vineri, 13 august 2010

"Delirul" emoțional

Te uiți așa la ea/el și.....ți se umple sufletul de bucurie, ți se taie picioarele de emoție.....totul e un miraj, un delir al emoțiilor! Simți că nu mai ai control asupra a ce ți se întâmplă, emoțiile controlează totul dar totuși te lași așa în voia lor pentru că....pentru că e magnific! Orele nu mai contează, timpul stă blocat odată cu tine și întrebați amândoi ''Ce?", țigara se arde singură în scrumieră, privirile rămân fixate într-o poziție frumoasă.......oooo da.......cum e privirea.....nu ai da nimic in momentul ăla pe acea privire!  Aia îți umple viața atunci, felul cum se uită la tine cu parul răvașit, cum i se ridică buza de sus :)
Astea sunt premisele tale către o dragoste de basm, știi că asta te face să simți că trăiești din plin, te motivează pe toate planurile și te simți în stare de orice, te modifică ca om-devii mai bun, se activează și se amplifică partea ta frumoasă.
Parcă totul se învârte în delirul tau emoțional dar în același timp totul e asa liniștit și securizant, e fortăreața ta emoțională.
Chiar dacă flăcările se mai domolesc, rămâne acolo jarul dacă știi să îl întreții și...ocazional, fiecare mai aruncă câte un lemn acolo pe jar ca să poată sta la căldura lui. Când ai fost gospodar și ai știut să păstrezi jarul atunci poți reaprinde ușor flacăra când ai nevoie de ea.{Metafora grătarului :) }

Când am deschis acest blog m-a întrebat cineva: "Îmi poți spune ce e iubirea?" Am răspuns atunci ceea ce reiese și din această postare: este neputința noastră de a fi fericiți fără ajutorul altei persoane.
E logic, pentru că toată nebunia asta emoțională se datorează unei persoane....aia pe care o iubești, așa că....măcar mulțumește-i!

11 comentarii:

  1. Cred ca e prea putin spus. Fericirea noastra nu depinde intotdeauna de o alta persoana. E adevarat ca suntem construiti astfel, dependenti, insa uneori e nevoie ca fericirea sa ti-o oferi tu insuti pentru a te putea bucura de cea de la ceilalti si pentru a-i face fericiti pe altii la randul tau. In plus, iubirea nu e doar un amalgam de priviri si emotii delirante, specifice unei prime intalniri sau primelor 2-3 luni de relatie.:) O zi perfecta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur ca ceea ce spui tu ar fi varianta ideala, dar majoritatea oamenilor sunt , mai mult sau mai putin, dependenti. Fericirea proprie ar trebui sa depinda doar de propria persoana...dar...de cele mai multe ori oamenii plaseaza fericirea in exterior.
    In acest post eu vorbeam fix de acea perioada de inceput, sunt de acord ca iubirea nu inseamna numai asta insa eu am facut un mic tablou doar acelei perioade.
    O zi buna si tie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am pornit de la afirmatia de la sfarsitul postului
    ""Îmi poți spune ce e iubirea?" Am răspuns atunci ceea ce reiese și din această postare: este neputința noastră de a fi fericiți fără ajutorul altei persoane." Nu stiu, mie mi se pare ca suna numai a dependenta, ori dependenta asta nu aduce prea multe fericire, putem fi usor indusi in eroare, considerand ca iubim doar pentru ca simtim ca nu putem fi fericiti fara o anumita persoana. Din pacate e adevarat si suntem dependenti, nici macar nu stiu de ce exista cuvantul independenta, dupa mine nu exista asa ceva, dar cred ca fericirea porneste in primul rand din noi, ca si iubirea, iar mai apoi o plasam in exterior. Cel putin asa ar trebui sa fie ca sa fie veritabila. Altfel am ajunge toti niste "depresivi" :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai da, dupa cum ai spus si tu ....majoritatea oamenilor nu stiu sa gaseasca fericirea aia care vine din interior si plaseaza fericirea in exterior, de aceea exista dependenta.

    RăspundețiȘtergere
  5. ei, si eu care imi luasem avant sa vorbesc despre iubire, se pare ca antevorbitoarea mea a spus-o destul de frumos si oarecum complet.
    eu cred ca definitia ta este incompleta si nu pentru ca sunt femeie si desfac firul in 14 :) ci pur si simplu. iubirea e un concept destul de vast,exista tipuri de iubiri :iubirea de frumos, arta, ...de sine , exista praguri si subiectivism.nu poti oferi o definitie generala a iubirii si sa fie completa sau aplicabila oricui , caci Omul este o personalitatea unica si astfel modelandu-se unicitatii sale iubirea imbraca diferite forme , capata diferite dimensiuni, profunzime sau nu.
    definitia iubirii de mai sus se pliaza mai bine intrebarii "de ce iubesc oamenii?" caci iubirea fiecare si-o defineste altfel si are alte asteptari de la ea. Si e cat se poate de normal , ca doar pana la 3 ani sau 7 :) am trait in medii diferite,stimuli diferiti ne-au "bombardat" sau nu mintea,ne-au influentat altfel evenimentele,prezenta sau lipsa parintilor, atitudinea si comportamentul lor etc si etc :) ca doar de aici ,pornim conform teoriilor psihologice, in perioada asta "critica" de formare se hotareste ce vom iubi,cum vom iubi , daca vom avea sau nu familie,cam cum va fi :)
    it was very nice to meet you ! :) nu sunt snoaba..inca :) dar traducerea mi se pare fara esenta. bafta multa in pregatirea ta profesionala si nu in ultimul rand cu blogul :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eh, știi că bărbații gândesc mai simplist așa...:)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Stii de fapt care e problema dupa ce prinzi gustul iubirii?

    Atunci knd focul se stige si celalalt uita ce a fost (uita de fapt ce e el), esti amortit si uiti sa te bucuri. Uiti la fel ca si el k de fapt u iubesti ploaia , rasaritul si marea... e trist sa vezi k focul care te-a adus la apogeu te distruge atat de profund...

    Luiza :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Hmm,nu ma inscriu in acest profil,cred ca am simtit aceste senzatii in vremea adolescentei,si cate o mica zvacnire in timp,dar indragostita pana peste cap cum s-ar spune,nu am fost,si nu cred ca sunt capabila de astfel de sentimente atat de profunde,cu cat inaintam in vvarsta suntem mai pretentiosi,gasim defecte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este bine sa trecem prin faza aceasta de iubire-dependenta intr-o anumita perioada a vietii noastre, ca sa putem urca un pas deasupra ei si sa ajungem la iubirea adevarata a fiintei, a afinitatii si comuniunii care iti aduce cu adevarat fericirea. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună ziua, sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am primit soțul meu înapoi. Eram nebun când soțul meu mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca,
    (1) Dacă doriți ex-spate.
    (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta.
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei să vindeci bolile mortale
    (5) Dacă vreți un copil.
    (6) Vrei să fii bogat.
    (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) vrei o soție / soț

    RăspundețiȘtergere
  11. Hello friends my name is Camila Rodela and i am from Michigan, United State.I am out here to testify of the good works of DR.OGAGA KUNTA in My life.My husband and I have been married for 27 years with two children.Just two years ago everything came to end.I wanted my husband back and I begged him but he never listened, so, I came across several testimonies about this particular spell caster. Some people testified that he brought their Ex lover back, some testified that he restores womb and cure cancer,and other sickness, some testified that he can cast a spell to stop divorce and also spell to get a good paid job so on. He is amazing, i also came across one particular testimony, it was about a woman called Vera, she testified about how he brought back her Ex lover, and at the end of her testimony she dropped his email.After reading all these, I decided to give him a try. I contacted him via email and explained my problem to him.and he told me what i need to do, I did it and my husband came back to me. We resolved our issues, and we were even happier than ever before DR.OGAGA KUNTA you are a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have any problem and you are looking for a real and genuine spell caster, Try him anytime, he is the answer to your problems. You can contact him via email: ogagakunta@gmail.com and get your problems solve like me.He can solve the following problems and lot more.
    (1) IF YOU WANT YOUR EX-BACK
    (2) YOU WANT TO CONVINCE YOUR HUSBAND TO STOP THE DIVORCE
    (3) YOU WANT TO BE PROMOTED IN YOUR OFFICE
    (4) YOU WANT MEN AND WOMEN TO RUN FIND YOU ATTRACTIVE
    (5) IF YOU WANT TO CONCEIVE OF A CHILD
    (6) YOU WANT TO BE RICH
    (7) YOU WANT YOUR HUSBAND TO LOVE ONLY YOU FOR THE REST OF HIS LIFE
    (8) YOU NEED GOOD LUCK SPELL
    (9) YOU NEED A LOTTERY SPELL
    (10) YOU NEED A JOB
    ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere