaţă etc, a bizareriilor...vă rog frumos să-mi spuneţi dacă această tulburare se poate vindeca în vreun fel, cu medicamente, terapie, orice...sunt dispusă să îl ajut în orice mod cu putinţă, numai să ştiu că îl pot salva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna,

      Doar el se poate "salva", cum spuneti dvs. Singura dvs. datorie, ca parinte, este sa-l iubiti si sa nu conditionati acea iubire de un anumit comportament al sau.

      La 16 ani e cam devreme sa fie diagnosticat cu BPD. Si aveti grija ca exista tendinta ca, atunci cand ni se pune o eticheta, sa facem tot posibilul sa ne identificam cu ea... Tratamentul medicamentos poate fi o solutie, mai degraba un sfert de solutie, sau chiar mai putin. Pana nu invata sa-si gestioneze emotiile (si asta presupune sa le identifice si sa le traiasca in primul rand, nu sa faca tot posibilul sa le evite pentru ca-s prea dureroase) nu se va rezolva nimic.

      In orice directie l-ati forta, va asigur ca efectul va fi cu totul altfel de cel dorit. De ce nu-i puneti o carte in mana? Nu una care sa puna BPD-ul la zid. Dati-i sa citeasca "Get me out of here" (Rachel Reiland) sau "I hate you, don't leave me". Sunt atatea resurse ce pot ajuta.

      Un psiholog este o solutie excelenta cu mentiunea ca acest copil are nevoie sa inteleaga intai de ce merge la terapie (pentru a se putea tine de ea) si are nevoie sa-si gaseasca singur persoana in fata careia sa se deschida. Va recomand sa va interesati de un terapeut care face DBT (Dialectical behavior therapy) sau Schema Therapy.

      Raspunsul meu vine foarte tarziu... El poate fi speriat de ce i se-ntampla, poate sa se simta izolat, neinteles... Poate sunteti speriata ca va abandona scoala. In raport cu durerea pe care o simte, un an de scoala pierdut este neimportant. Este, de fapt, un an in care se poate echilibra ca sa-si continue studiile cu succes. Nu-l mai presati, dar nici nu-l scapati din mana, dati-i de inteles ca il iubiti si nu veti renunta la el indiferent de ce se va intampla.

      V-a scris o "fosta adolescenta" ce se confrunta de 15 ani cu BPD, ce a trecut pe la nenumarati terapeuti pana l-a gasit pe cel potrivit, inclusiv pe la autorul acestui blog. Gasirea terapeutului potrivit e mai mult o problema de "chimie" decat de competenta profesionala...

      Va doresc multa rabdare.

      Bogdan, o zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  53. Buna ziua, tratamentul medicamentos ajuta pana la un anumit punct, nu il invata sa faca fata din punct de vedere emotional. Terapia il poate ajuta (si coroborat cu tratamentul medicamentos)daca exista si din partea lui dorinta in acest sens.

    RăspundețiȘtergere
  54. Buna ziua Bogdan,
    In ultimul timp mi-am analizat experientele trecute si actiunile, avand in vedere ca viata mea nu este exact asa cum mi-as dori, desi am toate motivele. Stiu ca suna stupid, dar m-am autodiagnosticat cu BPD. In acest sens, m-am hotarat sa cer ajutor specializat. Nu stiu insa daca sa ma adresez unui psiholog sau psihiatru. Mai exact nu stiu de unde sa incep, nu mai gandesc clar. Plang mult, din orice, imi pierd concentrarea si motivarea. Am facut o programare la un medic psiholog la o clinica privata, insa parca as apela la sfatul unui psihiatru, ma gandeam sa ma urc in masina si sa ma duc pana la spitalul Obregia, sa vorbesc la camera de garda...Numai stiu. Ce ma sfatuiesti?

    RăspundețiȘtergere
  55. Daca ti-ai facut programare la psiholog, mergi, iar daca va considera ca e cazul si de tratament medicamentos te va indruma si catre psihiatru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Persoanele cu BPD ati afirmat ca ei insisi cauta sa isi cauzeze abandonul, inconstient. Va contrazic domnul psiholog! Persoanele cu BPD cauta cu disperare sa fie in prajma celor in care au incredere, in preajma celor iubiti, in preajma prietenilor, asta in cazul in care este vorba de Borderline-ul clasic, ca sunt si cei introvertiti. Faptul ca se tem sa se imprieteneasca cu oameni noi, este cu totul altceva, e pt ca le e frica de o posibila rejectie din partea lor, sau dezamagire din partea lor, si atunci ei renunta la socializare, dar sunt constienti de ce nu socializeaza. Bineinteles ca aici sunt si mai multu factori, depresia, tulburarea antisociala, etc. Si credeti-ma nu vorbesc in nestiinta de cauza!

      Ștergere
  56. Soțul meu suferă de aceasta boala.Dupa ce si a tăiat venele si ne a speriat pe mine si pe copil , l am părăsit.Va rog Ajutați-ma sa trec de aceasta perioada, el si a găsit alta iubita si are un post de conducere, dar nu imi acorda divortul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua. Daca ati introdus comentariul acesta doar ca sa puteti dupa aceea sa dati spam......va anunt ca voi sterge commenturile de acest gen, cum am si facut cu cel introdus de dvs cu vipassane si alte minuni de acest gen. Spamul a fost postat de pe acelasi nume........
      Daca doriti sa ma contactati pentru psihoterapie, cu mare drag dar....fara spam.

      Ștergere
  57. Sigur.nu, nu dau nici un spam.Sunt o persoana serioasa care nu știe cum sa folosească netul.atat.

    RăspundețiȘtergere
  58. As vrea sa cunosc un barbat cu BPD. Eu sunt femeie, am 33 de ani, am trasaturi BPD si nu ma inteleg decat cu un barbat cu acelasi profil de personalitate ca al meu. Mail--ul meu este anacorina89@yahoo.com. Va rog publicati si mesajul meu!

    RăspundețiȘtergere
  59. Eu nu imi intelegeam comportamentul si de ce simt emotiile atat de intens si de ce ma raneam pe mine singura cand eram suparata ? doctorul psihiatru mi-a zis ca am borderline .... eu am crezut ca poate e doar o stare de supararea ca se va remedia.. dar defapt acum imi dau seama ca e un simptom. imi vine sa plang si nu inteleg de ce eu m-am nascut asa .. pe mine cine ma vindeca de borderline?

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna,
    ca sa poti invata sa faci fata emotiilor puternice si distructive ar fi bine pentru tine sa urmezi sedinte de psihoterapie.
    Nimeni nu te va vindeca fara participarea ta. In cazurile tulburarilor de personalitate, psihoterapia este de durata, nu te astepta sa faci cateva sedinte si sa se intample minuni.

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna ziua,

    Am o ruda apropiata care cred sufera de aceasta tulburare de personalitate de tip Borderline. Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedam (noi cei apropiati din familie). Ea refuza sa accepte o eventuala consultatie/diagnosticare la un specialist. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  62. Buna ziua.
    Eu am alta problema.
    In urma cu 3 ani am inceput un doctorat.
    Am avut o intelegere cu profesorul de licenta si masterat, care, cu siguranta, numai normal nu era.
    In doi ani si jumatate, cand m-a primit cu un articol, iar dupa 2 zile a scos articolul.
    Cand mi-a spus ca nu vrea sa ma mai vada, cand mi-a trimis invitatii la conferinta.
    Mi-a spus ca vorbesc prostii si tampenii pe baza unor lucruri certe pe care eu i le spusesem apoi a incercat sa-i convinga si pe ceilalti.
    Cand am inceput cercetarea, a vrut sa ma duca pe un drum gresit, exact invers drumului unde gaseam informatii pentru doctorat.
    Cand am gasit, ceilalti profesori, colegi cu dlui, nu au mai spus ca sunt nebuna, ca ma vor inchide la nebuni, au recunosc, cu neplacere, apoi mi-au luat la ochi toate greselile mici de ortografie.
    Cand am aflat ca unele lucruri pe care mi le spusese erau false, pe baza unor cercetari proprii, m-a denigrat peste tot si le-a spus tuturor ca sunt bolnava psihic.
    Din cauza lui am fost izolata tot doctoratul, dar mi-am terminat teza.
    Acum...nu stiu daca a incercat sa m inchida la nebuni, deoarece dlui lucra pe o perioada de secol XIX (inceputul secolului), fara a sti paleografie chirilica, deci era....ilegal din punct de vedere stiintific (cititrea surselor trebuie sa fie globala).
    M-a pacalit si pe mine sa fac asa, iar cand am descoperit....atunci a vrut sa spuna ca sunt nebuna.
    Ca sa nu ma creada nimeni.
    Ma puteti ajuta.
    Exista posibilitatea ca, pe baza unei argumentatii logice, sa demonstrez ca nu stiam ce surse existau, doarece sursele erau centrale, sa demonstrez ca sursele trebuiau analizate complet si ca de fapt nu sunt nebuna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună Ana,
      Îmi pare rău să aud că ai trecut prin asemenea dificultăți cu lucrarea.
      Din ce înțeleg eu dorești sa ți se facă dreptate în această problemă, nu?
      Acest lucru nu intra în aria de competemte a psihologului, nu îți pot face eu dreptate.

      Ștergere
  63. Revin.
    Ideea centrala nu este ca unii au recunoscut, cu neplacere, ca eram realista.
    Ci ca....au facut lucruri rele, doar ca sa se razbune pe un om sanatos.
    Mai exista si varianta aceasta, in care cineva, nevinovat, intra intr-un dezastru din cauza unui nebun, coordonator de masterate, nebun care incearca sa te faca pe tine nebun ca sa scape.

    RăspundețiȘtergere
  64. Buna ziua,
    Se vindeca bpd sau nu? Poti sa-i spui unui astfel de pacient cat de mult te deprima comportarea lui sau nu? Cat dureaza vindecarea prin psihoterapie in cazurile uzuale? Exista terapie si pentru cei apropiati unui bpd? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista terapie si pentru cei apropiati unui BPD...cel mai bine e sa-i spui ca doare ceea ce face dar ai grija cum pt ca oricum senzatia lor de inutilitate este crescuta si poate cadea in alta latura...caci au si o senzatie de vinovatie acuta si golul ala care-i macina este de fapt cauza tuturor relelor.Deci,trebuie sa validezi mereu ceea ce simte chiar daca pare ilogic si absurd si apoi,cu rabdare,sa demontezi prin argumente logice si sa faci tot ce poti sa indrepti ceea ce el vede ca fiind "stramb".

      Ștergere
    2. Depinde de situatie. Ca in cazul tuturor tulburarilor de personalitate, BPD se manifesta pe un anumit spectru, la un capat al spectrului sunt trasaturi borderline iar la celalalt capat al spectrului este borderline malign. Daca tratamentul (DBT - Dialectical Behavioural Therapy)este inceput atunci cand se afla la nivelul de trasaturi de borderline, sansele de recuperare sunt destul de mari dar pe masura ce avanseaza spre zona maligna sansele scad drastic. De regula, daca persoana cu BPD ajunge sa faca rau celor din jur prin atacuri fizice si verbale acest lucru este o confirmare a faptului ca a ajuns intr-o zona maligna si sansele de recuperare sunt spre zero (asta nu pentru ca terapia nu functioneaza ci pentru ca o astfel de persoana nu considera ca este ceva in neregula cu ea). Practic, ajunge la un punct in care i se pare ca totul i se cuvine, toti din jur sunt responsabili pentru orice iar persoana in cauza (BPD) se vede absolvita de orice responsabilitate legata de propriile actiuni.

      Vindecarea, in cazul in care persoana respectiva doreste acest lucru, poate dura ani de zile dar cel mai repede se vor vedea imbunatatiri dupa un an de zile de DBT cu doua sedinte pe saptamana.

      Exista terapie si pentru cei apropiati unui BPD pentru ca de obicei, in cazul unui borderline malign, cei apropiati ajung sa sufere de Complex Post Traumatic Stress Disorder care se poate trata prin CBT (Cognitive Behavioural Therapy).

      Ștergere
  65. Cei care sunt diagnosticati cu aceasta,,boala,,cum se comporta cu copii lor?Eu am un baiat de 6 ani si sunt tare dragastoasa cu el?Nu am fost la medic,dar ma regasesc in aceste cauze ...
    mULTUMESC!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua, scuze de răspunsul întârziat.
      Dacă nu aveți nu un diagnostic de la cineva specializat eu zic ca nu are nici un rost sa va autodiagnsticati.Nu va folosește la nimic. Cred ca cel mai periculos lucru fata de copil este ca o persoana cu personalitate borderline sa ii imprime și acestuia frica constanta de abandon.

      Ștergere
    2. Fsota mea sotie este astfel si...nu vreau sa va descurajez cred ca mai ales din aceasta cauza a stricat copilul!Frica dvs de abandon va va determina sa tineti copilul in brate exagerat manifestandu-va nefiresc si nesanatos o anume fel de dragoste disperata de mama care nu-l va ajuta deloc pe copil!Nu vreau sa va sperii dar copilul dvs are mari sanse sa mosteneasca genetic(asa a fost cazul copilului meu!)si sa iasa mai afectat decat sunteti dvs.Manifestarile lui daca se mai suprapun si peste sindromul ADHD(hiperactiv)copilul va devein tot mai adictiv(este de mic lacom si exagerat cu orice face de la mancare si consum de orice la joaca lui/ei care va fi de tip violent orientate catre distrugere si dominatia tutuor celor din jur;nu se supune aproape niciodata nimanui,nu pot fi struniti din care cauza au rezultate foarte proasta la scoala devenind si copii-problema in clasa,au permanent inclinatia de a incalca legea cu toate consecintele rezultate din asta si sfarsesc prin a...fi violenti cu intreaga familie pe ai carui membrii ii va bate pe toti pe rand!Nu stiu daca nu este bine ca oamenii diagnosticati cu aceasta afectiune ar trebui sa aiba copii!

      Ștergere
  66. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  67. Buna ziua. Eu am fost diagnosticata cu aceasta tulburare. De cand ma stiu am avut o frica continua de abandon, am fost autodistructiva, imi placea sa imi fac rau cand simteam vinovatia. Ma ajuta nespus de mult. In prezent, am medicatie, nu fac psihoterapie pentru ca nu am gasit pe cineva care sa imi fie compatibil. Cei din jurul meu sufera, pleaca si imi este greu. Am avut si o perioada de depresie majora. Acum, ma trezesc cu furie, o furie de nedescris si ma invadeaza ganduri obsesive, iar uneori am si disocieri.. Nu stiu ce sa mai fac..

    RăspundețiȘtergere
  68. Buna ziua. Am o relatie cu un barbat care cred ca are o problema cu sanatatea dar nu stiu despre ce poate fi vorba. Are mereu schimbari de comportament si minte.Acum poate fi o persoana buna si un urmatoarele 5 min se poate schimba radical devenind o persoana nervoasa cu care nu se poate discuta nimic.Nu accepta sa fie criticat sau sa i se spuna adevarul despre comportamentul sau. Minte mereu despre trecutul sau si familia sa dar mereu are alte variante.Mereu povesteste despre calatoriile sale despre situatia lui materiala si moartea parintii lui. Mentionez niciodata nu a calatorit situatia lui materiala nu este cum spune el iar in fiecare luna spune alta varianta despre moartea parintilor lui. Nu i-am cunoscut parintii niciodata dar nu cred ca au decedat.Au murit deoarece erau bolnavi de inima,accident de masina sau tatal lui sa sinucis si el l-a gasit ......multe variante. Mereu cand minte ca a plecat undeva trimite sms ca este in aeroport sau ca se intoarce din calatorie si este bine. Mereu el este acasa si nu pleaca.Mereu este preocupat de infatisarea lui fizica si ma intreaba daca arata bine.Astazi imi spune ca ma iubeste si nu poate trai fara mine iar maine iar maine imi poate spune ca totul sa terminat. Nu vorbeste cu mine 2 sau 3 zile si dupa se intoarce plangand ca ma iubeste si spune alte minciuni. Mentionez niciodata nu a fost violent. Mi-as dori sa il pot ajuta dar nu stiu cum. Va rog sa imi spuneti daca este o tulburare de comportament sau eate nebun. Uneori am impresia ca este nebun. Mi-as dori sa il pot ajuta dar nu stiu cum. Am incercat sa discut cu el dar nu se poate mereu spunandu-mi ca gandesc prea mult si eu sunt cea nebuna incercand mereu sa para nevinovat. Va mutumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua!Vreau sa va spun ca omul langa care traiesc de trei ani are un comportament asemanator ca al prietenului dumneavoastra!Langa el am trait toate fazele iadului si daca nu as fi citit o gramada de articole despre tulburarile de prrsonalitate m as fi simtit vinovata de esecul meu in relatie pana la adanci batranete!
      Dupa atatea "peripetii" sant sceptica tare de tot in legatura cu faptul ca l ati putea ajuta.Aveti grija de dumneavoastra,oamenii ca el pot provoca rani sufletsti tare grave!

      Ștergere
  69. iubesc o borderlinera.am fost in concediu cu ea.la inceput a fost minunat apoi b pd sa manifestat din plin.nu ne cautam de o saptamana la dorinta ei.vreau so ajut din tot sufletul.ce sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  70. Si eu sunt o bordeline...cred...nu am vrut sa devin asa, nu cred ca vrea nimeni...Si din partea noastra e cumplit, mai ales cand esti neinteles. Am 38 de ani..nu s a ameliorat nimic, dimpotriva...Ne ar prinde bine un grup de suport, oamenii normali nu ne inteleg. Si nici nu pot sa le cer asta..

    RăspundețiȘtergere
  71. În primul rand felicitări pentru articol și pentru răspunsurile prompte pe care le dai Bogdan .
    Am și eu o curiozitate și o frica totodată. Am trăit cu un barbat BPD și l-am depistat abia după ce am stat în casa cu el. Viata mea după el s-a schimbat, evident ca nu mai sunt la fel . Ce vreau eu sa știu este dacă tu ca partener te poți îmbolnăvi de aceeași tulburare. Dacă stand o vreme mai îndelungată cu el , riști sa suferi de aceeași tulburare. Se ia asa ceva ? Mai pe românește..
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  72. În primul rand felicitări pentru articol și pentru răspunsurile prompte pe care le dai Bogdan .
    Am și eu o curiozitate și o frica totodată. Am trăit cu un barbat BPD și l-am depistat abia după ce am stat în casa cu el. Viata mea după el s-a schimbat, evident ca nu mai sunt la fel . Ce vreau eu sa știu este dacă tu ca partener te poți îmbolnăvi de aceeași tulburare. Dacă stand o vreme mai îndelungată cu el , riști sa suferi de aceeași tulburare. Se ia asa ceva ? Mai pe românește..
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna.
      Mai pe romaneste: nu, nu se ia:)
      Tulburarile de personalitate nu se pot lua prin nici un fel de contact :)

      Ștergere
  73. Tatăl meu a fost diagnosticat cu cancer de creier în martie 2016 și de atunci am făcut chimioterapie de 3 ori, dar cancerul se reîntoarce. Acum câteva luni am auzit despre uleiul de canabis și efectul său de vindecare și am obținut uleiul de canabis din Australia Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com, iar tatăl meu a început tratamentul imediat cu uleiul de canabis, după ce a folosit uleiul de canabis pentru tratare la timpul stabilit de Rick , A fost vindecare totală și așa cum scriu acum, tatăl meu poate să meargă în jurul casei singur fără sprijinul nimănui și să iasă ori de câte ori alege.

    Salutari,
    Ambler Shannon

    RăspundețiȘtergere
  74. Numele meu este Sandra, viața mea sa întors! După 7 ani de căsătorie ruptă, soțul meu mi-a lăsat doi copii. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a termina aproape sinucidere, am fost emotionala in jos de foarte mult timp. Mulțumită unei vrăjitoare numită Lord odudu, pe care l-am întâlnit online. Într-o zi credincioasă, în timp ce navighez prin internet, am dat peste mărturii despre mărturia acestui vrajitor. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că reface pântecele, vindecă cancerul și alte boli, unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am întâlnit o mărturie specială, despre o femeie numită Lydia, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de două zile și, la sfârșitul mărturiei sale, a renunțat la adresa de e-mail a DOMNULUI. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. L-am contactat pe VIA Email și i-am explicat problema. În doar 48 de ore, soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și suntem mai fericiți decât înainte de Lordul odudu, este într-adevăr un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că este un om minunat ... Dacă aveți o problemă și căutați o adevărată castă de vrăjitor Pentru a vă rezolva toate problemele pentru dvs. Încercați oricând oduduspiritualshrine@gmail.com, el ar putea fi răspunsul la întrebările dvs.
     
    1. REALIZAREA EXECUTIEI
     
    2. LOTTERII CÂȘTIGĂRII.
     
    3. BATEREA COPILULUI.
     
    4. REFLECȚIA CURSULUI DE GENERARE.
     
    5. ÎNȚELEGEREA LOCULUI DE MUNCĂ.
     
    6. PROMOVAREA LOCURILOR.
     
    7. SPRE MONEY.
     
    8. PROTECȚIA SPIRITUALĂ.
     
    9. ÎNGRIJIREA BERCELOR.
     
    10. SPELL BEAUTY.

    RăspundețiȘtergere
  75. Niciodata nu cred in vrajile de dragoste pana cand am intalnit un prieten al meu care mi-a spus totul despre DR.otutu care ia adus fostul iubit, chiar si atunci cand mi-a spus ca nu am crezut-o pentru ca m-am gandit ca si ea a vrut acelasi fals Vrăjitoarele să-mi iau banii. Deși i-am dat șansa să-i explic tot ce mi-a spus despre DR.otutu, i-am spus că există mulți escroci care vor să ne ia banii și nu voi fi victimă niciodată, chiar dacă logodnica mea care se presupune că se va căsători Ma in cateva luni de acum ma lasat sa astept cu rabdare un alt tip, desi l-am iubit atat de mult. Ea mi-a spus că DR nu este o falsă că este reală și că a ajutat mulți oameni să-i ia pe cei dragi înapoi, apoi o întreb cum funcționează această vrajă și care sunt cerințele pe care trebuie să le fac înainte de a putea Aruncă vrăjile de dragoste asupra mea? Ea mi-a spus că ar trebui să-l e-mail pe drotutuhealinghome@hotmail.com și ar trebui să-i spun ce vreau. I-am trimis un e-mail și i-am spus că am nevoie de fostul meu tip înapoi i-am spus că este prietenul meu care ma îndreptat către el, de ce mă îndoiesc de munca lui? El a spus că munca sa este 100% sigură și garantează că nimeni nu a venit vreodată la templul său și, de asemenea, rămâne același. Am devenit furioși pe cuvintele pe care mi le-a spus și mi-a venit un gând în minte, cum arată acest dr toate lucrurile pe care le-am discutat mai devreme. El a spus înainte de a putea începe în situația mea, că trebuie să am încredere în el și să las alta vrăjitorie și să aștept cu răbdare pentru propria mea că dacă pot să spun că fac totul, îl voi aduce pe iubitul meu înapoi în 72 de ore. Am spus bine cred si promit sa lucrez cu tine singur, apoi mi-a dat un formular pentru a umple ceea ce i-am facut si sa-i trimit la el cu pozele mele si, de asemenea, pozele fostului meu iubit. El mi-a răspuns în 30 de minute mai târziu și mi-a spus că zeii lui au nevoie de niște lucruri pentru a-mi arunca vraja și problema mea este foarte ușoară dacă pot să le pun la dispoziție. Atunci când îl întreb, cum pot obține aceste articole și cum pot să-i trimit la el pentru turnarea vrăjitoriei, el mi-a spus că nu ar trebui să mă tem de asta, că există un vânzător de articole aici în propria sa țară Care pot obține elementele pentru mine. Atunci îl întreb pe care-l va costa să cumpăr toate aceste articole? El mi-a spus ceea ce i-am trimis cu toată încrederea, după o oră mai târziu mi-a sunat și mi-a spus că problema mea a fost rezolvată încât să aștept 72 de ore ca dragostea mea să mă întrebe după ce am făcut după cuvintele sale Era cam la ora 18:00 în următoarele trei zile, ex-ul meu mi-a chemat dacă sunt acasă că vrea să mă vadă urgent. I-am spus să spera că totul este bine că a spus da, atunci i-am spus că el poate veni, fostul meu tip sa întors la mine și a cerut iertare că știa ce a venit asupra lui. Acum sunt atat de fericita pentru ca mi-am recastigat iubita inapoi si ne planificam nunta noastra care vine in curand, am sunat la dr si ma multumesc foarte mult si il intreb ce sa fac pentru el ca apreciere, mi-a spus Ar trebui să uit și să-mi țin banii că nu este după bani, ci să-i ajute pe oameni care au și nevoie de ajutor acolo, tot ce are nevoie să fac este să dau mai multe mărturii despre el, astfel încât oamenii acolo care au nevoie de ajutor să- De ce sunt aici astăzi pentru a da mărturia mea. Poate ca bunul tau bun sa continue sa-l binecuvinteze si sa-i dea mai multa viata prosperitate si intelepciune. Aceasta este adresa de e-mail DR (drotutuhealinghome@hotmail.com). Puteți să-l contactați, de asemenea, prin numarul său ce-sapp (+2349051417394)

    RăspundețiȘtergere
  76. Eu sunt Lexie și sunt atât de bucuros să las lumea să știe succesul să-mi ascundă relația. Secretul este Dr.Akpada și prin ajutorul lui am reușit să-mi iau iubitul în 48 de ore și de atunci relația noastră a fost perfectă. Cea mai bună modalitate de a vă reîntoarce relația este în contact cu Dr.Akpada (akpadatemple@hotmail.com) Și în 48 de ore veți fi bucuroși să-l contactați

    RăspundețiȘtergere
  77. Salut numele meu este nakisha Vreau să vă alăturați tuturor să-i mulțumesc acestui om pentru restaurarea casei mele cu fostul meu soț care mă arunca la o altă femeie timp de 5 ani. La inceput nu am crezut niciodata ca DR OGGUGU va fi capabil sa ma ajute sa-mi castig inapoi EX HUSBAND de la cealalta femeie, ci pentru ca inca mai iubesc si am nevoie de el in viata mea .. Lucrez si urmez instructiunea DR OGUDUGU si ma surprinde ca dupa 3 Zilele petrecute în vraja și lucrul cu DR OGUDUGU, EX-LUI HUSBAND mi-a cerut să-mi cer să iert și să uit tot ce mi-a făcut pentru că încă mai mă iubește ... acum eu și soțul meu ne întoarcem împreună și suntem foarte Fericit cu noua noastra viata ... toate datorita DR OGUDUGU pentru marea munca pe care a facut-o pentru mine .. Promit sa imi impartasesc intotdeauna munca sa buna intregii lumi largi si daca vreun corp este acolo trecand prin orice relatie dificultati ar trebui Contactați-l prin e-mail: drogudugusolutionspell@gmail.com sau whatsapp +2349097050691
    De asemenea, el se specializează pe următoarele probleme
    (1) Dacă doriți să vă întoarceți înapoi.
    (2) dacă aveți întotdeauna vise rele.
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine.
    (5) Dacă vreți un copil.
    (6) Vrei să fii bogat.
    (7) Vrei să îți ceri soțul / soția
    al tău pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) Îngrijire de plante.
     Contactați DR OGUDUGU prin e-mailul său pentru o soluție totală drogudugusolutionspell@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  78. Numele meu este chibzuit și am bază în SUA ... "Viața mea sa întors! După 14 ani de căsătorie întreruptă, soțul meu a lăsat pe mine și pe cei doi gemeni. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a se termina aproape sinucidere, am fost emotional in jos de foarte mult timp. Mulțumită unei vrăjitoare numită Dr. ogho logo pe care l-am întâlnit online. Într-o zi de încredere, când navighez prin internet, căutam o mașină de vrajă care să-mi poată rezolva problemele. Am dat peste mărturii despre această vrăjitoare specială. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul, vindecă cancerul și alte boli, că unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am întâlnit o mărturie specială, despre o femeie numită Sonia, ea a mărturisit despre modul în care logo-ul Dr. ogho a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de 7 zile și a inversat efectul cancerului lor mic de băieți și la sfârșitul mărturiei sale A renunțat la adresa de e-mail a doctorului ogho. După ce le-am citit toate acestea, am decis să încerc să-i dau logo-ului Dr. ogho. L-am contactat prin e-mail și i-am explicat problema. În doar 3 zile, soțul meu sa întors la mine. Am rezolvat problemele noastre și suntem și mai fericiți decât înainte. Logo-ul lui Dr. ogho este cu adevărat un om talentat și nu-l voi opri publicându-l pentru că este un om minunat ... Dacă aveți o problemă și căutați o mașină de vrăjitor veritabilă și reală pentru a vă rezolva toate problemele. Încercați logo-ul Dr ogho oricând, el ar putea fi răspunsul la problemele dvs. Iată contactul său: {oghologo@gmail.com} sau ce-l trimiteți prin numărul său +2349075458090 Vă mulțumim logoul Dr. ogho.

    RăspundețiȘtergere
  79. O mărturie uimitoare despre un vrăjitor care mi-a adus soția înapoi. Numele meu este Wallace, locuiesc în SUA și sunt fericit căsătorit cu o soție frumoasă și îngrijitoare, cu trei copii. O problemă foarte mare a avut loc în familia mea acum cinci luni, între mine și soția mea. Atat de groaznic incat a dus cauza la tribunal pentru divort. A spus ca nu a vrut niciodata sa stea cu mine din nou ca nu ma mai iubeste. Ea mi-a împrăștiat casa și mi-a făcut pe mine și pe copiii mei să treacă prin mai multe dureri. Am încercat tot ce mi-a fost posibil să o iau înapoi, după ce am cerșit foarte mult, iar ea a confirmat că ea și-a luat decizia să nu mă vadă niciodată. Într-o seară, am întâlnit un prieten care mi-a cerut soția. I-am explicat toate lucrurile, el mi-a spus că singura modalitate prin care pot să-mi aduc soția înapoi este să vizitez o vrăjitoare, pentru că a lucrat cu adevărat și pentru el. Nu am crezut niciodata in vraja, dar nu am avut nici o optiune decat sa-i urmez sfaturile. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a vrăjitorului pe care l-a vizitat. În dimineața următoare am trimis un e-mail la adresa și vrăjitorul mi-a asigurat că îmi voi lua soția în trei zile. O declarație uimitoare! N-am crezut, a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. În cea de-a doua dimineață, surprinzător, soția mea care nu mi-a sunat în ultimele cinci luni mi-a chemat să-mi spună că se întoarce așa a revenit în aceeași zi cu multă dragoste și bucurie și ea și-a cerut scuze pentru greșelile ei Durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiii mei. Apoi, din acea zi, relația noastră este acum mai puternică decât oricând, cu ajutorul unei vrăjitoare. Vă sfătuiesc să vizitați același email {drogudugusolutionspell@gmail.com}, dacă vă aflați într-o astfel de situație sau dacă aveți vreo problemă legată de "a vă aduce înapoi sau de a primi promovarea în biroul dvs., vorbiți și Ascultați sau aveți orice fel de boală, cum ar fi cancerul, HIV SIDA, sau orice fel de dezabilități Contactați-l astăzi pe acest e-mail: drogudugusolutionspell@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  80. Această dragoste mare vraja rolă pentru a aduce înapoi ex-vă prin e-mail greatmutaba@gmail.com sau ad-l pe whatsapp +2348054681416 de contact

    RăspundețiȘtergere
  81. Vreau să împărtășesc această mare mărturie cu întreaga lume cum mi-am adus minunatul soț în viața mea în 48 de ore cu ajutorul acestui mare om numit Dr. Otutu okunta. Pentru că nu am crezut niciodată în vraja în viața mea. Sotul meu minunat este un mare fan al Real Madrid, în a doua jumătate a lunii iunie 2017 a călătorit la balenă pentru a urmări meciul final dintre clubul său Real Madrid și Juventus, după meciul în acea seară mi-a spus că el va deveni acasă Următoarea zi Pentru a sărbători victoria cu mine și copiii noștri minunați și, de asemenea, să-mi aduc noua mașină care mă promite dacă clubul său a câștigat finala. Am încercat să-l sun a doua zi el a refuzat Pentru a-mi alege apelurile am fost îngrijorat pentru că nu știu Ce se întâmplă cu adevărat pentru că el nu glumește cu familia lui l-am scris pe Facebook el a răspuns că el nu a vrut să se întoarcă acasă din nou Că are îndrăgostit de o doamnă în balene că ar trebui să am grijă de copii, am scris din nou el a refuzat să răspund Am chemat el a refuzat să aleagă, eram foarte supărat pentru că nu pot rămâne o zi fără soțul meu minunat prea Distracție de a fi cu am plâns zilnic, pentru că nu știu ce să fac. Deci, pe 6 iunie, am dat peste o mărturie pe internet despre o femeie pe nume Jenifer Smith, care mărturisește cum a recuperat soțul ei cu ajutorul dr. Otutu. Am fost foarte uimit, i-am contactat pe același om pentru ajutor Cu numărul și adresa de email pe care a dat-o dacă cineva are probleme să-l contacteze pe om, de asemenea, pentru ajutor, mi-a spus să nu-mi fac griji că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore Sub o vrajă că vraja trebuie spartă înainte de a se putea întoarce la mine. Mi-a spus tot ce aveam nevoie să fac și mi-am spus că soțul meu mă va suna la ora 16:00 în următoarele două zile să-mi cer scuze, am fost cu adevărat surprins de acea zi exactă La ora 4:00, soțul meu ma sunat Și a început să-mi cer scuze, că nu știe ce a venit peste el Sunt foarte fericit că mariajul meu a fost restaurat de acest mare om dr apreciere otutu.my, de asemenea, merge la Jenifer Smith care a împărtășit mărturia ei, astfel încât oamenii ca mine vor primi Ajutor. Te rog prietenii mei acolo, dacă ai vreo problemă, te-aș sfătui să contactezi și pe acest om grozav pentru ajutor prin EMAIL-ul lui (drotutuhealinghome@hotmail.com) sau îl poți ajunge cu ușurință la numărul său (+2349051417394). depune mărturie

    RăspundețiȘtergere
  82. bună.
    În zona de finanţe, investiţii şi împrumuturi între persoane fizice, oferim serviciile noastre pentru toţi oamenii de bună moralitate şi mai presus de toate a fi în măsură să îndeplinească obligaţiile. Vom urca în următoarele domenii: credit de nevoi personale, consolidare, reorganizare, comerciale, student, masini, diverse şi alte, afaceri, agricultura, calculator, companie de servicii de proprietate intelectuală, industriaşi, artişti, moda, medicina, mass-media, ipotecare, imobiliare. Facem, de asemenea, de finanţare pentru toate persoanele fizice şi morale. Dacă aveţi un proiect pentru a construi viaţa dumneavoastră, vă rugăm să contactaţi-ne. Avem o soluţie pentru tine, face cererea dumneavoastră şi vom fi ajutorul dumneavoastră. Cu noi veti gasi satisfactia dumneavoastra. Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

    E-MAIL: dersolechris@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  83. bună.
    Lasă-mă contacta pe această zi. Aş dori să vă informez că suntem o structura de finanţare, care oferă împrumuturi financiare pentru a ajuta oamenii în nevoie. Ne sunt, de asemenea, de finanţare. Nu suntem conştiente că criza care a experimentat lumii noastre a slăbit noastre bănci şi instituţii financiare. Aş dori să vă împărtăşesc cu ofertele noastre de împrumut sau de finanţare de bani între special, acest serviciu este în ajunge la de toate, şomeri, interzis sau banca dosar. Mă adresez, de asemenea, oameni care sunt în nevoie şi sunt în căutarea de ajutor financiar pentru a vedea proiectele lor făcut sau să plătească datoriile lor. Va oferim un imprumut de 5000 euro la 10 de milioane de euro pentru toate persoanele capabil de a rambursa-l cu dobânda la rata de 3 %, pentru oricine interesat să scrie la mine, nici o persoană serioasă, să se abţină. Doar cinstit şi de încredere. Contactati-ne la e-mail: dersolechris@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  84. CUM V-am dus pe Mos Craciun inapoi

    În sfârșit, fericirea mea este restaurată de o vrăjitoare numită OGAGA ​​KUNTA.
    Eu sunt May Debra From UK. Vreau fiecare pe acest site sau forum să
    Alăturați-mi mulțumesc lui OGAGA ​​KUNTA pentru ceea ce a făcut pentru mine și pentru copiii mei. am fost
    Căsătorit cu soțul meu timp de 5 ani și am trăit fericit împreună
    Pentru acești ani până când a călătorit în Brazilia pentru o călătorie de afaceri unde
    El sa întâlnit cu această prostituată care la îmbălsat să mă urască pe mine și pe copii și
    O iubesc numai pe ea. Când soțul meu sa întors din călătorie nu a fost
    Jocul este rolul soțului meu și a devenit un străin. El a călătorit
    Brazilia în fiecare lună. Am fost atât de confuz și căutam o cale
    Du-l înapoi. O zi fidelă pe care o navighez pe computerul meu am văzut-o
    Mărturie despre acest preot voodoo OGAGA ​​kUNTA. Mărturia
    A subliniat magia sa puternică și binele pe care îl poate face. Conform
    Post-le vindeca CANCERUL, HIV / SIDA, ATINGEREA EXTREMEI DE EXTREME SI FOLOSIND
    BANI. Am fost surprins și m-am întrebat: "Cum de lumea nu știe
    Despre acest preot voodoo ", dar am fost disperat, așa că am încercat
    La contactat prin informațiile de contact pe care le-am văzut pe post.
    (Ogagakunta@gmail.com). El a răspuns când l-am contactat, i
    I-a explicat suferința mea și ma asigurat că o voi găsi
    Consolare cu ajutorul magiei sale puternice. I-am dat o plimbare
    Începe munca și o săptămână mai târziu soțul meu a sosit din Brazilia și cu umilință
    A venit la mine cerând iertare. Am rămas fără cuvinte pentru o clipă
    Înainte să-i dau un sărut. Oricine este interesat să contacteze acest lucru
    Voodoo priest, vă rog, nu lăsați frica sau îndoiala să vă oprească. Contactați-l
    Prin intermediul: ogagakunta@gmail.com sau pe ceapă +2348069032895

    RăspundețiȘtergere
  85. BUN VENIT Patriciei Kingsman patriciakingsman.loans2016@gmail.com obiectivele noastre este de a oferi servicii profesionale excelente.

    Ești un om de afaceri sau o femeie? Ești în orice mizerie financiară sau nu aveți nevoie de fonduri pentru a porni propria afacere? Ai nevoie de un împrumut pentru a începe o scară mică frumos și mediu de afaceri? Ai un scor redus de credit și tu le este greu pentru a obține împrumut de capital de la băncile locale și alte instituții financiare ?.

    creditele noastre sunt bine asigurate pentru securitate maximă este prioritatea noastră, Scopul nostru principal este de a vă ajuta să obțineți serviciile pe care le merită, Programul nostru este cel mai rapid mod de a obține ceea ce ai nevoie într-o clipă. Reducerea plățile pentru a ușura presiunea asupra cheltuielilor lunare. Obținerea de flexibilitate cu care se poate folosi pentru orice scop - de la vacante, la educație, la achizițiile unice

    Va oferim o gama larga de servicii financiare care include: Credite personale, credite de consolidare a datoriei, Credite de afaceri, Educație Credite, ipotecare garantate de împrumut, împrumut fără garanții, ipotecare împrumuturi, payday off împrumuturi, student împrumuturi, împrumuturi comerciale, credite auto, Investiții Credite, Credite de dezvoltare, achiziție Credite, Credite de constructii, cu rată scăzută a dobânzii de la 2% pe anularea pentru persoane fizice, companii și organisme. Obține cele mai bune pentru familia ta și propria casa ta de vis la fel de bine cu schema noastră de împrumut general.

    Noi oferim toate tipurile de credite - se aplică pentru împrumuturi ieftine.

    Va rugam sa ne contactati pentru mai multe informații: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
    Vă rugăm să ne scrieți înapoi cu informațiile de împrumut;

    INFORMAȚII IMPRUMUTAT

    1) Nume complete:
    2) Țara:
    3) adresa:
    4) Stat:
    5) Sex:
    6) Stare civilă:
    7) Ocupatia:
    8) Numărul de telefon:
    9) Venit lunar:
    10) Următoarea Kin:
    11) Suma creditului necesare:
    12) Durata de împrumut:
    13) Scopul creditului:
    14) Data specifice de care aveți nevoie de împrumut:

    Dacă sunteți interesat de a obține un împrumut, atunci vă rugăm să ne scrie cu cerința de împrumut.
    Va rugam sa ne contactati pentru mai multe informații: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    Cu stimă,
    D-na Patricia Kingsman
    patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    Așteptăm cu nerăbdare să aud de la tine cat mai repede posibil

    Solicitanții interesați ar trebui să ne contactați prin e-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  86. Numele meu este doamna Patricia Kingsman suntem un nou creditorii împrumut legit de 2017 și ne place să ajute orice organism care au nevoie de ajutor financiar le oferim ca de la euro 500,000.00 și euro 5,000,000.00 și mai sus, că, deci, dacă aveți nevoie de ajutor cu amabilitate ne trimiteti un e-mail la: patriciakingsman.loans2016@gmail.com, astfel încât tranzacția dvs. de împrumut poate avea loc acum va fi cu împrumut în următoarele 24 de ore, este un transfer rapid și este în siguranță, fără nici o întârziere. Deci, e-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com dacă este interesat

    E-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  87. Salutare tuturor

    Numele meu este Andreea Ioana si sunt din România vreau să vă spun tuturor solicitanților de împrumut că există doar o singură companie de împrumut real, care oferă împrumuturi și m-au ajutat cu împrumut meu numele companiei este compania de împrumut Macro și creditor de împrumut care ma ajutat cu împrumut meu numele ei este doamna Patricia Kingsman, deci, dacă aveți nevoie de un împrumut fără a fi scammed du-te la această companie acum și pentru a primi împrumut acolo împrumuturi este sigur și rapid acolo e-mail este patriciakingsman.loans2016@gmail.com, astfel încât să doresc tot cele mai bune solicitanților de împrumut aceasta este compania reală care oferă împrumuturi.

    E-mail: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    Ceea ce privește mea pentru tine toate

    RăspundețiȘtergere
  88. Buna ziua tuturor numele meu este Cristina Iulia Mihaela sunt din România Tocmai am primit împrumutul meu acum de la compania de împrumut doamnei Patricia Kingsman acestea sunt noi companie de împrumut legit din 2017 și nu a fost mult timp am primit împrumutul meu de la ei am primit împrumutul meu de la ei astăzi iar acum am posta acest mesaj eu sunt foarte fericit această companie este real mare, astfel încât oricine care au nevoie de un contact de împrumut de la această companie acestea sunt reale mare acolo e-mail este patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  89. Buna ziua tuturor numele meu este Denisa Réka Irina si sunt din România am fost pe internet și am auzit oameni spunând că au fost scammed înainte și am nevoie urgentă de un împrumut, așa că am fost frică să se aplice pentru un lucru de împrumut on-line am văzut 3 oamenii depune mărturie despre compania de împrumut doamnei Patricia Kingsman că au ajuns acolo împrumut de la ea nu am mai aplicat pentru un împrumut înainte și am fost atât de teamă că i se va lua scammed, dar am crezut ceea ce spune oamenii și se aplică de la această companie de împrumut și totul a fost bine și mi-au spus să trimită taxa de transfer, care va fi utilizat pentru a transfera împrumutul meu când mi-au spus că am fost atât de teamă că a fost un scammed, așa că am așezat și m-am gândit la asta și m-am întors la ei și le spun eu nu au făcut acest lucru înainte, dar doamna Patricia Kingsman a spus că ar trebui să încredere în ei că vor să mă ajute, așa că am făcut-o și m-am dus pentru a trimite taxa pe care au spus că ar trebui trimită pentru transferul de împrumut meu doar astăzi am primit o alertă de la spatele meu că există bani pe accou meu nt. Astăzi eu sunt foarte fericit nu am mai fost scammed înainte și am primit împrumutul meu o dată așa că acum sunt fericit și pe mine și familia mea ne-o să fie prea fericit, astfel încât oricine care au nevoie de un împrumut ar trebui să se aplice de la această societate, fără a fost scammed, deoarece ea este reală și mare și mă rog lui Dumnezeu ar trebui să continue să-i folosească pentru a ajuta oamenii de acolo credite. adresa ei de mail este patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

    Încă o dată am rămâne Denisa Réka Irina

    RăspundețiȘtergere
  90. Numele meu este Alexandru Stefan Viorel Sunt din România am auzit de această companie pe care le dau credite și m-am dus să se aplice pentru un împrumut de la ei si am auzit oameni spunând despre înșelătorie, dar nu am mai fost scammed înainte de aceasta companie ma ajutat cu meu împrumut astfel încât oricine care au nevoie de un împrumut ar trebui să se aplice de la ei acolo împrumuturi este rapid și sigur acolo adresă de e-mail patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  91. Numele meu este Nathanael martyna patryx Sunt din România și locuiesc într-un mic oraș din Timișoara. Vreau să folosesc acest timp pentru a le spune tuturor pe internet că există o singură companie care oferă un împrumut real, iar această companie este Patricia Kingsman. Am căutat un împrumut online în ultimele 3 săptămâni acum și tot ce am de făcut este că creditorii mă scandalizează din banii pe care i-am avut Dumnezeu știe că eram atât de sărac și am vrut să-mi omor eu sinea dar acolo am văzut atât de mulți oameni mărturisesc despre Această companie pe care au dat împrumuturi la început nu am crezut cauza am văzut alte mărturii ale altui creditor și toate s-au transformat în escrocherii. Am spus sa ma aplice de la aceasta companie si sa vad daca este adevarat si imediat am aplicat mi-au spus tot ce am nevoie sa fac si am fost de acord si ma asigurat ca in 8 ore am fost de gand sa fiu cu imprumutul meu pentru ca ei au spus Utilizează serviciul de transfer rapid. Mai intai n-am crezut, dar am vrut sa imi dau imprumut inainte de ora 8 am primit o alerta de la banca mea si sa fiu de acord ca a fost imprumutul meu am fost foarte supt atunci cand l-am vazut si m-am rugat lui Dumnezeu pentru a ma indruma la compania dreapta Care mi-a ajutat astăzi pe măsură ce scriu acest lucru pe internet acum am primit doar împrumutul meu de la această companie și eu folosesc acest timp pentru a depune mărturie către alte persoane dacă aveți nevoie de un împrumut un împrumut nu vă lăsați păcălit aceasta este compania potrivită Se aplică de la. Adresa de e-mail este patriciakingsman.loans2016@gmail.com, iar pentru dvs. cei care nu au o adresă de e-mail a companiei numărul de telefon este +2348165719944.

    Această companie este adevărată și minunată dacă aveți nevoie de un împrumut aplicat acum și așteptați pentru împrumutul dvs. pentru că veți fi mulțumit de această companie.

    Mulțumesc tuturor și rămân Nathanael martyna patryx.

    RăspundețiȘtergere
  92. Toată lumea dacă aveți nevoie de un împrumut adevărat Patricia Kingsman este compania adevărată care acordă împrumuturi pe care nu le știe că fac acest lucru, dar compania este reală Nu vreau ca oamenii să fie scutiți pe internet de aceea spun acest lucru dacă aveți nevoie de un adevărat Împrumutul Patricia Kingsman este compania potrivită pentru a aplica de la.

    RăspundețiȘtergere
  93. Salutare tuturor

    Numele meu este Adina Iuliana Sunt din România i-au fost în căutarea unui împrumut on-line și tot ce primesc este escrocii, dar am găsit această companie de împrumut numit Patricia Kingsman companie de împrumut și am văzut oameni on-line depune mărturie despre există fapte bune, așa că am decis să încerc dacă voi fi fericit, încă o dată, așa că am aplicat pentru un împrumut de 350,000.00 euro și creditor de împrumut doamnei Patricia Kingsman ma asigurat că în 12 de ore de împrumut meu va fi în contul meu bancar, astfel încât astăzi ca am fost de lucru am văzut banca mea mi-a scris mesaj că există unele fonduri de 350,000.00 euro în contul meu și mulțumesc Patricia Kingsman pentru că ea este real, astfel încât, dacă aveți nevoie de împrumut online, vă rugăm să nu fi scammed ca mine aplică de la aceasta companie, deoarece ea este singura companie reală care oferă împrumut on-line. mail Există patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  94. Numele meu este Nathanael martyna patryx Sunt din România și locuiesc într-un mic oraș din Timișoara. Vreau să folosesc acest timp pentru a le spune tuturor pe internet că există o singură companie care oferă un împrumut real, iar această companie este Patricia Kingsman. Am căutat un împrumut online în ultimele 3 săptămâni acum și tot ce am de făcut este că creditorii mă scandalizează din banii pe care i-am avut Dumnezeu știe că eram atât de sărac și am vrut să-mi omor eu sinea dar acolo am văzut atât de mulți oameni mărturisesc despre Această companie pe care au dat împrumuturi la început nu am crezut cauza am văzut alte mărturii ale altui creditor și toate s-au transformat în escrocherii. Am spus sa ma aplice de la aceasta companie si sa vad daca este adevarat si imediat am aplicat mi-au spus tot ce am nevoie sa fac si am fost de acord si ma asigurat ca in 8 ore am fost de gand sa fiu cu imprumutul meu pentru ca ei au spus Utilizează serviciul de transfer rapid. Mai intai n-am crezut, dar am vrut sa imi dau imprumut inainte de ora 8 am primit o alerta de la banca mea si sa fiu de acord ca a fost imprumutul meu am fost foarte supt atunci cand l-am vazut si m-am rugat lui Dumnezeu pentru a ma indruma la compania dreapta Care mi-a ajutat astăzi pe măsură ce scriu acest lucru pe internet acum am primit doar împrumutul meu de la această companie și eu folosesc acest timp pentru a depune mărturie către alte persoane dacă aveți nevoie de un împrumut un împrumut nu vă lăsați păcălit aceasta este compania potrivită Se aplică de la. Adresa de e-mail este patriciakingsman.loans2016@gmail.com, iar pentru dvs. cei care nu au o adresă de e-mail a companiei numărul de telefon este +2348165719944.

    Această companie este adevărată și minunată dacă aveți nevoie de un împrumut aplicat acum și așteptați pentru împrumutul dvs. pentru că veți fi mulțumit de această companie.

    Mulțumesc tuturor și rămân Nathanael martyna patryx.

    RăspundețiȘtergere
  95. Toată lumea dacă aveți nevoie de un împrumut adevărat Patricia Kingsman este compania adevărată care acordă împrumuturi pe care nu le știe că fac acest lucru, dar compania este reală Nu vreau ca oamenii să fie scutiți pe internet de aceea spun acest lucru dacă aveți nevoie de un adevărat Împrumutul Patricia Kingsman este compania potrivită pentru a aplica de la.

    RăspundețiȘtergere
  96. Numele meu este Nathanael martyna patryx Sunt din România și locuiesc într-un mic oraș din Timișoara. Vreau să folosesc acest timp pentru a le spune tuturor pe internet că există o singură companie care oferă un împrumut real, iar această companie este Patricia Kingsman. Am căutat un împrumut online în ultimele 3 săptămâni acum și tot ce am de făcut este că creditorii mă scandalizează din banii pe care i-am avut Dumnezeu știe că eram atât de sărac și am vrut să-mi omor eu sinea dar acolo am văzut atât de mulți oameni mărturisesc despre Această companie pe care au dat împrumuturi la început nu am crezut cauza am văzut alte mărturii ale altui creditor și toate s-au transformat în escrocherii. Am spus sa ma aplice de la aceasta companie si sa vad daca este adevarat si imediat am aplicat mi-au spus tot ce am nevoie sa fac si am fost de acord si ma asigurat ca in 8 ore am fost de gand sa fiu cu imprumutul meu pentru ca ei au spus Utilizează serviciul de transfer rapid. Mai intai n-am crezut, dar am vrut sa imi dau imprumut inainte de ora 8 am primit o alerta de la banca mea si sa fiu de acord ca a fost imprumutul meu am fost foarte supt atunci cand l-am vazut si m-am rugat lui Dumnezeu pentru a ma indruma la compania dreapta Care mi-a ajutat astăzi pe măsură ce scriu acest lucru pe internet acum am primit doar împrumutul meu de la această companie și eu folosesc acest timp pentru a depune mărturie către alte persoane dacă aveți nevoie de un împrumut un împrumut nu vă lăsați păcălit aceasta este compania potrivită Se aplică de la. Adresa de e-mail este patriciakingsman.loans2016@gmail.com, iar pentru dvs. cei care nu au o adresă de e-mail a companiei numărul de telefon este +2348165719944.

    Această companie este adevărată și minunată dacă aveți nevoie de un împrumut aplicat acum și așteptați pentru împrumutul dvs. pentru că veți fi mulțumit de această companie.

    Mulțumesc tuturor și rămân Nathanael martyna patryx.

    RăspundețiȘtergere
  97. Toată lumea dacă aveți nevoie de un împrumut adevărat Patricia Kingsman este compania adevărată care acordă împrumuturi pe care nu le știe că fac acest lucru, dar compania este reală Nu vreau ca oamenii să fie scutiți pe internet de aceea spun acest lucru dacă aveți nevoie de un adevărat Împrumutul Patricia Kingsman este compania potrivită pentru a aplica de la.

    RăspundețiȘtergere
  98. Numele meu este Cristyna Cosmin Alin Sunt din Bucuresti Romania vreau sa folosesc de data aceasta pentru a scrie pe internet ca am primit fondurile mele de credit de 5 milioane leu roman de la aceasta companie numita Patricia Kingsman loan company la inceput nu am crezut ce Oamenii au spus pe internet, dar am decis să încerc și am aplicat pentru împrumut acum două zile și tocmai am primit un apel de la banca mea că nu există suma de 5 milioane leu românesc pe contul meu și imediat am primit o alertă din partea mea Banca Patricia Kingsman companie de împrumut ma sunat și ma întrebat dacă am primit împrumutul meu și le-am spus da, așa că au spus că ar trebui să aducă mai mulți oameni acolo companie, dacă cineva nevoie de un împrumut, astfel încât dacă aveți într-adevăr nevoie de un împrumut aceasta este compania Pentru a aplica de la ei sunt într-adevăr mare și cred acum că există o companie de împrumut reale care oferă împrumuturi și că societatea este Patricia Kingsman companie de împrumut, astfel încât dacă oricine dintre dvs. au nevoie de un împrumut de urgență și este important aceasta este compania dreptul de a aplica de la . Adresa de e-mail este patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

    În cele din urmă sunt foarte fericit și pot începe propria mea afacere acum. Vă mulțumesc din nou Patricia că sunteți minunat și că Dumnezeu să vă binecuvânteze pe dumneavoastră și pe compania voastră.

    RăspundețiȘtergere
  99. Salutare tuturor

    Eu sunt Ivos Vlad Eugen și sunt din România Constanța. Am fost în căutarea unui împrumut on-line și am fost foarte speriat că nu am aplicat niciodată un împrumut înainte și am loo foarte bine și căutând o companie adevărată acolo am găsit o companie numită Patricia Kingsman uite și am văzut ce au spus oamenii despre această companie A fost adevărat am decis să solicit un împrumut de la companie și am nevoie de un împrumut de 150.000,00 euro pentru a începe o afacere când am aplicat ea mi-a spus tot ce am nevoie să fac și am făcut-o și ea ma asigurat că în 8 ore timp am fost plecat Sa fiu cu imprumutul meu i-am spus bine si am asteptat in exact 8 ore timp primesc imprumutul meu de la aceasta companie ca scriu asta acum nu am fost niciodata scammed inainte si aceasta companie este minunata am asculta oamenii vorbind despre escrocherii dar eu Nu au fost niciodată scammed înainte și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Deci toată lumea, dacă aveți nevoie de un împrumut real, aceasta este compania potrivită pentru a aplica de la ei vă vor ajuta și timpul în care vă spun că veți primi împrumutul dvs., care este exact momentul în care veți primi împrumutul. Trebuie doar să scriu acest mesaj pentru toată lumea, astfel încât să nu solicitați un împrumut de la o companie greșită dacă aveți nevoie de un împrumut real contactați această companie și veți fi fericiți. Există poștă

    Adresa este patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

    RăspundețiȘtergere
  100. Buna ziua tuturor numele meu este Dorian Cezara Vasilache si sunt din România Vreau să folosesc această șansă am acum pentru a scrie acest mesaj la internet dacă cineva dintre voi este în căutarea pentru un împrumut real, aceasta este compania dreptul de a contacta eu sunt un femeie de afaceri și am aplicat pentru un împrumut într-o companie legit 2017 și numele companiei este compania de împrumut Patricia Kingsman au fost ajuta pe oameni începând cu 2016 și suntem în 2017 și acum am primit doar împrumutul meu de la ei, deci, dacă cineva dintre voi au nevoie de un du-te de împrumut și se aplică de la ei, deoarece acestea sunt reale eu doar vă rugați oameni care au nevoie de ajutor cu un împrumut nu te scammed, care este motivul pentru care eu sunt, folosind această șansă de a scrie acest mesaj pe internet, în cazul în care aveți nevoie de un împrumut legit împrumut se aplică de la această companie, astfel încât să obiceiul fiți înșelat atunci când se aplică de la compania greșită. mail este patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

    au o zi bună pentru toată lumea și mă rog că toate fericit ca eu sunt astăzi

    RăspundețiȘtergere
  101. Numele meu este Sarah Alexandra Ionut Sunt din România tocmai am primit împrumutul meu de la o nouă companie de împrumut legit din 2017 și numele companiei care ma ajutat cu împrumut meu de astăzi este compania de împrumut Patricia Kingsman acestea sunt compania cea mai frumoasă împrumut i-au a venit vreodată peste cu am aplicat pentru un împrumut de la ei ieri și singurul lucru pe care am făcut a fost să plătească taxa de transfer care au spus că ar trebui să plătească și imediat am face plata în următorul timp de 12 ore, am fost cu împrumut meu rău că nu pot spun cât de mult m-au ajutat cu, dar este o sumă mare de bani, astfel încât toată lumea, dacă aveți nevoie de un împrumut real, acest lucru este compania de împrumut dreptul de a contacta adresa de e-mail nu este patriciakingsman.loans2016@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  102. Bună ziua Numele meu este Popovici Krisztina Sunt din Brașov România această companie Patricia Kingsman oamenii vorbesc despre este real nu am vrut niciodată un împrumut dar tocmai am spus că ar trebui să încercați această companie și a vedea dacă ceea ce spun oamenii este adevărat și am aplicat pentru o Împrumut de la ei ieri și tocmai am primit împrumutul meu astăzi de la Patricia Kingsman companie împrumut oricine dacă ați citi acest mesaj și aveți nevoie de un împrumut aplica de la această companie pentru că ei sunt de gând să vă ajute această companie este singura companie care oferă împrumut reale on-line. Împrumutul pe care l-am aplicat de la ei a fost de 75.000,00 lei și în 8 ore am obținut împrumutul meu, astfel încât prietenii mei să nu fie scamați dacă aveți nevoie de un împrumut real, aceasta este compania potrivită pentru a aplica. Dacă sunteți interesat de împrumuturi acolo, adresa de e-mail este patriciakingsman.loans2016@gmail.com și acolo numărul ceaplic este +2348165719944.

    RăspundețiȘtergere
  103. Am fost rănită și inima sa stricat când o problemă foarte mare a avut loc în căsnicia mea cu șapte luni în urmă, între mine și soțul meu. Atât de groaznic încât a fost judecat pentru divorț. El a spus că nu a vrut niciodată să rămână cu mine din nou și că nu mai mă iubește. Așa că a împrăștiat casa și mi-a făcut pe mine și pe copiii mei să treacă prin durere severă. Am încercat toate mijloacele mele posibile să-l recuperez, după ce am cerșit mult, dar nu i-am făcut nici un folos. Și a confirmat că ia luat decizia și nu a vrut niciodată să mă vadă din nou. Deci într-o seară, când mă întorceam de la muncă, m-am întâlnit cu un vechi prieten de-al meu care mi-a cerut soțul. Așa că i-am explicat toate lucrurile, așa că mi-a spus că singurul mod în care îl pot aduce pe soțul meu înapoi este Pentru a vizita o vrăjitoare, pentru că a lucrat cu adevărat și pentru el. Deci nu am crezut niciodată în vrajă, dar nu aveam altă alegere decât să-i urmez sfaturile. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a vrăjitorului pe care la vizitat. drogogodspellcaster@gmail.com. A doua zi dimineață, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul mi-a asigurat că îmi voi aduce sotul înapoi a doua zi. Ce afirmație uimitoare! N-am crezut, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi, în dimineața următoare, la fel de surprinzător, soțul meu, care nu mi-a sunat în ultimele 7 luni, mi-a sunat să-mi spună că se întoarce. Atât de uimitor!! Așa sa întors în aceeași zi, cu o mulțime de dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala și pentru durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiii mei. Apoi, din acea zi, relația noastră era acum mai puternică decât a fost înainte, cu ajutorul unei vrăjitoare. Deci, o să vă sfătuiesc acolo dacă aveți o problemă de contact dr ogogo isele, vă ofer 100% garanție că vă va ajuta .. Trimiteți-l la: drogogodspellcaster@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  104. Vreau să împărtășesc mărturia mea și fericirea mea cu voi toți pe acest site, anul trecut, soțul meu mi-a lăsat o altă femeie în locul lui de muncă și mi-a abandonat pe mine și pe 2 copii, totul a fost atât de greu pentru mine pentru că îl iubesc atât de mult, Așa că am văzut mărturiile lui Great Mutaba că el a ajutat doamnele să-i ajungă soțul înapoi, așa că l-am contactat și el ma ajutat să arunc o vrajă de dragoste pentru soțul meu și în 2 zile soțul meu a lăsat cealaltă femeie și sa întors la Cu atât de multă iubire și îngrijire. Nu voi uita niciodată acest ajutor pe care mi-a dat-o Marele Mutaba pentru mine și pentru copiii mei. Dacă sunteți aici aveți nevoie de ajutor pentru a vă aduce amărât înapoi, puteți să-l contactați prin acest e-mail;greatmutaba@gmail.com Sunt mândru că sunt pe mărturia sa. ....

    RăspundețiȘtergere
  105. Adăugați această casetă de dragoste Dragoste pe WhatsApp +2348054681416 el vă va ajuta să aduceți înapoi ex-lover...

    RăspundețiȘtergere
  106. Vreau să împărtășesc această mare mărturie cu întreaga lume cum mi-am adus minunatul soț înapoi în viața mea în 48 de ore cu ajutorul acestui mare om numit Dr. Otutu okunta. Pentru că nu am crezut niciodată în vraja în viața mea. Sotul meu minunat este un mare fan al Real Madrid, în a doua jumătate a lunii iunie 2017 a călătorit la balenă pentru a urmări meciul final dintre clubul său Real Madrid și Juventus, după meciul în acea seară mi-a spus că va ajunge acasă. pentru a sărbători victoria cu mine și copiii noștri minunați și, de asemenea, adu-mi mașina nouă care mă promite dacă clubul său a câștigat finala. Am încercat să-l sun a doua zi a refuzat să-mi aleagă apelurile mă îngrijorează pentru că nu știu Ce se întâmplă cu adevărat pentru că nu glumește cu familia lui l-am scris pe Facebook el a răspuns că nu dorește să se întoarcă acasă din nou că are îndrăgostit de o doamnă în balene că ar trebui să am grijă de copii, am scris din nou el a refuzat să răspundă am sunat el a refuzat să aleagă, am fost foarte supărat pentru că nu pot rămâne o zi fără minunatul meu soț prea distracție de a fi cu am plâns zilnic, pentru că nu știu ce să fac. Deci, pe 6 iunie, am dat peste o mărturie pe internet despre o femeie pe nume Jenifer Smith, care mărturisește cum a recuperat soțul ei cu ajutorul dr. Otutu. Am fost foarte uimit, i-am contactat pe același om pentru ajutor Cu numărul și adresa de email pe care a dat-o dacă cineva are probleme să-l contacteze pe om, de asemenea, pentru ajutor, mi-a spus să nu-mi fac griji că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore sub o vrajă că vraja trebuie spartă înainte de a se putea întoarce la mine. Mi-a spus tot ce trebuia să fac și mi-am spus că soțul meu mă va suna la ora 16:00 în următoarele două zile să-mi cer scuze, am fost cu adevărat surprins de acea zi exactă La ora 4:00, soțul meu ma sunat și a început să-mi cer scuze, că nu știe ce a venit peste el Sunt foarte fericit că mariajul meu a fost restaurat de acest mare om dr apreciere otutu.my, de asemenea, merge la Jenifer Smith care a împărtășit mărturia ei, astfel încât oamenii ca mine vor primi Ajutor. Te rog prietenii mei acolo, dacă ai vreo problemă, te-aș sfătui să contactezi și pe acest om grozav pentru ajutor prin EMAIL-ul lui (drotutuhealinghome@hotmail.com) sau îl poți ajunge cu ușurință la numărul său (+2349051417394). depune mărturie

    RăspundețiȘtergere
  107. numele meu este Mihaela M-am născut în român și mi-am pierdut părinții când aveam 10 ani am suferit în toată viața mea trăind cu cineva așa că într-o zi am primit un bărbat care mă iubește într-adevăr și în cele din urmă m-am căsătorit cu mine și avem doi copii, după un timp, soțul meu mă disprețuiește atât de mult încât nici măcar nu vine acasă să-i vadă pe copiii săi atât de mult în mâinile soțului meu până într-o zi, în cele din urmă a plecat acasă pentru o altă femeie de peste 2 ani nu auzi de la el i-am plâns toată ziua pentru că am fost cu adevărat lipsă him.one zi am fost online am văzut o mărturie despre acest DR OGOGO cum a ajutat o femeie pentru a aduce înapoi soțul ei în termen de 48 de ore, am fost într-adevăr uimit și am contactat la fel doctor cu e-mailul pe care femeia la dat pe cineva care are o problemă similară să contacteze pe marele om care mă ajută cu adevărat să-mi șterg lacrimile, mi-a spus ce-mi doresc să fac și mi-a spus să nu-mi fac griji că ar trebui să mă relaxez soțul mă va chema să mă rog pentru iertare în nex 48 de ore, într-adevăr exact 48 hou am primit un apel de la sotul meu, spunandu-mi ca ma lipseste atat de mult incat sa-l iert pentru tot ce se intampla si sa vina acasa acum am fost foarte fericit. i-am promis că voi împărtăși această mărturie mare întregului caz în cazul în care cineva are un caz similar ar trebui să contacteze acest mare om pentru că eu chiar știu ce am trecut fără omul meu. mai mult dacă aveți orice provocări contactați acest mare medic prin e-mailul lui drogogodspellcaster @ gmail.com puteți să-l contactați, de asemenea, pe numărul său de telefon +2349051206763

    RăspundețiȘtergere
  108. Viata este intotdeauna frumoasa cand ai pe cineva care iti place sa impartaseasca frumusetea vietii si care te va iubi cat de mult ne dorim si ca persoana a fost sotul meu, dar dupa ce sotul meu ma lasat timp de 2 ani, eram singuratic si trist din fericire, la o femeie foarte bună și puternică numită vindecare mela care ma ajutat să-mi aducă înapoi soțul meu și acum mă iubește mult mai mult decât oricând sunt atât de fericit cu viața Acum îți mulțumesc atât de mult cura mela ........... .......................
     
      pentru cei care au nevoie de ajutor de la ei, cum ar fi:

    Obținerea iubitului sau a soțului înapoi
    Cancerul Spell
    Sarcina vraja
    Vraja copiilor
    Vraja dragostei
    Căsătoria de vrăjitorie
    Vrea o viață lungă
    Vraja de protecție
    loterie câștigătoare Spell


    Aveți nevoie de oricare dintre acestea, Trimiteți-o prin e-mail acum cu priestmelacure2017@gmail.com sau sunați și ce-ați solicitat pe acest număr +2349060471516

    RăspundețiȘtergere
  109. Buna, eu sunt MARIA Dupa ce am fost in relatie cu Anderson de ani de zile, sa despartit de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc inapoi, dar totul a fost zadarnic, l-am dorit inapoi atat de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, la implorat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenei mele și ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, mi-a trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că au o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană prin referirea lui sau ei la singurul vrăjitor adevărat și puternic, care ma ajutat cu propria mea problemă, îl puteți contacta prin e-mailul său: prophetosula94@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  110. * Oferă o rată de împrumut de 3% din dobândă
    * Asigurare pentru fără numerar Antreprenor
    * Garanție pentru bani

    Cu un scor bun de credit, Credit Financier Home oferă împrumuturi colaterale și împrumuturi necorespunzătoare persoanelor fizice sau asociațiilor de societăți sau cooperative în scopul beneficiilor industriale și personale.

    Adresa:
    Whatsapp: +15184181390
    Mail direct
    creditfinancierhome@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  111. Ai nevoie de un împrumut?

    Sunteți un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de împrumut pentru a vă rezolva datoriile sau pentru a vă plăti facturile sau pentru a începe o afacere frumoasă? Aveți nevoie de fonduri pentru finanțarea proiectului dvs.? E-mail: ( Creditplusfinance11@gmail.com ) Oferim servicii de împrumut garantate de orice sumă și în orice parte a lumii pentru persoane fizice, societăți, agenți imobiliari și corporații) la rata superioară a dobânzii de 3%. Pentru solicitare și pentru mai multe informații, trimiteți răspunsuri la următoarea adresă de e-mail: { Creditplusfinance11@gmail.com }

    Iată câteva dintre zonele pe care vă putem ajuta

    * Financiar
    * Credite de afaceri
    * Imprumut personal
    * Credit pentru investiții
    * Auto împrumut
    * Credite pentru construcții
    * Consolidarea datoriilor
    * Linie de credit
    * Închiriați leasing
    * Al doilea credit ipotecar
    * Răscumpărarea creditului
    * Credite auto
    * Credit ipotecar
    * Credite de refinanțare
    * Credite pentru studenți


    Email: Creditplusfinance11@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  112. După ce a fost în relație cu Wilson timp de șapte ani, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am vrut să-l întorc atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, l- , Am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema pe cineva online și ea mi-a sugerat să contactez un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă care să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care nu crede în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, M-am referit la o vrăjitoare numită dr. Mustafa și i-am trimis un e-mail și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și surprinzător zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat, ca a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică, care ma ajutat cu propria mea problemă și care este diferită de toate cele false acolo. Oricine ar putea avea nevoie de ajutorul vrăjitorului, e-mail-ul lui: dr.mustafa86@yahoo.com sau ce-l scrie pe el +2348071624292. Îți poți trimite un e-mail dacă ai nevoie de asistența lui în relația ta sau altceva. CONTACT-L ACUM PENTRU SOLUȚIE LA TOATE PROBLEMELE DUMNEAVOASTRĂ

    RăspundețiȘtergere
  113. Cauți un împrumut autentic?
    Vreau să profit de această ocazie pentru a informa pe toată lumea că doamna Susan Patrick, un creditor privat de împrumut, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost respinsă de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? căutați mai mult, pentru că suntem aici pentru a face toate problemele dvs. financiare un lucru din trecut. Acordăm fonduri persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în afaceri la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și beneficiară și că vom fi dispuși să oferim un împrumut. Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la:
    (susanpatrick18@gmail.com) Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, ne puteți contacta astăzi.

    Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru o rată ieftină?
    Ești în datorii?
    Aveți un credit rău?
    Ați fost refuzat de bănci sau de creditori?
    Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă începe propria afacere?
    Aveți nevoie de un împrumut pe viață?
    Aveți nevoie de un împrumut de locuință / investiție?
    contactați-ne prin adresa noastră de e-mail:
    (susanpatrick18@gmail.com) Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, ne puteți contacta astăzi.
    SALUTARI

    RăspundețiȘtergere
  114. Cauți un împrumut autentic?
    Vreau să profit de această ocazie pentru a informa pe toată lumea că doamna Susan Patrick, un creditor privat de împrumut, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost respinsă de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? căutați mai mult, pentru că suntem aici pentru a face toate problemele dvs. financiare un lucru din trecut. Acordăm fonduri persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în afaceri la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și beneficiară și că vom fi dispuși să oferim un împrumut. Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la:
    (susanpatrick18@gmail.com) Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, ne puteți contacta astăzi.

    Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru o rată ieftină?
    Ești în datorii?
    Aveți un credit rău?
    Ați fost refuzat de bănci sau de creditori?
    Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă începe propria afacere?
    Aveți nevoie de un împrumut pe viață?
    Aveți nevoie de un împrumut de locuință / investiție?
    contactați-ne prin adresa noastră de e-mail:
    (susanpatrick18@gmail.com) Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, ne puteți contacta astăzi.
    SALUTARI

    RăspundețiȘtergere
  115. Soțul meu a spus că nu ma mai iubit la sfârșitul lunii ianuarie 2016 și am fost rănit și inima ruptă Am simțit că viața mea era pe cale să se termine și aproape că m-am sinucis, am fost emoțional în jos de foarte mult timp. Datorită unei vrăjitoare numită dr. Agbalaka, pe care o întâlnesc online, într-o singură zi de credință, când navighez prin internet și am dat peste o mulțime de mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul, vindecă cancerul și alte boli, unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am întâlnit o mărturie specială și era vorba de o femeie numită Sonia, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de 2 zile și, la sfârșitul mărturiei ei, a renunțat la adresa de e-mail Dr. agbalaka. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc și l-am contactat prin e-mail și mi-am explicat problema. În doar 48 de ore, soțul meu sa întors la mine și ne-am rezolvat problemele, suntem și mai fericiți decât înainte. Dr agbalaka este într-adevăr un om talentat și nu voi înceta să mărturisesc despre el pentru că este un om minunat și atât de puternic ... Dacă aveți vreo problemă și căutați o soluție pentru a vă rezolva toate problemele. Marele medic agbalaka poate oferi și orice fel de ajutor, cum ar fi Reunirea căsătoriei și a relației, Tratarea tuturor tipurilor de boli, cazurile de judecată, vraja de sarcină, protecția spirituală, câștigarea loteriei și mai mult. îl puteți contacta pe adresa de e-mail: dragbalakaofemu0147@gmail.com, dacă aveți vreo problemă de contactare, el aruncă vrăji reale care funcționează rapid, vă ofer 100% garanție că vă va ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  116. Numele meu este doamna Ruth Edwin, din România, un singur părinte, înainte ca soțul meu să moară să ne lase cu atâta datorii, eram atât de confuz și de frustrat de cum
    Să citim datoriile imense. Într-o zi, trecând prin Internet, am dat peste o mărturie (doamna Ayu Ahmed) despre cum doamna Mary William ia ajutat cu un împrumut. Așa că am solicitat un împrumut de 50.000 de euro, cu o perioadă de 5 ani de la Companie prin poștă (marywilliam902@gmail.com)
    Când am aplicat împrumutul, am făcut un jurământ lui DUMNEZEU că dacă am primit împrumutul. Voi lăsa lumea să știe ce a făcut pentru mine, spre marea mea surpriză
    Mai puțin de 24 de ore, împrumutul meu a fost acordat la o rată a dobânzii de 2%. Acum am pus datoria soțului meu și am început o nouă viață și o afacere de-a mea
    proprie. Tocmai mi-am făcut jurămintele.
    Deci, dacă doriți vreun tip de împrumut de până la 2%, Dacă sunteți interesat, puteți contacta mama bună pe e-mailul ei. (Marywilliam902@gmail.com)

    VA MULTUMESC TUTUROR

    RăspundețiȘtergere
  117. numele meu este JOYCE RAYMOND și eu sunt din SUA, vreau să profit de această ocazie să-i mulțumesc marelui meu doctor AGBALAKA care mi-a făcut într-adevăr viața plăcută astăzi. Acest mare om, dr. AGBALAKA, mi-a adus soțul înapoi, am avut doi copii minunați pentru soțul meu, acum patru ani în urmă, soțul meu a fost într-o singură ceartă sau celălalt până când în cele din urmă mi-a părăsit o doamnă. Am simțit că viața mea sa terminat și copiii mei au crezut că nu-și vor mai vedea niciodată tatăl. Am încercat să fiu puternică doar pentru copii, dar nu puteam controla durerile care mâncau inima mea, inima mea era plină de durere și durere pentru că eram cu adevărat îndrăgostită de soțul meu. În fiecare zi și noapte mă gândesc la el și vreau întotdeauna să se întoarcă la mine, până când într-o zi am întâlnit un bun prieten de-al meu care se afla într-o situație ca mine, dar problema ei era fostul ei iubit care avea o sarcină nedorită pentru că a refuzat să-și asume responsabilitatea și să o arunce. mi-a spus că a mea a fost un caz mic și că nu ar trebui să-mi fac griji deloc, așa că i-am întrebat care este soluția pentru problemele mele și ea mi-a dat adresa de e-mail a acestui mare om. dragbalakaofemu0147@gmail.com Mă îndoiesc dacă acest om a fost soluția, așa că i-am contactat pe acest mare om și mi-a spus ce să fac și le-am falsificat pe toate, mi-a spus să aștept doar 48 de ore și că soțul meu va veni târât pe genunchi doar pentru iertare, așa că am făcut cu fidelitate ceea ce ma întrebat acest mare om și după 48 de ore am auzit un bătut pe ușă, într-o mare surpriză l-am văzut în genunchi și am fost fără cuvinte, când a văzut tot ce a facut a fost sa planga si sa-mi ceara iertare, din acea zi, toate durerile si necazurile din inima mea au disparut, de atunci eu si sotul meu si copiii nostri minunati sunt fericiti, de aceea vreau sa spun o mare multumire tu la Dr agbalaka LOVE SPELL. Acest mare om ma făcut să înțeleg că nu există nici o problemă pe pământ care să nu aibă nici o soluție, așa că, dacă știți că aveți aceeași problemă sau orice problemă asemănătoare, vă sfătuiesc să veniți direct la acest mare om. Puteți să-l trimiteți prin e-mail la: dragbalakaofemu0147@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  118. Buna, eu sunt MARIA Dupa ce am fost in relatie cu Anderson de ani de zile, sa despartit de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc inapoi, dar totul a fost zadarnic, l-am dorit inapoi atat de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, la implorat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenei mele și ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă care să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, mi-a trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană prin referirea lui sau ei la singurul vrăjitor adevărat și puternic, care ma ajutat cu propria mea problemă, îl puteți contacta prin e-mailul său: prophetosula94@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  119. Salut numele meu este Thomas Karol, soțul meu suferea de cancer la ficat și doctorul mi-a spus că nu pot face nimic pentru a-mi salva viața iubită de soț. Apoi, un prieten mi-a spus despre ulei de cânepă, i-am spus că soțul meu cancer de ficat era în ultima etapă pe care nu cred că uleiul de cânepă va fi capabil să-l ajute, , am decis să încerc. Am făcut niște cercetări și am găsit un doctor care ma ajutat cu uleiul acannabis pentru a vindeca cancerul de sânge al soțului meu și ma asigurat că după 3 luni cancerul hepatic va dispărea și În ultimul an, soțul meu este perfect bine și el este fără cancer, dacă știți pe cineva care suferă de cancer, puteți să-i salvați viața contactând Dr. Brown Nelson prin e-mailul său: (brownnelson07@aol.com) a funcționat exact așa cum a prescris medicul. Mulțumită dr. Brown Nelson pentru că mi-a luat durerea în viața mea. Dumnezeu va binecuvânta doctorul Brown Nelson că mă ajuta cu ulei de cannabis și pentru sprijinul și îngrijirea lui, voi continua să vă ajut să luptați împotriva cancerului în lume, tot ce trebuie să spun este că MULTUMESC DOMNUL.

    RăspundețiȘtergere
  120. Bună ziua aveți nevoie de un împrumut, aveți nevoie de un împrumut de împrumut sau împrumut de afaceri sau de împrumut pentru a vă aduce acasă înapoi sau doriți să cumpărați o locuință nouă sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă achita facturile dacă da contactați-mă prin e-mail larrysimthloan@gmail.com

    mulțumire
    Dl Larry Smith

    RăspundețiȘtergere
  121. Da, am primit împrumutul de la doamna Augusta Ibramhim, CEO al GUARANTEE TRUST LOAN, numele meu este Julia Simon, sunt o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. Am pierdut circa 55.000 euro pentru că am nevoie de un capital mare de 170.000 de euro. aproape că am murit, nu aveam unde să merg. Afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces mi-am pierdut aproape fiul. Nu pot rezista asta din nou. în urmă cu două luni, m-am întâlnit cu un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut la o companie. bun mamă Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi și poate ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în continuare. De asemenea, îmi place să folosesc această ocazie pentru a vă sfătui că există o mulțime de escrociri acolo, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să obțineți repede un împrumut, pur și simplu intrați cu doamna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com . când i-am contactat pe mama Augusta Ibramhim, am fost atât de fericit că am reușit să obțin un împrumut, așa că am decis să împărtășesc mărturia mea pentru a ajuta pe ceilalți să obțină împrumutul, puteți contacta pe Augusta Ibramhim prin e-mail:
    augustaibramhim11@gmail.com
     dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.

    RăspundețiȘtergere
  122. Da, am primit împrumutul de la doamna Augusta Ibramhim, CEO al GUARANTEE TRUST LOAN, numele meu este Julia Simon, sunt o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. Am pierdut circa 55.000 euro pentru că am nevoie de un capital mare de 170.000 de euro. aproape că am murit, nu aveam unde să merg. Afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces mi-am pierdut aproape fiul. Nu pot rezista asta din nou. în urmă cu două luni, m-am întâlnit cu un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut la o companie. bun mamă Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi și poate ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în continuare. De asemenea, îmi place să folosesc această ocazie pentru a vă sfătui că există o mulțime de escrociri acolo, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să obțineți repede un împrumut, pur și simplu intrați cu doamna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com . când i-am contactat pe mama Augusta Ibramhim, am fost atât de fericit că am reușit să obțin un împrumut, așa că am decis să împărtășesc mărturia mea pentru a ajuta pe ceilalți să obțină împrumutul, puteți contacta pe Augusta Ibramhim prin e-mail:
    augustaibramhim11@gmail.com
     dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.

    RăspundețiȘtergere
  123. Da, am primit împrumutul de la doamna Augusta Ibramhim, CEO al GUARANTEE TRUST LOAN, numele meu este Julia Simon, sunt o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. Am pierdut circa 55.000 euro pentru că am nevoie de un capital mare de 170.000 de euro. aproape că am murit, nu aveam unde să merg. Afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces mi-am pierdut aproape fiul. Nu pot rezista asta din nou. în urmă cu două luni, m-am întâlnit cu un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut la o companie. bun mamă Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi și poate ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în continuare. De asemenea, îmi place să folosesc această ocazie pentru a vă sfătui că există o mulțime de escrociri acolo, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să obțineți repede un împrumut, pur și simplu intrați cu doamna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com . când i-am contactat pe mama Augusta Ibramhim, am fost atât de fericit că am reușit să obțin un împrumut, așa că am decis să împărtășesc mărturia mea pentru a ajuta pe ceilalți să obțină împrumutul, puteți contacta pe Augusta Ibramhim prin e-mail:
    augustaibramhim11@gmail.com
     dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.

    RăspundețiȘtergere
  124. Sunt Elena Andrei din Romania .. Sunt foarte incantata ca mariajul meu a fost restaurat dupa ce sotul meu ma lasat pe mine si pe copii pentru o alta femeie timp de 2 ani .. Am incercat sa fiu puternic doar pentru copii dar nu puteam controla durerile care-mi triste inima. Am fost rănit pentru că am pierdut cu adevărat și l-am iubit. Toată ziua și noaptea mă gândesc la el și mereu doresc să se întoarcă acasă. Am fost cu adevarat confuz si am nevoie de ajutor, asa ca am decis sa caut online si am dat peste un site care a sugerat ca dr. Azim-Hassan poate ajuta sa ajunga ex iubiti inapoi. Am simțit că ar trebui să încerc și l-am contactat. Mi-a spus ce să fac și am făcut exact ceea ce a cerut, apoi a pregătit și a făcut vrăjitoria pentru mine. Spre surprinderea mea, în următoarele două zile am avut un telefon și a fost soțul meu și mi-a spus că mi-a lipsit pe mine și pe copii. Sa întors acasă cu o mulțime de dragoste, bucurie, mi-a cerut scuze pentru mine și i-am iertat și am împăcat cu el. Până la data căsătoriei noastre a fost mai puternică și mai magnifică decât înainte.
    Chiar apreciez pe Dr. Azim-Hassan pentru munca sa miraculoasă. Dacă aveți nevoie de fostul dvs. iubit, nu ezitați să-l contactați pe adresa de e-mail: Azimsacredshul@gmail.com
    Tel: 971 52 373 9853

    RăspundețiȘtergere
  125. Vreau să împărtășesc această mare mărturie cu întreaga lume cum mi-am adus minunatul soț înapoi în viața mea în 48 de ore cu ajutorul acestui mare om numit Dr. Otutu okunta. Pentru că nu am crezut niciodată în vrajă în viața mea. Sotul meu minunat este un mare fan al Real Madrid, în a doua jumătate a lunii iunie 2017 a călătorit la balenă pentru a urmări meciul final dintre clubul său Real Madrid și Juventus, după meciul în acea seară mi-a spus că el va deveni acasă Următoarea zi pentru a sărbători victoria cu mine și copiii noștri minunați și, de asemenea, adu-mi mașina nouă care mă promite dacă clubul său a câștigat finala. Am încercat să-l sun a doua zi a refuzat să-mi aleagă apelurile mă îngrijorează pentru că nu știu Ce se întâmplă cu adevărat pentru că nu glumește cu familia lui l-am scris pe Facebook el a răspuns că nu dorește să revină acasă din nou că are îndrăgostit de o doamnă în balene că ar trebui să am grijă de copii, am scris din nou el a refuzat să răspundă am sunat el a refuzat să aleagă, am fost foarte supărat pentru că nu pot rămâne o zi fără minunatul meu soț prea distracție de a fi cu am plâns zilnic, pentru că nu știu ce să fac. Deci, pe 6 iunie, am dat peste o mărturie pe internet despre o femeie pe nume Jenifer Smith, care mărturisește cum a recuperat soțul ei cu ajutorul dr. Otutu. Am fost foarte uimit, i-am contactat pe același om pentru ajutor Cu numărul și adresa de email pe care a dat-o dacă cineva are probleme să-l contacteze pe om, de asemenea, pentru ajutor, mi-a spus să nu-mi fac griji că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore sub o vrajă că vraja trebuie spartă înainte de a se putea întoarce la mine. Mi-a spus tot ce trebuia să fac și mi-am spus că soțul meu mă va suna la ora 16:00 în următoarele două zile să-mi cer scuze, am fost cu adevărat surprins de acea zi exactă La ora 4:00, soțul meu ma sunat și a început să-mi cer scuze, că nu știe ce a venit peste el Sunt foarte fericit că mariajul meu a fost restaurat de acest mare om dr apreciere otutu.my, de asemenea, merge la Jenifer Smith care a împărtășit mărturia ei, astfel încât oamenii ca mine vor primi Ajutor. Te rog prietenii mei acolo, dacă ai vreo problemă, te-aș sfătui să contactezi și pe acest mare om pentru ajutor prin EMAIL-ul lui (drotutuhealinghome@hotmail.com) sau îl poți ajunge cu ușurință la numărul său (+2349051417394). depune mărturie

    RăspundețiȘtergere
  126. Sunt Elena Andrei. Sunt atât de încântat că mariajul meu rupt a fost restaurat după ce soțul meu mi-a lăsat pe mine și pe copii pentru o altă femeie timp de 2 ani .. Am încercat să fiu puternic doar pentru copii, dar nu puteam controla durerile care mă chinuiesc. Am fost într-adevăr rănit și confuz. Aveam nevoie de ajutor, așa că am decis să caut online și am dat peste un site care a sugerat că dr. Azim-Hassan vă poate ajuta să obțineți ex iubitori înapoi. Am simțit că ar trebui să încerc și l-am contactat. Mi-a spus ce să fac și am făcut exact ceea ce a cerut, apoi mi-a făcut vrăjitoria de dragoste. Spre surprinderea mea, în următoarele două zile, am avut un telefon și a fost soțul meu și mi-a spus că mi-a lipsit pe mine și pe copii. Sa întors acasă cu multă dragoste, bucurie, mi-a cerut scuze și m-am împăcat cu el. De atunci, căsnicia noastră a fost puternică și mai magnifică decât înainte.
    Chiar apreciez pe Dr. Azim-Hassan pentru munca sa miraculoasă. Dacă aveți nevoie de fostul dvs. iubit înapoi, nu ezitați să îl contactați pe adresa de e-mail:
    Azimsacredshul@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  127. Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. Compania MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie.

    Serviciile noastre includ urmatoarele: -
    * Credite pentru investitori
    *Consolidarea datoriilor
    * Al doilea ipotecar
    * Credite de afaceri
    *Imprumuturi personale
    * Împrumuturi internaționale

    Nici o asigurare socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune că DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți prompt la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com

    Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME
    Compania Email midland.credit2@gmail.com
    Compania NMLS ID: 315276.
    Site-ul companiei: midlandcreditonline.com


    Motto: Investiții pentru generații.

    RăspundețiȘtergere
  128. NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!
    NI LA EI MAH!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  129. BINE ATI VENIT LA COMPANIA DE ÎMPRUMUT FINANCIAR REGINA
    * Căutați investiții sau împrumuturi personale?
    * Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile și pentru a plăti datoriile?
    * Aveți nevoie de împrumut de afaceri fără stres și aprobare rapidă
    * Ați fost respins de alte instituții financiare

    Nu căutați mai mult pentru că sunteți acum în locul potrivit.
    "REGINA FINANCE" este aici pentru a pune zâmbetul financiar pe fata ta,
    Contactați-ne prin e-mail la: (reginafinance90@gmail.com).

    Oferim toate tipurile de împrumuturi de orice valoare la o rată a dobânzii superlativă. Capitalul nostru este garantat și sigur, fericirea clienților noștri este forța noastră, suntem o companie de împrumut reputate, legitime și acreditate. Acordăm împrumut persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență în numerar.
    Contactați-ne prin e-mail la: (reginafinance90@gmail.com).

    RăspundețiȘtergere
  130. BINE ATI VENIT LA COMPANIA DE ÎMPRUMUT FINANCIAR REGINA
    * Căutați investiții sau împrumuturi personale?
    * Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile și pentru a plăti datoriile?
    * Aveți nevoie de împrumut de afaceri fără stres și aprobare rapidă
    * Ați fost respins de alte instituții financiare

    Nu căutați mai mult pentru că sunteți acum în locul potrivit.
    "REGINA FINANCE" este aici pentru a pune zâmbetul financiar pe fata ta,
    Contactați-ne prin e-mail la: (reginafinance90@gmail.com).

    Oferim toate tipurile de împrumuturi de orice valoare la o rată a dobânzii superlativă. Capitalul nostru este garantat și sigur, fericirea clienților noștri este forța noastră, suntem o companie de împrumut reputate, legitime și acreditate. Acordăm împrumut persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență în numerar.
    Contactați-ne prin e-mail la: (reginafinance90@gmail.com).

    RăspundețiȘtergere
  131. BINE ATI VENIT LA COMPANIA DE ÎMPRUMUT FINANCIAR REGINA
    * Căutați investiții sau împrumuturi personale?
    * Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile și pentru a plăti datoriile?
    * Aveți nevoie de împrumut de afaceri fără stres și aprobare rapidă
    * Ați fost respins de alte instituții financiare

    Nu căutați mai mult pentru că sunteți acum în locul potrivit.
    "REGINA FINANCE" este aici pentru a pune zâmbetul financiar pe fata ta,
    Contactați-ne prin e-mail la: (reginafinance90@gmail.com).

    Oferim toate tipurile de împrumuturi de orice valoare la o rată a dobânzii superlativă. Capitalul nostru este garantat și sigur, fericirea clienților noștri este forța noastră, suntem o companie de împrumut reputate, legitime și acreditate. Acordăm împrumut persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență în numerar.
    Contactați-ne prin e-mail la: (reginafinance90@gmail.com).

    RăspundețiȘtergere
  132. Buna,

    Care sunt nevoile dvs. financiare?

    Oferim împrumuturi de la minimum 2.000,00 euro până la maximum 100.000.000 euro, cu o durată confortabilă care variază de la 1 la 30 de ani, la o rată a dobânzii foarte redusă de 2%.

    Aveți nevoie de un împrumut de afaceri?
    Aveți nevoie de un împrumut personal?
    Vrei să cumperi o mașină?
    Doriți să refinanțați?
    Aveți nevoie de un împrumut ipotecar?
    Aveți nevoie de un capital imens pentru a începe propunerea de afaceri sau de extindere? V-ați pierdut speranța și credeți că nu există nicio cale de ieșire, iar povara financiară persistă?

    Va rugam sa nu ezitati sa ne contactati pentru o eventuala cooperare in afaceri.
    Contactați-ne prin e-mail: jdfinancier.agencia@yandex.com

    RăspundețiȘtergere
  133. Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. Compania MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie.

    Serviciile noastre includ urmatoarele: -
    * Credite pentru investitori
    *Consolidarea datoriilor
    * Al doilea ipotecar
    * Credite de afaceri
    *Imprumuturi personale
    * Împrumuturi internaționale

    Nici o asigurare socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne informați exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune că DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți prompt la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com

    Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME
    Compania Email midland.credit2@gmail.com
    Compania NMLS ID: 315276.
    Site-ul companiei: midlandcreditonline.com


    Motto: Investiții pentru generații.

    RăspundețiȘtergere
  134. Sunteți în dificultate financiară? Aveți nevoie de un împrumut pentru împrumut de Crăciun sau de afaceri? contactați-ne pentru ajutor email: elenanino0007@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  135. Bine ați venit la compania de investiții Jorge Dominguez

    Sunt un împrumut de împrumut de afaceri, dau împrumuturi persoanelor care
    au nevoie și au încrederea că pot rambursa împrumutul și pot acorda credit Împrumuturilor cu dobândă de 2% și de la o durată de la 6 luni la 20 de ani dau împrumuturi cum ar fi:

    * Credite Xmas
    * împrumuturi auto,
    * credite pentru afaceri,
    * Credit ipotecar,
    * Credite educative
    * credite pentru construcții,
    * ipotecă comercială,
    * Împrumuturile pentru locuințe,
    * Credite pentru studenți,

    de la suma minimă de 2.000 până la suma maximă de 100.000.000 de euro,
    Vă rugăm să e-mail: [jdfinancier.agencia@yandex.com]

    Nu știu dacă aveți nevoie de un împrumut, dacă sunteți interesat de împrumuturi
    se poate întoarce la mine acum. jdfinancier.agencia@yandex.com

    RăspundețiȘtergere
  136. Bună tuturor, sunt atât de entuziasmat. Va multumim DR ISIKOLO pentru ajutorul tau.
    Fostul meu iubit sa întors după o pauză, sunt extrem de fericită că voi trăi din nou împreună.
    Numele meu este Hawo Ali din Suedia.
    Prietenul meu de 3 ani tocmai sa despartit de mine si am 30 de saptamani insarcinate. Mi-am plâns de sine pentru a dormi majoritatea noptilor si nu par concentrat in timpul cursurilor cateodata stau treaz aproape toata noaptea gandindu-ma si incep sa plang totul din nou. Din acest motiv, am sfarsit sa nu am energie pentru clasele mele de a doua zi, participarea mea a scazut si am intotdeauna in uni si la timp. In general, el este un tip foarte frumos, a terminat-o pentru ca a spus ca ne certam mult si nu ne-am obisnuit. Are dreptate, ne-am certat mult in timpul sarcinii. Dupa despartire am continuat sa-l sun si sa-i spun ca ma voi schimba. Sunt indragostit de acest tip si el este cel mai bun tip pe care il am am fost încă rănit și neîncrezător când a spus că nu mai are sentimente romantice față de mine care mă doare mai repede decât o seringă letală. Ma textează din când în când pentru a verifica cum fac de sarcina, el este de sustinere cu ea, dar nu este corect pe mine, el trimiterea de mesaje text ca mine doar wan t sa durere durerea și nu au nici un stres din cauza pregnancy.i a fost foarte supărat și am nevoie de ajutor, așa că am căutat ajutor online și am dat peste un site care a sugerat că Dr. isikolo poate ajuta la rezolvarea problemelor maritale, si asa mai departe. Deci, am simțit că ar trebui să încerc. L-am contactat și mi-a spus ce să fac și am făcut-o, apoi a făcut o vrajă pentru mine. După 28 de ore, bf-ul meu a venit la mine și mi-a cerut scuze pentru greșelile pe care le-a făcut și a promis că nu o mai face niciodată. De atunci, totul sa întors la normal. Eu și bf-ul meu trăiesc împreună din fericire din nou .. Toate datorită lui Dr isikolo. Dacă aveți vreo problemă, contactați Dr.Isikolo acum și vă garantez că vă va ajuta. E-mail-l la: isikolosolutionhome@gmail.com sau sunați-l sau ce-l puneți pe linia sa directă +2348133261196

    RăspundețiȘtergere
  137. * Mesaj:Sunteți un bărbat sau o femeie de afaceri? Sunteți într-o situație financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie să plătiți împrumuturile Datoriile lor sau să vă plătiți facturile sau să începeți o afacere frumoasă? Aveți un scor de credit scăzut și veți găsi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau de finanțare pentru orice motiv, cum ar fi:
    a) Împrumut personal, expansiune de afaceri,
    b) Înființarea de întreprinderi, educație,
    c) consolidarea datoriilor,
    d) Împrumuturi cu bani grei

    Oferim împrumuturi cu dobândă redusă de 3% și cu garanții și nu garanții, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, capital de risc Capital, împrumut de afaceri, împrumut de învățământ, ipotecă sau împrumuturi pentru orice motiv ".

    Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica suma împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală pentru a obține fondurile de care aveți nevoie!

    Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți pentru a susține această afirmație. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; veți obține cele mai ieftine. Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite.

    Ne străduim să lăsăm o impresie de durată pozitivă depășind așteptările clienților noștri în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai bună calitate în timp util.

    Email: midland.credit2@gmail.com
    Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME
    Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com

    RăspundețiȘtergere
  138. Cum am ajuns soțul meu înapoi ........... Eu sunt Elizabeth și sunt din Österland Suedia. Salutări tuturor celor care citesc această mărturie. Am fost respins de soțul meu după trei (3) ani de căsătorie doar pentru că o altă femeie a avut o vrajă pe el și el a lăsat pe mine și pe copil să sufere. într-o zi când citeam prin web, am văzut un post despre modul în care această vrăjitorie este pe această adresă isikolosolutionhome@gmail.com, i-au ajutat pe o femeie să-și recupereze soțul și i-am dat un răspuns la adresa lui și mi-a spus că o femeie a avut o vrajă pe soțul meu și mi-a spus că mă va ajuta și după 2 zile că voi avea soțul meu înapoi. i-am crezut și astăzi mă bucur să vă spun tuturor că această vrăjitorie are puterea de a aduce iubitorii înapoi. pentru că acum sunt mulțumită de soțul meu. Mulțumesc pentru Dr. Isikolo. Adresa de email a lui: isikolosolutionhome@gmail.com sau sunați-l sau ce-l puneți pe linia sa directă +2348133261196

    RăspundețiȘtergere
  139. Bună ziua, sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am primit soțul meu înapoi. Eram nebun când soțul meu mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca,
    (1) Dacă doriți ex-spate.
    (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta.
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei să vindeci bolile mortale
    (5) Dacă vreți un copil.
    (6) Vrei să fii bogat.
    (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) vrei o soție / soț

    RăspundețiȘtergere
  140. Buna ziua numele meu este nakisha Vreau sa va alaturati tuturor sa-i multumesc acestui om pentru restaurarea casei mele cu ex-sotia mea care ma arunca pentru o alta femeie timp de 5 ani. La început nu am crezut DR OGUDUGU va fi capabil să mă ajute să câștige înapoi SOT mea EX din cealaltă femeie, dar pentru că eu încă îl iubesc și au nevoie de el în viața mea .. Eu lucrez și să urmeze DR OGUDUGU instrucțiuni și mă surprinde că după 3 Zilele petrecerii vrajii și colaborarea cu DR OGUDUGU, Ex-HUSBAND-ul meu mi-a cerut să-i cer iertare și să uit tot ce mi-a făcut pentru că încă mă iubește ... acum eu și soțul meu ne întoarcem împreună și suntem foarte fericit cu noua noastra viata ... toate datorita DR OGUDUGU pentru marea munca pe care a facut-o pentru mine .. Promit sa imi impartasesc intotdeauna munca sa buna intregii lumi largi si daca vreun corp este acolo trecand prin orice relatie dificultati ar trebui contactați-l prin e-mail: drogudugusolutionspell@gmail.com sau whatsapp +2349097050691
    De asemenea, se specializează pe următoarele probleme
    (1) Dacă doriți ex-spate.
    (2) dacă aveți întotdeauna vise rele.
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine.
    (5) Dacă vreți un copil
    (6) Vrei să fii bogat.
    (7) Vrei să îți ceri soțul / soția să fie
    al tău pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) Îngrijire pe bază de plante.
     contactați DR OGUDUGU prin e-mailul său pentru o soluție totală drogudugusolutionspell@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  141. Mărturie despre cum m-am întors pe soțul meu. Lumea mea și viața mea s-au întors! După un an de relație spartă, soțul meu ma lăsat fără motiv. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a se termina, aproape ca am sinucis, eram emotional in jos de foarte mult timp. (Datorită unei vrăji numită Dr. IREDIA), pe care l-am întâlnit on-line. Într-o zi de încredere, când navighez prin Internet, am dat peste o mulțime de mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că reface pântecul, vindecă cancer, Hiv și alte boli, unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am dat peste o mărturie specială, despre o femeie numită CINDY, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de două zile și, la sfârșitul mărturiei ei, a renunțat la adresa de e-mail a doctorului IREDIA. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. I-am contactat prin e-mail drirediaherbalhome@gmail.com și mi-a explicat problema, mi-a spus să nu-mi fac griji că în 48 de ore soțul meu se va întoarce la mine. spre surprinderea mea, soțul meu a venit la mine și mi-a cerut să-l iert. Ne-am rezolvat problemele și suntem mai fericiți decât înainte ...
    Dr. IREDIA este într-adevăr un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că este un om minunat ... Dacă aveți o problemă și căutați o adevărată și adevărată vrăjitoare, pentru a vă rezolva toate problemele. Este legitim. Contactați-l pe e-mailul său, DRIREDIAHERBALHOME@GMAIL.COM

    RăspundețiȘtergere
  142. Salut telespectatorii, promit să împărtășesc această mărturie în întreaga lume pentru că Ex-Lover-ul meu se întoarce la mine și astăzi, cu tot respectul, vreau să-i mulțumesc ... Dr. Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) pentru mine, am fost in dureri mari pana in ziua in care am contactat Dr.Isikolo a facut o vraja de dragoste pentru mine si mi-a spus sa astept doar 24 de ore pe care Lover-ul meu ma va suna si am facut in conformitate cu instructiunile care mi-au dat el și în mod surprinzător, în 24 de ore, Ex-Lover-ul meu chiar ma sunat și mi-a cerut scuze pentru tot ce mi-a cauzat. Sunt cea mai fericita femeie pe pamant astazi pentru ca Dr. Ebhohimen a facut o fapta minunata in viata mea si voi continua sa impartasesc aceasta marturie, daca doriti sa contactati Dr. Isikolo In cazul in care au fost cu o inima zdrobita si doriti ca ex înapoi contactați același om ...
    Prin email:
    {Isikolosolutionhome@gmail.com}
    el este specializat în toate tipurile de vraja de turnare, cum ar fi:
    1. Obținerea iubitului tău înapoi.
    2. vraja cu accident vascular cerebral.
    3. știință (infecție cu transmitere sexuală)
    4. Vraja de protecție.
    5. Obțineți o vrăjitoare de locuri de muncă.
    6. vraja scăzută a spermei.
    7. A deveni vraja unui manager.
    8. Obțineți un împrumut imens fără să plătiți vreo taxă.
    9. Vraja de Asepsis.
    10. Vraja de sarcina.
    11, vraja de putere supranaturală.
    12. Vraja umană invizibilă.
    13. vrăjitorie.
    14. Vrăjirea căsătoriei.
    15. Vraja de popularitate.
    16. câștiga vraja casei tale.
    17. Vraja de cancer.
    18. vraja lunga de viata.
    19. Vrăjitoarea nebuniei.
    20. Dacă vrei u părinte să-ți acompenseze vraja logodnicului.
    21. Vraja de producție a filmelor și filmului.
    22. Vraja HIV / SIDA.
    23. Vraja de tuberculoză.
    24. vindeca vraja febrei lassa.
    25. Spell Brain Tumor.
    Un bărbat care poate aduce familia împreună ca unul ... contactați-l și
    problema ta va fi vindecată cu succes
    contactați-l astăzi pe adresa de e-mail și problema pe care o rezolvăm
    contactați-l prin e-mail: (isikolosolutionhome@gmail.com)
    sau prin intermediul telefonului mobil +2348133261196

    RăspundețiȘtergere
  143. PROMOȚIA PROPRIETĂȚILOR INSTANȚE !!!
    UNITED SOCIETATEA DE ÎMPRUMUT DE STAT!
    Dragi solicitanți de împrumuturi, nu vă faceți griji, (florenceloans1@gmail.com)
    Salutări de la creditul solid FLORENCE.
    Suntem creditori creditor împrumut care oferă împrumuturi
    oameni care au nevoie de împrumuturi. noi acordăm împrumuturi pentru
    proiecte, afaceri, taxe, datorii, facturi și multe altele
    reasons.we rula cu 2% mai mult rate.There pentru a primi prin
    obțineți credit pentru companie, deci aveți nevoie de un împrumut?
    Ești în datorii? Doriți să începeți o afacere și aveți nevoie de capital?
    Aveți nevoie de un împrumut sau de finanțare pentru orice motiv? ajutorul tau
    în cele din urmă aici, și noi dăm tot creditul în valoare de
    ieftin și accesibil doar 2% pe an, dacă sunteți interesat
    Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail: florenceloans1@gmail.com

        WATSSAP ME +2348108113759
       VIBER gbg D

    RăspundețiȘtergere
  144. E-mailul Dr. Isikolo pentru vrăjirea adevărată: isikolosolutionhome@gmail.com
    Mă simt atât de binecuvântată din nou în căsnicia mea, după ce doctorul Isikolo mi-a adus soțul care sa despărțit de mine de un an bun. Eu sunt Juliana după numele meu. Chiar dacă am gură peste tot corpul meu, nu va fi suficient să-i mulțumesc doctorului Isikolo pentru ajutorul lui în viața mea. Soțul meu sa separat de mine de un an și a fost în durere și agonie fără el. Deci, am căutat ajutor peste tot, dar nimic nu a funcționat până când nu am fost trimis la doctorul Isikolo de către un prieten. Mi-am explicat situația și mi-a promis că soțul meu va răspunde în 48 de ore, deoarece inima mea încă bate pentru el. Am crezut în el și el a pregătit o vrajă pentru mine și soțul meu mi-a sunat exact când a spus că va suna. Ma implorat și mi-a spus că are nevoie de mine și acum trăim fericit din nou în ultimele 9 luni. Toată lumea care citește articolul meu care are nevoie de ajutor trebuie să-l contacteze ...

    Email: isikolosolutionhome@gmail.com
    Contactați-ne la: +2348133261196

    RăspundețiȘtergere
  145. Bună ziua, sunt Ulrika Anders. Sunt nou în acest blog, nu prea știu cum se întâmplă lucrurile aici, dar am citit comentariile bune de la prieteni și vreau să adaug și puțin din viața mea expereince acest lucru va fi de ajutor pentru mulți dintre noi aici, care caută răspunsuri și rezolvarea problemelor legate de relații, După ce a fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut totul ca să-l întorc, dar totul era în zadar, l-am vrut atât de mult în dragoste din cauza iubirii pe care o am pentru iubitul meu, l-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema de relatie cu colegul meu de prietenie la biroul de lucru si mi-a sugerat ca mai degraba sa contactez un castel de dragoste care sa ma ajute sa fac o vraja de iubire pentru a-mi lua sotul acasa, dar eu sunt cel care niciodata am avut vreo vina pe care am dat-o sa incerc, am trimis canalul de ortografie si mi-a spus ca nu exista nici o problema ca totul va fi bine inainte de trei zile, fostul meu se va intoarce la mine inainte de trei zile, Oduduwa maestrul de vraja a aruncat ortografia în aer, și a făcut toate celelalte farmecuri de ortografie în templul său în numele meu la mijlocul nopții. În mod surprinzător, a doua zi a fost în jurul orei 16.00. Am primit un telefon de la un număr necunoscut, fostul meu soț mi-a spus, am fost atât de surprins că am răspuns la telefonul meu, iată că soțul meu a avut o conversație lungă și tot ceea ce a spus a fost că a fost atât de rău pentru tot ce era în neregulă vina lui, el a spus că vrea să mă întorc la el că încă mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, care a fost modul în care am început să trăim împreună fericit din nou până astăzi. De atunci, am promis să împărtășesc vestea mea bună despre vraja de dragoste care funcționează perfect fără nici un efect secundar, am această intenție puternică pe care o cunosc pe cineva care are o problemă de relație, aș fi de folos unei astfel de persoane prin referire la el sau ei la singurul verificator de ortografie real și puternic care ma ajutat să-mi rezolv propria problemă de căsătorie. email: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
    Îi recomand foarte mult lui Oduduwa pentru o soluție la relație sau orice alt caz.
    la fel de:--
    1) vraja iubirii întoarce relația de pierdere-iubire
    2) Lost Love Spells pentru a se reuni cu ex
    3) Vrăjile de divorț
    4) rolurile căsătoriei
    5) ortografie obligatorie
    6) vrăji de rupere
    7) Promovarea rangului la birou
    8.) Vrei să fii însărcinată și să ai propriul tău copil.
    9) doresc să-și satisfacă iubitul pe pat, erecție puternică
    Contactați acest mare om dacă aveți probleme pentru o soluție existentă
    prin (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) mesaj Oduduwa Whatsapp numărul prin; +2348109844548

    RăspundețiȘtergere
  146. Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. Compania MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie.

    Serviciile noastre includ urmatoarele: -
    * Credite pentru investitori
    *Consolidarea datoriilor
    * Al doilea ipotecar
    * Credite de afaceri
    *Imprumuturi personale
    * Împrumuturi internaționale

    Nici o asigurare socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne informați exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune că DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți prompt la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com

    Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME
    Compania Email midland.credit2@gmail.com
    Compania NMLS ID: 315276.
    Site-ul companiei: midlandcreditonline.com


    Motto: Investiții pentru generații.

    RăspundețiȘtergere
  147. Vești bune!
    Numele meu este Gloria Paul, cetățean românesc, locuiesc în STRADA CALAMARESTI, NR: 18, BRAD. Este un oraș din județul Hunedoara din regiunea Transilvania a României. Vreau să folosesc acest mediu pentru a oferi consiliere concretă tuturor cetățenilor români care caută un împrumut pentru a fi atenți, deoarece internetul este plin de fraude, acum câteva luni am avut nevoie urgentă de un împrumut din cauza finanțelor mele Situația nu este atât de bună și am fost disperată, am căzut în mâinile creditorilor falși, din Arabia Saudită și Singapore. Aproape am murit, până când un prieten de-al meu mi-a spus de un creditor foarte fiabil numit Mama. Patricia James, deținătoare a unei organizații de creditare la nivel mondial, Ea este creditor la nivel mondial; pe care l-am contactat și mi-a împrumutat un împrumut de 80.000Lei în mai puțin de 24 de ore cu o rată a dobânzii de 2% și mi-a schimbat viața întregii familii.

    Am primit împrumutul meu în contul meu bancar după mama. Patricia James mi-a transferat împrumutul când mi-am verificat soldul contului meu bancar și am constatat că suma pe care am aplicat-o a fost creditată în contul meu bancar

    Deci, pentru munca bună Mama. Patricia a făcut în viața mea și în familia mea, am decis să spun și să împărtășesc mărturia mea despre Mama. Patricia, așa că oamenii din țara mea și orașul meu pot obține un împrumut ușor fără stres. Deci, dacă aveți nevoie de un împrumut, vă rugăm să contactați mama. Patricia prin e-mail: (patriciajames205@gmail.com)

    De asemenea, puteți să mă contactați la adresa de e-mail :( gloriapaul024@gmail.com). Acum, eu sunt proprietarul mândru de o femeie de afaceri bună și mare în orașul meu, Mai Dumnezeu Atotputernic continuă să-l binecuvânteze pe Mama. Patricia pentru munca ei bună în viața mea și familia mea.

    RăspundețiȘtergere
  148. Atenţie,


    Aveți nevoie de Finanțe?
    Căutați bani?
    Căutați bani pentru a vă lărgi afacerea, împrumuturi personale, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de Crăciun, credite ipotecare, împrumuturi de consolidare? Ajutăm persoanele și companiile să obțină împrumuturi pentru afaceri
    extinderea și configurarea unei noi afaceri care să varieze orice sumă. Obțineți un împrumut la o rată a dobânzii la un preț accesibil de 2%, Aveți nevoie de acest credit / împrumut pentru afacere și să vă deblocați facturile? Apoi trimiteți-ne un e-mail acum pentru mai multe informații contactați-ne acum prin e-mail: (instantloanservice60@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere

  149. VREAȚI NICIODATĂ UN SOCIETATE DE ÎMPRUMUT A AFACERII?

    Am oferit peste 20 de miliarde de dolari în împrumuturi de afaceri pentru peste 30.000 de proprietari de afaceri la fel ca dumneavoastră. Folosim propria noastră tehnologie de risc desemnată pentru a vă oferi dreptul la împrumut de afaceri pentru a vă putea dezvolta afacerea. Serviciile noastre sunt rapide și fiabile, împrumuturile sunt aprobate în termen de 24 de ore de la aplicarea cu succes. Oferim credite de la o gamă minimă de 10.000 $ la un maxim de 1 miliard de dolari.

    Te afli într-un pic de probleme cu facturile neplătite și nu știi în ce direcție să merg sau unde să te întorci? Dar despre găsirea unei firme de renume pentru consolidarea datoriilor, care vă poate ajuta să reduceți rata lunară, astfel încât să aveți opțiuni de rambursare la prețuri accesibile, precum și să respirați atunci când vine vorba de sfârșitul lunii și facturile trebuie plătite? Serviciul de împrumut instant este răspunsul. Reduceți plățile pentru a ușura
    solicitați cheltuieli lunare. E-mail (instantloanservice60@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere

  150. VREAȚI NICIODATĂ UN SOCIETATE DE ÎMPRUMUT A AFACERII?

    Am oferit peste 20 de miliarde de dolari în împrumuturi de afaceri pentru peste 30.000 de proprietari de afaceri la fel ca dumneavoastră. Folosim propria noastră tehnologie de risc desemnată pentru a vă oferi dreptul la împrumut de afaceri pentru a vă putea dezvolta afacerea. Serviciile noastre sunt rapide și fiabile, împrumuturile sunt aprobate în termen de 24 de ore de la aplicarea cu succes. Oferim credite de la o gamă minimă de 10.000 $ la un maxim de 1 miliard de dolari.

    Te afli într-un pic de probleme cu facturile neplătite și nu știi în ce direcție să merg sau unde să te întorci? Dar despre găsirea unei firme de renume pentru consolidarea datoriilor, care vă poate ajuta să reduceți rata lunară, astfel încât să aveți opțiuni de rambursare la prețuri accesibile, precum și să respirați atunci când vine vorba de sfârșitul lunii și facturile trebuie plătite? Serviciul de împrumut instant este răspunsul. Reduceți plățile pentru a ușura
    solicitați cheltuieli lunare. E-mail (instantloanservice60@yahoo.com)


    Serviciile noastre includ următoarele:

    * Împrumut de proprietate Achiziții
    * Credite pentru camioane
    * Imprumuturi personale
    * Împrumuturi de consolidare a datoriilor
    * Credite auto
    * Credite de afaceri
    * Împrumuturi pentru educație
    * Credit ipotecar
    * Credite de refinanțare
    * Imprumut pentru casa

    Vă oferim un împrumut cu o rată scăzută a dobânzii de 2% și o durată a împrumutului de la 1 până la 30 de ani pentru a rambursa împrumutul (sigur și negarantat). Nu țineți problemele financiare pentru dvs. pentru a nu fi stăpânul datoriilor sau stresul financiar. NOTĂ: Țineți minte că va dura doar mai puțin de 24 de ore pentru a vă procesa fișierul este 100% garantat, indiferent de Credit Score.We sunt certificate și intimitatea dvs. este 100% sigură cu noi. Nu vă faceți griji
    împrumuturile sau finanțările.


    Cu stimă,
    Dr. Jorge Jimenez

    RăspundețiȘtergere
  151. OFERIM TOATE TIPURI DE ÎMPRUMUT - SE APLICĂ PENTRU ÎMPRUMUTURI AFFORDABILE.

    Cauți un împrumut? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Global Finance Limited oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. vă rugăm să ne contactați prin e-mail prin intermediul
    augustaibramhim11@gmail.com

     APPLICATION DATA
    1) Numele complet:
    2) Țara:
    3) Adresa:
    4) Stat:
    5) Sex:
    6) Starea civilă:
    7) Ocupatia:
    8) Număr de telefon:
    9) Poziția curentă la locul de muncă:
    10) Venit lunar:
    11) Suma imprumutata necesara:
    12) Durata împrumutului:
    13) Scopul împrumutului:
    14) Religia:
    15) Ați aplicat înainte:
    16) Data nașterii:

    Vreau să știi că ALLAH nu va lăsa oamenii buni să-și facă foame, dar el va păstra răi din ceea ce vor.

    Îmi pare rău pentru ceea ce ați trecut înainte, infectați că este una dintre problemele în mâinile creditorilor falși, Sunteți un bărbat sau o femeie de afaceri? Sunteți în orice situație financiară sau Aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o mică afacere și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și sunteți greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale și alte instituții financiare ?. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com

    Vreau să știți că această companie este o companie autentică cu rezultate bune. De asemenea, doresc să vă informez că nu am fost implicați niciodată în activități de fraudă. și vă pot asigura că ceea ce altă companie nu poate face pentru dvs., o voi face pentru dvs. și vă voi face fericiți și vă veți zâmbi pe față. îți dau cuvântul meu doar să ai încredere în mine și nu vei regreta să faci afaceri cu noi, căutăm mai multe, pentru că suntem aici să ne ocupăm de toate problemele tale financiare, lucru din trecut.

    Vă pot asigura 100% că suntem o companie de încredere care în prezent înființează o schemă în formă de împrumut de achiziție pentru a ajuta diverse persoane fizice, precum și organizațiile care au intenții de renovare, datorii? Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti datoria sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost refuzat de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de credit ipotecar? refinanțare? și, de asemenea, crearea de echipamente de afaceri. Sunt o femeie internațională de afaceri și un împrumut care a oferit împrumuturi persoanelor fizice și firmelor din Europa, Asia, Africa și alte părți ale lumii.

    Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, ne puteți contacta astăzi.

    Suma maximă pe care o împrumutăm este de 500.000.000,00 în următoarele
    valută: Dolari americani de stat, Europa și marii britanice (GBP).

    Creditele noastre sunt bine asigurate pentru ca securitatea maxima este prioritatea noastra. Obiectivul nostru principal este de a va ajuta sa obtineti serviciile pe care le meritati, programul nostru este cel mai rapid mod de a obtine ceea ce aveti nevoie intr-o clipa. Reduceți-vă plățile pentru a ușura efortul pentru cheltuielile dvs. lunare. Obțineți flexibilitate cu care puteți utiliza pentru orice scop de la vacanțe, la educație, la achiziții unice. Solicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com


    Dacă sunteți interesat să obțineți un împrumut, atunci vă rugăm să ne scrieți cu cerința de împrumut. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații: augustaibramhim11@gmail.com
    Cu stimă,
    Doamna AUGUSTA IBRAMHIM
    augustaibramhim11@gmail.com

    Solicitanții interesați ar trebui să contacteze doamna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  152. Eu sunt un împrumut legal împrumutat oferim împrumut autentic la rata dobânzii de 2%, este o companie legitimă cu onoare și diferență suntem dispuși să vă ajutăm în orice problemă financiară care vă aflați. oferim tot felul de împrumut fără Fără COLLATERAL în perioada de la 1 la 30 de ani, deci dacă sunteți interesat de acest împrumut, vă rugăm să ne contactați pe emailul nostru: globalloanfirm051@gmail.com sau Whats App Number +1 (845) 731 5341

    RăspundețiȘtergere
  153. Numele meu este SARAH WILLIAMS Sunt așa de emoționat că soțul meu sa întors după el
    ma lăsat pentru o altă femeie. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți
    acum 7 ani. Suntem fericiți căsătoriți cu doi copii, un băiat și un băiat
    fată. Acum 3 luni, am început să observ un comportament ciudat de la el
    și câteva săptămâni mai târziu am aflat că soțul meu vede cineva.
    A început să se întoarcă acasă târziu de la muncă, el nu-i pasă nici de mine nici de mine
    copiii mai, Uneori el iese și nici măcar nu se întoarce acasă
    pentru aproximativ 2-3 zile. Am făcut tot ce am putut pentru a remedia această problemă, dar totul
    fără nici un rezultat. Am devenit foarte îngrijorat și am avut nevoie de ajutor. Pe măsură ce navighez
    prin intermediul internetului într-o zi, am dat peste un site care a sugerat
    că lordshinnoks poate ajuta la rezolvarea problemelor maritale, restaurare rupt
    relații și așa mai departe. Deci, am simțit că ar trebui să o trimit. eu
    l-au contactat și i-am spus problemele mele și mi-a spus ce să fac și eu
    a făcut-o și a făcut o vrajă pentru mine. 48 de ore mai târziu, soțul meu a venit la
    și mi-am cerut scuze pentru greșelile pe care le-a făcut și promit să nu o facă niciodată
    din nou. De atunci, totul sa întors la normal. eu si
    familia mea trăiește din nou fericită din nou. Toate datorită PROPHET
    OSULA Dacă aveți vreo problemă, contactați-l și vă garantează că el
    te va ajuta. Nu te va dezamăgi. Trimite-l prin e-mail
    la: prophetosula94@gmail.com îl puteți scrie, de asemenea, pe ce se întâmplă
    numărul său +2347058565432

    RăspundețiȘtergere
  154. Am fost rănită și inima sa stricat când o problemă foarte mare a avut loc în căsnicia mea acum șapte luni, între mine și soțul meu. atât de groaznic încât a depus dosarul la tribunal pentru divorț. el a spus că nu a vrut niciodată să stea cu mine din nou, și că nu mai mă iubește. Așa că a împrăștiat casa și mi-a făcut pe mine și pe copiii mei să treacă prin dureri severe. Am încercat toate mijloacele mele posibile să-l duc înapoi, după ce am cerșit mult, dar nu i-am făcut nici un folos. Și a confirmat că ia luat decizia și nu a vrut niciodată să mă vadă din nou. Deci, într-o seară, când mă întorceam de la muncă, m-am întâlnit cu un vechi prieten al meu care mi-a cerut soțul. Așa că i-am explicat toate lucrurile, așa că mi-a spus că singurul mod în care îl pot aduce pe soțul meu înapoi este pentru a vizita o vrăjitoare, pentru că a lucrat cu adevărat și pentru el. Deci niciodată n-am crezut în vrajă, dar nu aveam altă alegere decât să-i urmez sfaturile. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a vrăjitorului pe care la vizitat. drogogodspellcaster@gmail.com. A doua zi dimineață, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul mi-a asigurat că îmi voi aduce sotul înapoi a doua zi. Ce afirmație uimitoare! N-am crezut, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi, în dimineața următoare, la fel de surprinzător, soțul meu, care nu mi-a sunat în ultimele 7 luni, mi-a sunat să-mi spună că se întoarce. Atât de uimitor!! Așa sa întors în aceeași zi, cu o mulțime de dragoste și bucurie, și-a cerut scuze pentru greșeala lui și pentru durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiii mei. Apoi, din acea zi, relația noastră era acum mai puternică decât a fost înainte, cu ajutorul unei vrăjitoare. Deci, o să vă sfătuiesc acolo dacă aveți orice problemă de contact dr ogogo isele, vă ofer 100% garanție că el vă va ajuta .. Trimiteți-l la: drogogodspellcaster@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  155. Ai nevoie de un împrumut? Suntem legali și garantăm creditorul împrumutului. Suntem o companie cu asistență financiară. Împrumutăm fonduri persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară. Aveți un scor de credit rău sau aveți nevoie de bani pentru a plăti facturile? să investească în afaceri? Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă beneficiarului, deoarece vom fi bucuroși să vă oferim un împrumut. Contactați-ne prin e-mail: russell.credit40@gmail.com sau vă rugăm să mă contactați prin intermediul Whatsapp: +1 (518) 601-1639

    Serviciile Rendered includ;

    *Consolidarea datoriilor
    * Credite de afaceri
    *Imprumuturi personale.
    * Credite auto
    * Împrumuturi pentru locuințe și case

    Scrieți înapoi dacă sunteți interesați de rata dobânzii de 3% pe an. Contactați-ne prin e-mail: russell.credit40@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  156. ACESTE TESTAMENTE SUNT PRIN CUM SUNT UN CREDIT DIN COMPANII DE ÎMPRUMUTURI ADOIF.


    Numele meu este Clara, sunt din Brazilia sunt mamă singură cu doi copii, vreau să-i mulțumesc domnului adoif pentru că mi-a dat un împrumut de 850.000 euro la o rată de 1% fără întârziere sau stres, pentru a începe o de afaceri de-al meu el acorda-mi împrumutul meu în 43 de ore am primit împrumutul meu fără nici o întârziere, dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență e-mail Domnul adoif împrumut companie prin intermediul [adoifloans@gmail.com]
    sunt atât de fericit acum cu familia mea, acum pot hrăni copiii mei și să aibă grijă de ei.

    RăspundețiȘtergere
  157. REZULTAT DIN EXPERIENȚĂ, CU REZULTAT BINE ATI VENIT, ESTE Julia din Macedonia. Vreau să mărturisesc despre serviciul bun al doctorului Isikolo că m-ai ajutat să-mi aduc înapoi logodnicul care ma lăsat din cauza unei prostituate. A fost un moment groaznic și deprimant când logodnicul pe care trebuia să-l căsătorim în două luni ne-a anulat nunta din cauza unei prostituate care a vrăjit-o și l-a furat. Am căutat ajutor online când am văzut o recenzie despre Dr. Isikolo din Templul General Spell, apoi l-am contactat pentru ajutor. I-am urmat toate instructiunile asa cum ma asigurat si mi-a garantat ca Fiance-ul meu se va intoarce in 48 de ore, la cea mai mare surpriza mea de aproape doua zile dupa ce vraja a fost aruncata, Fiance-ul ma sunat si mi-a cerut scuze pentru ca ma lasat din cauza unei alte doamne . am așteptat două luni în care suntem căsătoriți înainte de a putea depune mărturie și chiar acum, suntem o familie fericită și va rămâne așa pentru totdeauna. Toate datorită doctorului Isikolo. Puteți contacta Dr. Isikolo pentru orice problemă de relație prin e-mailul său direct: isikolosolutionhome@gmail.com sau pe numărul WhatsApp +2348133261196

    RăspundețiȘtergere
  158. Îmi place să împărtășesc mărturia mea tuturor oamenilor din lume. Sandra Barfinder din Anglia, m-am căsătorit cu mine

    soț aproximativ 2 ani în urmă începem să avem probleme la domiciliu ca să nu mai dormim pe același pat, luptând puțin

    lucrurile întotdeauna vine acasă noaptea târziu, beau prea mult și dormeau cu alte femei afară. Nu i-am iubit niciodată pe nimeni

    om în viața mea, cu excepția lui. Este tatăl copilului meu și nu vreau să-l pierd, pentru că am muncit așa de tare

    împreună pentru a deveni ceea ce suntem și avem astăzi. acum o lună acum el a decis să mă trăiască pe mine și pe copil, fiind o mamă singură

    fie greu uneori și așa că nu am nimeni
    întoarce-te și eram inima ruptă.I-am sunat pe mama mea și i-am explicat toate lucrurile, mama mi-a spus despre Dr SAHARAJA SID cum

    el a ajutat-o ​​să rezolve problema dintre ea și tatăl meu am fost surprins de ea pentru că au fost fără unul pe altul

    timp de trei ani și jumătate și a fost ca un miracol cum s-au întors unul la celălalt. A fost îndrumat către dr SHARAJA SID pe

    e-mailul său: sharajasid@gmail.com
    și să-i explice totul, așa că îmi promiți să nu-mi fac griji că va vrăji și va face lucrurile să revină la modul în care

    unde atât de mult în dragoste din nou și că era un alt spirit feminin care controla soțul meu. Mi-a spus că eu

    problema va fi rezolvata in termen de doua zile daca cred ca am spus OK.Atunci el a aruncat o vraja pentru mine si dupa doua zile dragostea mea a venit

    înapoi cerându-mi să-l iert. Sunt atât de fericit acum. astfel încât de ce am decis să împărtășesc experiența mea cu fiecare organism care au

    o astfel de problemă contactați Dr. relief sculptor mare pe adresa sa de e-mail: sharajasid@gmail.com sau text +2340966376197


    (1) Dacă doriți ex-spate.
    (2) dacă aveți întotdeauna vise rele.
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine.
    (5) Dacă vreți un copil.
    (6) Vrei să fii bogat.
    (7) Vrei să îți ceri soțul / soția să fie
    al tău pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) Îngrijire de plante
    (10) câștigarea loteriei

    RăspundețiȘtergere
  159. Doctorul ISIKOLO ESTE TRECUT Un zeu pe pământ aici și el a făcut-o pentru mine.
    ... Aproape că mi-am pierdut viața atunci când iubitul meu de 6 ani a plecat să fie cu o altă femeie. Eu am plâns și sobru în fiecare zi, până când a fost atât de rău încât am ajuns la Internet pentru ajutor. Și am văzut o mărturie despre o vrăjitoare care o ajuta pe o fată numită Michelle și am spus să las să încerc așa că îl contactez pentru ajutor și el a aruncat o vrajă de dragoste pentru mine pe care o folosesc pentru a-mi primi dragostea înapoi și acum sunt o femeie fericită. Căci ce ați făcut pentru mine, nu voi împiedica să vă împărtășesc numele buni oamenilor acolo pentru lucrarea bună pe care ați făcut-o pentru mine. Sper ca Dumnezeu să te binecuvânteze atât cât îmi ajuți să-mi aduc dragostea înapoi, este ideal am publicat acest lucru într-un ziar local pentru Dr. Isikolo în alta pentru a aduce mai mulți clienți la el, merită mai mult din aceasta și recompensa lui sunt siguri . contactați-l pe: isikolosolutionhome@gmail.com numărul lui WhatsApp +2348133261196 el este singurul răspuns la problemele dvs.

    RăspundețiȘtergere

  160. Buna ziua Toata lumea trecea prin multe dureri in relatia mea cu afacerile familiale pana cand am intrat pe Dr. Ajayi care ma ajutat sa-mi rezolv toate problemele cu vraja sa puternica, am fost casatorit timp de 10 ani fara nici o problema, nimic nu pare să fie de lucru pentru mine în acea vreme în viața mea, pe scurt am fost frustrat, au fost un timp chiar ia în considerare luarea mea de viață pentru că am fost downcast, dar toate că schimbarea atunci când am contactat Dr. Ajayi după ce a văzut anunțul său on-line la început am fost speriat să-l contactez, dar mi-am spus că este mai bine să încerci apoi să rămâi în durere fără să depunem eforturi pentru a schimba lucrurile, când i-am contactat, el mi-a cerut detaliile care i-au fost oferite și el mi-a făcut o vrajă dupa ce am intalnit cu toata cerinta de care are nevoie de la mine si de la acea zi a vrajii pana in acest moment, viata a fost un pat de trandafiri pentru mine, viata mea este stabila si eu sunt un tata mândru de gemeni pentru dr. Ajayi, nu știu ce dificultate vă întâlniți în viață, dar fiți siguri că dacă suferiți orice fel de dificultate sau boală în viață, nu ezitați să-l contactați prin e-mailul său pentru o soluție durabilă: (drajayi1990@gmail.com) sau Whatsapp: +2348135369770

    RăspundețiȘtergere

  161. Hello Everyone i was going through a lot of pain in my relation and family affairs until i came across Dr Ajayi who helped me solve all my problem with his powerful spell, i was married for 10 years without any issue, my business activities was in shamble nothing seems to be working for me at that time in my life, in short i was frustrated, they was a time i even consider taking my life because i was downcast but all that change when i contacted Dr Ajayi after seeing his advert online at first i was scared to contact him but i said to myself it is better to try then to remain in pain without making any effort to change things, when i contacted him he ask for my details which is provided for him and he performed a spell for me after i have met with all the requirement he needs from me and as from that day of the spell to this very moment, life have been a bed of roses for me, my life is stable and i am a proud father of twin babies all thanks to Dr Ajayi, I do not know what difficulty you are encountering in life but be rest assured that if you are undergoing any kind of difficulty or sickness in life, do not hesitate to contact him via his email for a lasting solution : ( drajayi1990@gmail.com ) or Whatsapp : +2348135369770

    RăspundețiȘtergere
  162. Buna tuturor,

    Sunt un creditor privat, ofer un împrumut la 2% aceasta este o companie legitimă cu onoare și diferență suntem gata să vă ajutăm în orice problemă financiară pe care o oferiți noi oferim toate tipurile de împrumut, deci dacă sunteți interesat de această ofertă de împrumut contactați-ne prin e-mail: (anggadiman1@gmail.com)

    Furnizați, de asemenea, detaliile următoare pentru a putea continua imediat cu împrumutul.

    Nume:
    Suma necesară:
    Durata: un
    țară:
    Scopul împrumutului:
    Venit lunar:
    Numar de telefon:

    Contactați-ne cu detaliile de mai sus pe adresa noastră de email: anggadiman1@gmail.com

    Vă privește cu toții.

    RăspundețiȘtergere
  163. Vreau să las lumea să știe despre doctorul Isikolo cel Mare, care mi-a adus înapoi soțul, când am crezut că toată speranța a fost pierdută. Doctorul Isikolo și-a folosit vraja puternică pentru a-mi zâmbi fața prin a-mi aduce omul cu vraja, la început m-am gândit că visez când soțul meu sa întors la mine în genunchi cerându-mă să-l iert și să-l accept înapoi și chiar de atunci ma iubeste mai mult decat ma asteptam vreodata, asa ca am facut un juramant pentru sine, ca voi lasa lumea sa stie despre doctorul Bakaba pentru ca este un Dumnezeu pe pamant. Aveți probleme în relația dvs.? partenerul tău sa despărțit de tine și încă îl iubești și îl vrei înapoi? Aveți probleme cu finanțarea dvs.? sau aveți nevoie de ajutor de orice fel, contactați-l pe Dr. Isikolo astăzi pentru că vă ofer 100% garanție că vă va ajuta așa cum ma ajutat. Adresa de e-mail a lui Isikolo este: isikolosolutionhome@gmail.com sau site-ul web: drisikolosolutionhome.webnode.com și îl puteți contacta direct de la ce-l puteți găsi acum +2348133261196

    RăspundețiȘtergere
  164. Salveaza-?i casatoria cu o vraja urgenta de iubire de întoarcere pentru a-?i pierde dragostea înapoi ... Sunt aici astazi sa-i mul?umesc doctorului Isikolo pentru fericirea pe care a adus-o la casnicia mea
    bine!! Sunt Denisa Leontina din Marea Britanie ..
    am doi copii de 5 ani ?i 9 ani, sunt pre?io?i în via?a mea ... am fost prin durere ?i amar, plâng în fiecare noapte când sunt singur pe patul meu .. dar astazi îi mul?umesc lui Dr Isikolo pentru stergerea lacrimile mele si aducerea inapoi bucurie pentru mine din nou .. Cu 4 luni in urma, sotul meu ma lasat cu copiii fara motiv, incerc sa fac pace cu sotul meu pentru ca il iubesc atat de mult .. dar sotul meu nu mi-a dat niciodata orice ?ansa, .. nu-i place copiii fara motiv. ?i am încercat o mul?ime de vrajitoare pentru a ?ti unde vine problema ?i de ce so?ul meu ma lasat la o alta femeie, dar vrajitorul continua sa-mi mai cheme bani ?i eu îi platesc fara sa ?tiu unde sunt false ?i în?elatorie. dupa ce am pierdut 4000 de dolari in roluri de vraja diferite, am fost spart si confuz in viata, dar intr-o zi, calatoresc in Norvegia pentru o nunta, atunci m-am referit la un barbat si numele lui este chanten el a fost atat de prietenos cu mine si cu care am facut prieten cu el ?i, de asemenea, sa-i spun despre problema mea de casatorie ?i modul în care so?ul meu ma lasat la o alta femeie .. Plâng atât de rau. dar prietenul meu mi-a spus sa nu-mi fac griji .. prietena mea ma introduce la acest joc de vraja pe care i-am explicat toata problema mea, aceasta vraja castel mi-a spus ce sa fac si el, de asemenea, spune-mi problema si de ce se intampla ..
    Sunt foarte recunoscator pentru munca lui Dr. Isikolo. el este într-adevar o vrajitoare cu o via?a creativa ?i cinstita ?i nu puteam sa cred ca dupa doua zile de casting vraja, so?ul meu sa întors la mine plângând scuzându-ma ca m-ai lasat, mi-a spus ca nu ?tie ce peste el .. astazi sunt mul?umit de copii ?i de so?ul meu .. ajuta-ma, mul?umesc Dr Michael, este foarte recunoscator .. daca ai nevoie de ajutor sau de orice problema în casnicia ta .. contacta?i-l astazi pe acest e-mail: isikolosolutionhome @ gmail.com sau ce-l pute?i utiliza acum +2348133261196.
    Mul?umiri!!

    RăspundețiȘtergere
  165. Numele meu e Elda Vreau să depun mărturie despre vrăjitorul mare care mi-a spus Dr.Chamberc soțul meu și sunt căsătorit timp de 5 ani acum nu avem un copil și medicul ne-a spus că nu pot naște doar pentru că corpul meu a fost deteriorat din cauza unei prescripții greșite de narcotice mă face să mă îngrijorez și soțul meu nu este fericit, astfel că soțul meu decide să se căsătorească cu o altă fată și să mă divorțeze, am fost atât de trist încât i-am spus prietenei mele că mi-a luat adresa de e-mail Dr.Chamberc și nu am cred în el atât de mult, deși tocmai am decis să-l încerc și mi-a spus că mă va ajuta să-mi iau soțul înapoi după trei zile și voi rămâne însărcinată m-am îndoit că a treia zi soțul meu sa întors la mine și a plâns a spus el nu mai voia un divorț 2 luni după ce medicul a confirmat că sunt însărcinată, dacă aveți vreo problemă Dr.Chamberc vă poate ajuta, de asemenea, trimiteți-i un e-mail la chamberc564@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  166. Numele meu este Oscar am din Moldova. Mulțumesc doctorului Isikolo pentru că mi-a salvat căsnicia de tonifierea. Mă simt atât de recunoscătoare și am doar cuvinte bune despre o vrăjitoare puternică numită Dr. Isikolowho care ma ajutat să-mi aduc înapoi soția. Am fost separati timp de 4 luni, la inceput m-am gandit daca am facut ceea ce trebuie, contactand o vrajitoare, dar imi iubesc atat de mult sotia si nu o voi da pentru nimic in lumea asta. Am decis să contactez isikolosolutionhome@gmail.com prin adresa lui de mail pe care am găsit-o online pe mai multe mărturii și i-am spus despre situația mea, a râs și mi-a spus că soția mea se va întoarce la mine în următoarele 48 de ore. Am simțit că nu se va întâmpla la început până când soția mea nu mi-a sunat și a fost atât de dornică să mă revină mai mult decât orice pe pământ. Acum suntem împreună și ea nu poate face fără mine și amândoi suntem fericiți. Mă simt atât de fericit împărtășind această mărturie, deoarece nu a fost atașat niciun act negativ la munca sa. Munca sa a fost lină și rapidă. Mulțumită dlui Isikolofor aducând fericirea în viața mea. Jur pe viața mea că dr. Isikolo este un om în care să ai încredere și să-ți iei problemele. Poți să-l contactezi pe e-mail dacă vrei într-adevăr cu adevărat dragostea ta înapoi: isikolosolutionhome@gmail.com sau ce-l ai acum +2348133261196.

    RăspundețiȘtergere